Oppilaitostyön papit - Campus Chaplains

Mikä oppilaitostyö?

Seurakunnilla on kaksi pappia, joiden vastuualueena ovat oppilaitokset. Oppilaitospapeilla on työpisteet seurakunnan tiloissa, korkeakouluissa ja ammattiopistossa. He järjestävät tapahtumia opiskelijoille ja tarjoavat juttuseuraa. Heidän tekemäänsä työtä kutsutaan seurakuntien oppilaitostyöksi.

Kenelle tarkoitettu?

Oppilaitospapit palvelevat Saimaan ammattiopisto Sampossa sekä LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston Lappeenrannan kampuksella jokaista opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä uskontokuntaan ja vakaumukseen katsomatta. Heidän tehtävänään on olla myös opiskelijoiden ja oppilaitosten henkilökunnan arjessa yhteys paikallisseurakuntaan.

Ketkä tekevät?

Lappeenrannan seurakuntayhtymässä työskentelee kaksi oppilaitospappia Sari Kosonen ja Aki Lasonen. Heidän kanssaan voi pysähtyä juttelemaan milloin tahansa kaikista mieltä askarruttavista aiheista.

Mitä tekevät?

Oppilaitospapit ovat käytettävissä henkilökohtaisissa keskusteluissa, kirkollisissa perhejuhlissa, kuten vihkimisissä ja kasteissa, opiskelijoille ja henkilöstölle suunnattujen tapahtumien järjestämisessä, oppituntivierailuissa ja pienryhmätoiminnassa.

Lisäksi oppilaitospapit järjestävät opiskelijoille ja henkilöstölle suunnattua kokoavaa toimintaa kuten kansainväliset opiskelijaillat, ulkoilupäivät ja jumalanpalvelukset, englanninkielinen raamattupiiri ja hiljaisuuden retriitit. He suunnittelevat ja toteuttavat toimintaa nuorille aikuisille ja perheille myös yhteistyössä seurakuntien työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa.

Oppilaitosten sisällä oppilaitospastoreiden tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi terveydenhoitajat, kuraattorit, opiskelijakuntien edustajat, tutorit, kansainvälisen työn koordinaattorit ja opettajat.

Instagramista meidät löytää nimimerkillä lappeenrannan_oppilaitospapit. Tervetuloa seuraamaan!

Kuulumisiin ja näkemisiin oppilaitosten käytävillä ja ruokaloissa, luokissa ja työsaleissa!

Briefly in English

Skinnarila campus has two campus chaplains (Evangelical Lutheran), Revd. Sari Kosonen and Revd. Aki Lasonen. They are available for all the students and the faculty without asking about anybody’s religion or denomination. You can contact the campus chaplains for example, when

• you wish to talk to someone about anything going on in life.
  • you are interested in talking or learning more about a philosophical or theological topic.
  • you need more information about church ceremonies such as marriage, blessing of a marriage, prayer for the spouses, blessing of home or baptism.
  • you wish to have confirmation training (rippikoulu).
  • you’d like to organize a student gathering and need help with that.

The chaplaincy office is located in Skinnarila campus in room 5113 (directly by the LUT main entrance, opposite of the cloakroom).

You can call, send a text or a WhatsApp message or e-mail to the campus chaplains: Sari Kosonen 040 3126 823; sari.kosonen@evl.fi Aki Lasonen 040 3126 704; aki.lasonen@evl.fi

The campus chaplains can also be found in Instagram under lappeenrannan_oppilaitospapit.

SINUA VARTEN. FOR YOU.

Oppilaitospapit tavattavissa päivystysaikoina:

Huom! Koronavirustilanteesta johtuen oppilaitospapeilla ei tällä hetkellä ole säännöllisiä päivystysaikoja.

• Skinnarilan kampuksella (LUT + LAB) toimisto sijaitsee heti yliopiston pääoven vieressä oikealla, huoneessa 5113. Oppilaitospapit päivystävät keskiviikkoisin klo 10-12 ja torstaisin klo 12-14.
  • Saimaan ammattiopistossa Armilankatu 40:ssä (B132).
  • Seurakunnan tiloissa osoitteessa Valtakatu 38, 4. kerros, täällä olemme paikalla sovitusti.

Tapaaminen voidaan sopia myös päivystysaikojen ulkopuolella siellä, missä parhaiten sopii.

Oppilaitospastori
Seurakuntatyön erityispalvelut