Ilmanvaihto

Asunnoissa on huoneistokohtaiset ilmanvaihtojärjestelmät. Tämä mahdollistaa tarpeenmukaisen huoneistokohtaisen ilmanvaihdon säädön. Ilmanvaihtokoje sijaitsee kylpyhuoneessa, asukkaan ei pidä avata koneen kantta. Ilmanvaihtokoneiden suodattimet vaihdetaan kaksi kertaa vuodessa kiinteistöhuollon toimesta.

Asuntojen ilmanvaihtoventtiilit on säädetty niin, että niiden kautta poistuu oikea määrä ilmaa. Venttiilien säätöjä ei saa missään tapauksessa muuttaa, koska se sekoittaa koko talon ilmanvaihdon. Jos ilmanvaihtoventtiili ei paperitestin jälkeen tunnu toimivan, voi syynä olla laitevika tai venttiilin raon tukkeutuminen. Venttiili irrotetaan kääntämällä sitä ulkokehästä vastapäivään, poistamalla tiiviste, jonka jälkeen sen voi pestä astianpesuaineella (venttiilin keskikartion asentoa ei saa pyörittää).

Ilmanvaihtoventtiilit on hyvä puhdistaa säännöllisin väliajoin, jotta likaa ei pääse kertymään venttiiliin. Puhdistamisessa voi käyttää pölynimuria, harjaa, kosteaa ja pehmeää pyyhettä sekä pesuainetta.

Liesikuvun rasvasuodatin kaipaa myös puhdistusta kerran kuukaudessa. Puhdistaminen onnistuu irrottamalla metallinen rasvasuodatin ja pesemällä se joko harjalla ja astianpesuaineella tai astianpesukoneessa.