Sukututkimus

Lappeenrannan seurakuntayhtymän keskusrekisterissä on kirkonkirjoja 1800 luvun puolivälistä alkaen. Vanhimmat kirkonkirjat on siirretty Mikkelin maakunta-arkistoon.

Sukututkimuspyyntö

Sukututkimuspyyntö tilataan aina kirjallisesti sukututkimuspyyntölomakkeella.

• Pyyntö osoitetaan Lappeenrannan seurakuntayhtymän keskusrekisteriin sähköpostitse lappeenranta.keskusrekisteri@evl.fi (huom! jos lähetät lomakkeen sähköpostilla, älä kirjaa siihen henkilötunnusta tietosuojasyistä), postitse tai paikan päällä Lappeenrannan seurakuntayhtymän keskusrekisterissä, Kirkkokatu 10 B (PL 45), 53101 Lappeenranta.
  • Keskusrekisteri on avoinna ma - ke klo 10 - 15, to klo 10 - 16 ja pe klo 10 - 13.
  • Sukututkimusta pyytäviltä sukutukijoilta pyydämme EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisen selosteen luotettavien henkilötietojen käsittelytoimista, kun tutkimus tulee elossa oleviin henkilöihin asti. Täytetty rekisteriseloste pyydetään toimittamaan sukututkimuspyynnön kanssa keskusrekisteriin.

Kenestä voi tilasta sukututkimuksen?

Tietoja elossa olevista henkilöistä on hyvä ensijaisesti pyytää heiltä itseltään. Näin voidaan varmistua siitä, ettei ko. henkilö halua käyttää hänelle henkilötietolain 30 § annettua oikeutta kieltää omien tietojensa käyttämistä sukututkimuksessa.

Omatoiminen sukututkimus

Keskusrekisterin tutkijapäätteellä voi sukututkija omatoimisesti tutkia yli 100 vuotta vanhoja kirjonkirjoja (kuolleiden kirjat 50 vuotta vanhemmat) lain sallimissa puitteissa. Sukututkimustila varataan puh. 040 3126 280.

Sukututkimusten hinnat

Sukututkimusta varten laadittujen todistusten perushinta on 30 euroa. Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 15 euroa. Hinnoittelu on Kirkkohallituksen 1.5.2017 voimaan astuneen päätöksen mukainen.

• Todistuksen lähettämisestä postitse peritään toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää laskutuksen ja postituksen.
  • Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut.
  • Jos todistus lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan laskun lähettämisestä 5,50 euroa, joten toimitus- ja postituskuluja tulee tällöin 11 euroa.

Sukututkimusten toimitusaika

Sukututkimustilaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja keskusrekisterin henkilöresurssien sallimissa rajoissa, mistä johtuen toimitusajat saattavat muodostua kuukausiksi.