Apua ja tukea - yhdestä palvelunumerosta

Kevään 2020 erityistilanteen aikana seurakunnat ovat ottaneet toistaiseksi käyttöön yhteisen palvelupuhelimen. Palvelupuhelin päivystää maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 10-12 p. 040 3126 506.

Toimintojen palauduttua osin normaaliksi palvelupuhelinta kevennetään 3.8.2020 alkaen. Numeroon voi edelleen soittaa kysyäkseen neuvoa tai tukea. Puheluihin vastaa Lappeenrannan ev.lut.seurakuntien vaihde. Vaihteesta puhelut ohjataan asiaan liittyville työntekijöille.

Arkisin seurakuntayhtymän puhelinvaihteen kautta voi saada myös yhteystietoja eri työntekijöille p. 040 3126 600.

Diakonia apuna ja tukena

Diakonia on läsnä eri elämänvaiheissa. Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella luottamuksellisesti elämäntilanteesi kysymyksistä, hengellisistä asioista, saada tukea, ohjausta tai taloudellista apua tarvittaessa. Diakoniatyöntekijän tapaamisen voit sopia varaamalla ajan seurakunnan tiloihin, sopia käynnin kotiin tai eri yksiköihin. Asuinalueesi seurakunnan yhteystiedot löydät diakoniatyön sivuilta.

Perheneuvonta

Perheneuvonnan palvelut ovat tukena elämänvaiheen kysymyksissä.

Seurakuntien toiminta palveluasumisen yksiköissä, hoivakodeissa sekä sairaalasielunhoidon toiminta

Seurakunnat toimivat ja ovat tukena palveluasumisen yksiköissä, hoivakodeissa ja laitoksissa. Hartauksia ja ehtoollisia järjestetään säännöllisesti eri yksiköissä. Seurakuntien papit ja diakoniatyöntekijät käyvät myös pyydettäessä tapaamassa henkilökohtaisesti eri paikoissa asuvia.

Sairaalapappi Pia Haikonen vierailee säännöllisesti Penttiläntien, Leivontien, Juurakkokadun, Pienniemenkadun ja Ortamonpuiston palvelukodeissa. Sammonkotiin ja Lehmuskotiin sairaalapappi menee kutsuttaessa. Sairaalapappi on sekä asukkaita että omaisia varten, ota siis rohkeasti yhteyttä joko puhelimella tai sähköpostilla.

Sairaalapapit voivat kutsusta vierailla potilaiden ja asiakkaiden luona niin sairaaloiden osastoilla kuin hoivakodeissakin. Myös sairaalapapit käyttävät kirurgisia suu-nenäsuojia.

Lue lisää sairaalasielunhoidosta.

Pia Haikonen
 pia.haikonen@evl.fi

Kehitysvammaistyö, kuulovammaisten työ ja näkövammaistyö

Vammaistyön sivuilta löydät tietoa seurakuntien toiminnasta ja tuesta.

Päihteet ja riippuvuudet

Erityisdiakonian sivuilta lisätietoa toiminnasta ja tuesta.

Muu keskusteluapu

Kirkko tarjoaa keskusteluapua.

Saimaan Syöpäyhdistyksen ja Lappeenrannan seurakuntayhtymän järjestämä sururyhmä

alkaa maanantaina 31.8.2020 klo 16 Saimaan Syöpäyhdistyksen tiloissa Kauppakatu 40 D.

Ryhmä kokoontuu 5 kertaa ja ryhmän koko on max. viisi osallistujaa. Ryhmän vetäjinä ovat Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja ja sairaalapastori.

Ryhmään ilmoittautuminen maanantaihin 24.8. mennessä neuvontahoitajalle p. 0400 728 192.