Diakonia apuna ja tukena

Diakonia on läsnä eri elämänvaiheissa. Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella luottamuksellisesti elämäntilanteesi kysymyksistä, hengellisistä asioista, saada tukea, ohjausta tai taloudellista apua tarvittaessa. Diakoniatyöntekijän tapaamisen voit sopia varaamalla ajan seurakunnan tiloihin, sopia käynnin kotiin tai eri yksiköihin. Asuinalueesi seurakunnan yhteystiedot löydät diakoniatyön sivuilta.

Perheneuvonta

Perheneuvonnan palvelut ovat tukena elämänvaiheen kysymyksissä.

Seurakuntien toiminta palveluasumisen yksiköissä, hoivakodeissa sekä sairaalasielunhoidon toiminta

Seurakunnat toimivat ja ovat tukena palveluasumisen yksiköissä, hoivakodeissa ja laitoksissa. Hartauksia ja ehtoollisia järjestetään säännöllisesti eri yksiköissä. Seurakuntien papit ja diakoniatyöntekijät käyvät myös pyydettäessä tapaamassa henkilökohtaisesti eri paikoissa asuvia. 

Sairaalapappi vierailee säännöllisesti Penttiläntien, Leivontien, Juurakkokadun, Pienniemenkadun, Ortamonpuiston ja Pormestarinkadun palvelukodeissa. Sammonkotiin ja Lehmuskotiin sairaalapappi menee kutsuttaessa. Sairaalapappi on sekä asukkaita että omaisia varten, ota siis rohkeasti yhteyttä joko puhelimella tai sähköpostilla. Sairaalapapit voivat kutsusta vierailla potilaiden ja asiakkaiden luona niin sairaaloiden osastoilla kuin hoivakodeissakin. Lue lisää sairaalasielunhoidosta. 

Yhteystiedot
Ulla Junell
040 3126 811
ulla.junell@evl.fi

Kehitysvammaistyö, kuulovammaisten työ ja näkövammaistyö

Vammaistyön sivuilta löydät tietoa seurakuntien toiminnasta ja tuesta.

Päihteet ja riippuvuudet  

Erityisdiakonian sivuilta lisätietoa toiminnasta ja tuesta.

Muu keskusteluapu

Kirkko tarjoaa keskusteluapua.

Hoksauta minut -kortti

Koetko yksinäisyyttä, turvattomuutta tai huolta omasta elämäntilanteesta?

Lappeenrannan etsivän vanhustyön verkosto on ottanut käyttöön Hoksauta minut -yhteydenottokortin. Kortti on tarkoitettu lappeenrantalaisille kotona asuville ikäihmisille helpottamaan yhteydenottoa auttaviin tahoihin.

Etsivän vanhustyön korttihankkeessa ovat mukana Etelä-Karjalan hyvinvointialue, Etelä-Karjalan Muisti ry, Lappeenrannan kaupungin liikuntaneuvonta, Etelä-Karjalan Sydänalue Ry sekä Lappeenrannan ev.lut. seurakuntien diakoniatyö.

Lue lisää: Etsivä vanhustyö ja Hoksauta minut -yhteydenottokortti