Kuunteleeko minua kukaan?  

Tällä viikolla istuttiin uuden työntekijän kanssa nuorten Google Meet -tapaamisessa. Tuskinpa kenellekään tuli yllätyksenä, ettei etätapaaminen kiinnostunut enää ketään. Se, että olemme läsnä virtuaalisesti, on jotenkin puutteellista. Tarvitsemme läsnäoloa, kokemusta siitä, että joku todella kuuntelee.

Joskus rukouksessa tulee samalainen kysymys: ”Kuunteleeko minua kukaan?” Raamatussa kerrotaan siitä, että Jumala toteuttaa suunnitelmansa ja lupauksensa ajallaan. Hän ei jätä meitä roikkumaan tyhjien lupausten varaan. Jos hän on jotain luvannut, hän pitää siitä kiinni. Me saatamme hätääntyä, kun hän ei vastaa silloin kuin me haluaisimme. Jumala ei ennakoi, hän toimii oman aikataulunsa mukaan. Kun rukoilemme, hän kuuntelee kyllä. Meiltä vaaditaan vaan kestävyyttä kaikissa toimissa. Hän ei ole meistä kaukana, vaan kulkee vierellämme koko ajan. Hän antaa apunsa oikealla ajalla.

Älä katso inhimillisiin voimavaroihisi, vaan luota hänen lupaukseensa. Hän ei olisi antanut sitä, ellei aikoisi sitä toteuttaa. Jumala on luvannut: ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, te käännytte rukoillen minun puoleeni, ja minä kuulen teitä. Te etsitte minua, ja te löydätte minut!”

Kaiken keskellä meidän ei tarvitse olla toivottomia, meille on luvattu tulevaisuus ja toivo.

Markus Rantanen
Nuorisotyönohjaaja
Lauritsalan seurakunta