Kun tavallisesta arjesta tulee ylivoimaista

Parhaimmillaan arki on turvallista ja rauhoittavaa. Arjen rutiinit kertovat, että kaikki sujuu hyvin, eikä voimia tarvitse käyttää perusasioihin.

Aina arki ei kuitenkaan merkitse turvaa ja hyvää oloa, vaan joskus pienetkin askareet tuntuvat ylivoimaisilta tai voimat eivät vain yksinkertaisesti riitä setvimään eteen tulevia pulmia. Elämän hankaluudet voivat koskettaa ketä vaan.

Seurakunnasta löytyy kuulevia korvia ja auttavia käsiä. Ota rohkeasti yhteyttä, elämästä ei tarvitse selvitä yksin. Diakoniatyö auttaa kaikilla elämän alueilla.

Erityisryhmät

Arki on haasteellista, varsinkin jos sitä varjostaa joku aisti- tai kehitysvamma. Erityisryhmien yhteyshenkilöinä koko seurakuntayhtymän alueella, oman paikallisseurakuntansa diakoniavirkansa ohella toimivat:

Kehitysvammatyön yhteyshenkilö: Tuija Tiainen, Lauritsalan srk,                                                  p.0403126422 tuija.tiainen@evl.fi

Kuurojentyön yhteyshenkilö: Katri Smolander, Lappeenrannan srk,                                             p.0403126322 katri.smolander@evl.fi

Näkövammaisten yhteyshenkilö: Marika Gustafsson, Lappeenrannan srk,                                   p.0403126321 marika.gustafsson@evl.fi

Omaishoitajien yhteyshenkilö: Annika Meskanen, Lappeen srk,

p.040312 620 annika.meskanen@evl.fi

Erityistyöstä Joutsenon seurakunnassa vastaa diakoni Tuija Kokki,                                           p.0403126721 tuija.kokki@evl.fi

Erityisesti nuorten tukena:

Vaikeassa elämäntilanteessa olevan nuoren tukena toimii
           seurakuntayhtymän erityisnuorisotyönohjaaja.

Yhteiskunnallisesta työstä:

Yhteiskunnallinen työ tapahtuu osana kunkin paikallisseurakunnan omaa työtä.

Lappeenrannan seurakunnassa yhteiskunnallisesta työstä vastaa
           kappalainen Tiina Huikuri p.0403126305 tiina.huikuri@evl.fi.
           Työttömille suunnatusta toiminnasta voit tiedustella myös
           diakoni Katri Smolanderilta p.0403126322 katri.smolander@evl.fi .

Lähimmäispalvelun yhteyshenkilö: Pirkko-Liisa Ojanen, Lappeenrannan srk,                              p.0403126320 pirkko-liisa.ojanen@evl.fi
             Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä ja toiminaan lähimmäisenä?
             Onko sinulla tarve luotettavasta lähimmäisestä?
             Ota rohkeasti yhteyttä!

paha olla