Arjen haasteet

Diakoniatyö on rinnalla kulkemista sekä elämän ilojen ja surujen jakamista.

Voit varata tapaamisajan oman asuinalueen diakoniatyöntekijältä, jos mieltäsi painaa yksinäisyys, ihmissuhdepulmat, terveys- tai mielenterveyshuolet. Myös taloudellisesta tuesta on mahdollista neuvotella diakoniatyöntekijän kanssa.

Talousapua ja –neuvontaa

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä Kelaan. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Seurakunnan diakoniatyöllä on mahdollisuus avustaa akuutissa hätätilanteessa. Tavoitteena on, että avustus auttaa sinut ja perheesi vaikeimman yli, jotta sen jälkeen on helpompi selvitä joko omin voimin tai yhteiskunnan tuella. Voit hakea apua siitä seurakunnasta, jonka alueella asut.

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot sekä linkit seurakuntien omille sivuille löydät täältä.

Diakoniset erityispalvelut

Seurakunta tarjoaa kaikille esteetöntä mahdollisuutta osallistua seurakunnan toimintaan ja saada diakonisia palveluja. Seurakunnasta saa apua ja tukea arkipäivän asioissa ja ongelmissa. Diakoniatyöntekijät tekevät myös koti- ja laitoskäyntejä. Ratkaisuja voidaan etsiä yhdessä myös verkostotyön kautta.

Lappeenrannan seurakuntayhtymässä yhteisiä palvelumuotoja kaikkien viiden seurakunnan alueen asukkaille ovat

kehitysvammais-, näkövammais- ja kuurojentyö

päihde- ja kriminaalityö

sekä erityisnuorisotyö.

Yhdessä eteenpäin

Työttömyys, oma tai läheisen sairastuminen tai muu elämän kriisi saattaa aiheuttaa yksinäisyyttä. Yksin ei kuitenkaan kannata jäädä. Lappeenrannan ev.lut. seurakunnat järjestävät joka päivälle monipuolista toimintaa, johon olet tervetullut osallistumaan. Voit tehdä vapaaehtoistyötä, keskustella, hioa kädentaitoja, nauttia musiikista, hiljentyä hengellisten tilaisuuksien ääreen tai tulla yhteiselle aterialle.

Vertaistuellisia ryhmiä järjestetään mm. sureville, omaishoitajille, eri vammaisryhmille sekä työttömille. Kaikki kerhot, piirit ja tilaisuudet löytyvät tapahtumakalenteristamme. Tietoa säännöllisesti kokoontuvien ryhmien toiminnasta löydät Tule mukaan -sivuilta. Tärkeää tekemistä löytyy mm. sivuilla Vapaaehtoistyo.fi.

paha olla