Ajankohtaista hautatoimesta

Haravointitalkoot hautausmailla 2.5. ja 7.5.

Katso tiedot tapahtumakalenterista tätä tekstiä klikkkaamalla.

Kuulutus hautojen päättyneistä hallinta-ajoista Ristikankaan hautausmaalla

Lappeenrannan seurakuntayhtymän Ristikankaan hautausmaalla on hautoja, joiden hallinta-aika on päättynyt 7.7.2022, joten haudat ovat palautuneet Lappeenrannan seurakuntayhtymän hallintaan.

Haudalla olevat muistomerkit siirtyvät seurakuntayhtymän omistukseen, ellei haudan haltija ole poistanut niitä 24.2.2023 mennessä.

Luettelo hautapaikoista, joita kuulutusmenettely koskee, löytyy tämän hautaluetteloLinkki avautuu uudessa välilehdessä linkin alta.

24.8.2022 alkavasta kuulutuksesta on laitettu tiedote haudoille.

Haudalla olevaa kuulutuslappua ei saa poistaa.

Lisätietoa antaa seurakuntamestari Timo Lind, puhelin 040 312 6255.

Hautojen hoitaminen

Olemme aloittaneet hautahoitojen myynnin kesäkaudelle 2.2.2024.

Tietoa hautojen hoitoon liittyvistä maksuista löydät täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Ekologisuusperiaatteet Lappeenrannan seurakuntayhtymän hautausmailla

Seurakuntayhtymän ympäristödiplomiin viitaten haluamme hautaustoimen puolesta kannustaa omaisia käyttämään sukuhautapaikoilla mahdollisimman ekologisia materiaaleja kynttilöiden ja muiden haudoille tuotavien tervehdysten suhteen. Samoin toivomme periaatetta, että vie mennessäsi, tuo tulleessasi. Nämä hautapaikat siistitään hautaustoimen puolesta kynttilä- ja kukkajätteestä vasta keväällä lehtien poiston yhteydessä. Tehostamme kuitenkin tänäkin jouluna jätteenkeräilyä. Säiliöitä tyhjennetään sen mukaisesti useammin.

Uurnapuistojen, muistolehtojen ja muualle haudattujen muistelupaikan yhteiset muistelualueet siistitään säännöllisesti kynttilä- ja kukkajätteestä. Joulun aikaan tehostamme näitäkin tehtäviämme, sillä lämpimiä kynttilätervehdyksiä tuodaan edesmenneille rakkaille ilahduttavan suurissa määrin. Koska uurnapuistoon ja muistolehtoon ei muodostu hautapaikkaoikeutta, näiden hauta-alueiden muistelupaikat ovat luonteeltaan neutraaleja. Omaiset voivat jättää vainajalle myös yksilöidynkin tervehdyksen, mutta vain hetkellisesti. Yhteiset muistelualueet ovat satojen ihmisten muistelupaikkoja. Siksi tulee huomioida, että näille paikoille ei tulisi jättää uudelleen käytettäviä kynttilälyhtyjä tai muita esineitä. Kukat tai mahdollisimman ekologiset kertakäyttökynttilät on paras tapa muistaa näille alueille haudattuja läheisiä.