Apua ja tukea - yhdestä palvelunumerosta

Kevään 2020 erityistilanteen aikana seurakunnat ovat ottaneet toistaiseksi käyttöön yhteisen palvelupuhelimen. Palvelupuhelin päivystää arkisin klo 10-15 ja 1.6. alkaen ma, ke ja pe klo 10-12 numerossa 040 3126 506.

Numeroon voi soittaa kaikenlaisessa ja kokoisessa tarpeessa – olipa kyse keskusteluavusta, ruoka-avusta, taloudellisesta avustamisesta tai sielunhoidollisesta avusta. Työntekijämme kartoittavat soittajan tilanteen ja auttavat oikeanlaisen avun äärelle. Käytössämme on koko seurakuntien työntekijäjoukko erityisosaamisineen. Soittaa voit joko omasta, perheen tai vaikka naapurin puolesta.

Diakonia apuna ja tukena

Diakonia on läsnä eri elämänvaiheissa. Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella luottamuksellisesti elämäntilanteesi kysymyksistä, hengellisistä asioista, saada tukea, ohjausta tai taloudellista apua tarvittaessa. Diakoniatyöntekijän tapaamisen voit sopia varaamalla ajan seurakunnan tiloihin, sopia käynnin kotiin tai eri yksiköihin. Asuinalueesi seurakunnan yhteystiedot löydät diakoniatyön sivuilta.

Perheneuvonta

Perheneuvonnan palvelut ovat tukena elämänvaiheen kysymyksissä.

Seurakuntien toiminta palveluasumisen yksiköissä,hoivakodeissa sekä sairaalasielunhoidon toiminta

Seurakunnat toimivat ja ovat tukena palveluasumisen yksiköissä, hoivakodeissa ja laitoksissa. Hartauksia ja ehtoollisia järjestetään säännöllisesti eri yksiköissä. Seurakuntien papit ja diakoniatyöntekijät käyvät myös pyydettäessä tapaamassa henkilökohtaisesti eri paikoissa asuvia.

Sairaalapappi Pia Haikonen vierailee säännöllisesti Penttiläntien, Leivontien, Juurakkokadun, Pienniemenkadun ja Ortamonpuiston palvelukodeissa. Sammonkotiin ja Lehmuskotiin sairaalapappi menee kutsuttaessa. Sairaalapappi on sekä asukkaita että omaisia varten, ota siis rohkeasti yhteyttä joko puhelimella tai sähköpostilla.

Koronaviruksen aikana sairaalappi vierailee palvelukodessa saattohoitovaiheessa olevan asukkaan luona kutsuttaessa.

Lue lisää sairaalasielunhoidosta.

Pia Haikonen
 pia.haikonen@evl.fi

Kehitysvammaistyö, näkövammaistyö ja kuulovammaisten työ

Vammaistyön sivuilta löydät tietoa seurakuntien toiminnasta ja tuesta.

Päihteet ja riippuvuudet

Erityisdiakonian sivuilta lisätietoa toiminnasta ja tuesta.

Muu keskusteluapu

Kirkko tarjoaa keskusteluapua.