Hyppää sisältöön
Punaiset Kengät

Rippikoulu

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippikoulu on noin puolen vuoden mittainen kokonaisuus, jonka aikana osallistutaan seurakunnan toimintaan, ja pohditaan elämänkysymyksiä sekä yksin, että yhdessä muiden nuorten kanssa. Rippikoulussa on lupa hiljentyä, rukoilla ja kokea yhteyttä muiden kristittyjen ja Jumalan kanssa. Ripari on yhdessä kokemisen ja tekemisen paikka.

Useimmiten rippikoulu käydään Suomessa sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että vuoden 2023 rippikoululaiset ovat pääosin vuonna 2008 syntyneitä. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain reilusti yli 80 %. Rippikouluun osallistuminen on vapaaehtoista.

Jos lapsi on mennyt 6-vuotiaana kouluun, vanhempi voi anoa seurakunnan kirkkoherralta lapselleen mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana eli samaan aikaan luokkakavereiden kanssa. Yhtä hyvin rippikoulun voi käydä vuotta tai kahta myöhemmin.

Kaikki ovat tervetulleita riparille. Jos rippikoululaista ei ole kastettu, hänet voidaan kastaa rippikoulun aikana. Jos nuori on kastettu, mutta ei ole kirkon jäsen, voi hän halutessaan liittyä kirkkoon.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Konfirmoiduksi voivat tulla ainoastaan kastetut ja kirkkoon kuuluvat. 

 

Kutsu ja ilmoittautuminen

Rippikoulukirje postitetaan kaikille vuonna 2008 syntyneille Lappeenrannan seurakuntien jäsenille (Lappeen, Lappeenrannan, Joutsenon, Lauritsalan ja Sammonlahden seurakunta) syys-lokakuun 2022 vaihteessa. Mikäli et ole Lappeenrannan seurakuntien jäsen ja haluat rippikoulukirjeen postissa itsellesi, olethan yhteydessä seurakunnan nuorisotyönohjaajaan. Kirjeitä on jaossa myös kouluissa 8-luokkalaisille pidettävien rippikouluinfojen yhteydessä.

Rippikouluun ilmoittaudutaan seurakunnan nettisivuilla lokakuun aikana. Rippikoulujen ilmoittautumisaika on päättynyt. Jos haluat rippikouluun ota yhteyttä seurakuntasi nuorisotyönohjaajaan.

Tiedot siitä, mihin rippikouluryhmään nuori on valittu lähetetään sähköpostitse marraskuussa. Tarkistakaa roskapostinne!

Ryhmät kokoontuvat ensimmäisen kerran marras-joulukuussa.

 

 

Lista vuoden 2023 rippikouluista
Lista vuoden 2023 rippikouluista

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Lappeenrannan seurakunta
Valtakatu 38, 3. krs
53100 Lappeenranta

Via Crucis 2023 tuottaja

Nuorisotyönohjaaja
Sammonlahden seurakunta
Hietakallionkatu 7
53850 Lappeenranta

Rippikoulu-, nuoriso- ja partiotyö, Fb: Timo Lätäkkö Lampi, Wapp

Nuorisotyönohjaaja
Joutsenon seurakunta
Penttiläntie 5
54100 Joutseno

Kouluikäiset, lapset ja nuoret

Vs. nuorisotyönohjaaja
Lappeen seurakunta
Valtakatu 38 2. kerros
53100 Lappeenranta
Nuorisotyönohjaaja
Lauritsalan seurakunta
Kauppalankatu 1
53300 Lappeenranta

Varhaisnuoret, kouluyhteistyö, partio, Wapp, fb

// ]]>