Veden säästö

Kiinetistössä on asuntokohtainen vesimittari, joten voit itse vaikuttaa veden kulutukseen. Kuukausittaiset vesimaksut tasataan loppuvuodesta vastaamaan asuntokohtaista kulutusta.

Ämpärillinen vähemmän vettä päivässä

Tiesitkö, että suomalaiset kuluttavat vettä keskimäärin 155 litraa vuorokaudessa? Tai että jopa 30 prosenttia rakennuksen vuotuisesta lämmitysenergian kulutuksesta menee käyttöveden lämmitykseen? Myös raakaveden hankinta, puhdistus ja pumppaus sekä jätevesien käsittely vaativat runsaasti energiaa. Vesimaksu on kokonaiskustannus käytetystä puhtaasta vedestä ja tuotetusta jätevedestä.

Huomioi henkilökohtainen vedenkulutuksesi

Kotitalouksissa eniten vettä kuluu peseytymiseen, wc:n huuhteluun, ruuanlaittoon ja siivoukseen. Järkevät käyttötottumukset auttavat pienentämään vedenkulutusta kymmeniä prosentteja. Jokainen meistä voi omalta osaltaan vaikuttaa vedenkulutukseen ja säästää vettä monilla pienillä keinoilla, joista kasvaa iso puro. Vastuullisella vedenkulutuksella säästetään ympäristöä, sekä voidaan välttää myös mahdolliset vuokrantarkistukset. Vedenkulutuksella on siis väliä!

Vinkkejä vedenkulutuksen vähentämiseen

Tutustu Motivan vedensäästövinkkeihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä.