Hyppää sisältöön

Rippikoulu

Rippikoulu on noin puolen vuoden mittainen kokonaisuus, jonka aikana osallistutaan seurakunnan toimintaan ja pohditaan elämänkysymyksiä sekä yksin, että yhdessä muiden nuorten kanssa. Rippikoulussa on lupa hiljentyä, rukoilla ja kokea yhteyttä muiden kristittyjen ja Jumalan kanssa. Ripari on yhdessä kokemisen ja tekemisen paikka.

Milloin rippikouluun?

Useimmiten rippikoulu käydään Suomessa sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain reilusti yli 70 %. Rippikouluun osallistuminen on vapaaehtoista.

Jos lapsi on mennyt 6-vuotiaana kouluun, vanhempi voi anoa seurakunnan kirkkoherralta lapselleen mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana eli samaan aikaan luokkakavereiden kanssa. Yhtä hyvin rippikoulun voi käydä vuotta tai kahta myöhemmin.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Yksityisrippikouluun voi osallistua myös verkossa, omassa tahdissaan ja omalla tavallaan.

Kaikki ovat tervetulleita riparille. Jos rippikoululaista ei ole kastettu, hänet voidaan kastaa rippikoulun aikana. Yksi vaihtoehto nuoren kastamiseen on Lappeenrannan seurakuntien kastepäivä su 19.11. Lue lisää kastepäivästä täältä. Jos nuori on kastettu, mutta ei ole kirkon jäsen, voi hän halutessaan liittyä kirkkoon.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Konfirmoiduksi voivat tulla ainoastaan kastetut ja kirkkoon kuuluvat. 

Mitä rippikoulu sisältää?

Rippikoulu toteutetaan noin puolen vuoden aikana, ja sen laajuus on 80 tuntia. Rippikoulun aikana osallistutaan seurakunnan toimintaan ja pohditaan uskoon ja elämään liittyviä kysymyksiä.

Rippikoulun neljä osiota

  1. Teemapäivät
  2. Jumalanpalvelus ja nuorisotoiminta
  3. Intensiivijakso (1-2 lähipäivää + leiri/päiväleiri)
  4. Konfirmaatio

Rippikoululainen osallistuu seurakunnan jumalanpalveluksiin, toimintaan ja erilaisiin tapahtumiin. Hän tutustuu seurakunnan työntekijöihin, ja vastaavasti työntekijät tutustuvat häneen. Seurakunnan tilat ja kokoontumispaikat tulevat tutuiksi. Rippikoulun voi käydä leiri-, päivä- tai iltarippikouluna. 

Oppimisen tai muista erityistä huomiota vaativista haasteista kannattaa jutella ajoissa rippikoulupapin kanssa, jotta ne voidaan ottaa huomioon rippikoulun toteuttamisessa. Erityisryhmille järjestetään myös omia rippileirejä ja -kouluja.

Rippikouluilmoittautumiseen 

 

Lisää tietoa rippikoulun opetuksen sisällöistä Tutki uskoa sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

 

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Sammonlahden seurakunta
Hietakallionkatu 7
53850 Lappeenranta

Rippikoulu-, nuoriso- ja partiotyö, Wapp

Nuorisotyönohjaaja
Joutsenon seurakunta
Penttiläntie 5
54100 Joutseno

Kouluikäiset, lapset ja nuoret

Vs. nuorisotyönohjaaja
Lappeen seurakunta
Valtakatu 38 2. kerros
53100 Lappeenranta
Nuorisotyönohjaaja
Lauritsalan seurakunta
Kauppalankatu 1
53300 Lappeenranta

Varhaisnuoret, kouluyhteistyö, partio, Wapp, fb

Nuorisotyönohjaaja
Lappeenrannan seurakunta
Valtakatu 38
53100 Lappeenranta
// ]]>