Taloudellinen apu

Ensisijaisesti taloudellista apua tulee hakea Kelalta ja sosiaalitoimelta. Olethan selvittänyt mahdollisuutesi Kelan etuuksiin ja toimeentulotukeen? Olethan tietoinen myös Oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonnan palveluista?

Hyödyllisiä linkkejä:
Lappeenrannan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvontaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Takuu-SäätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Lappeenrannasta on mahdollisuus saada ruoka-apua useammista paikoista  www.ruoka-apu.fi 
Kirkkomme diakoniatyö jakaa EU:n myöntämää ruoka-apua kuivaruokakasseina. EU-ruoka on tarkoitettu vähävaraisille henkilöille ja perheille, eikä saadakseen tarvitse tehdä erillistä talousselvitystä. EU-ruokakassi on mahdollisuus saada kerran kalenterikuukaudessa ja haku sovitaan etukäteen  oman alueen diakoniatyöntekjän kanssa.


Diakoniatyöltä on mahdollisuus hakea taloudellista avustusta vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Avustushakemus tulee täyttää henkilökohtaisesti diakoniatoimistolla oman asuinalueen diakoniatyöntekijän kanssa. Hakemusta varten tarvitset mukaasi kaikki tositteet menoista ja tuloista (myös mm. Kelan etuuksista, toimeentulotuesta ja muusta saamastasi avusta). Avustukset ovat pääsääntöisesti kertaluonteisia ja pienimuotoisia esim. ruokaan, minkä tarkoituksena on auttaa vaikeimman yli.  Emme osallistu mm. vuokratakuisiin tai -rästeihin.