Kun tavallisesta arjesta tulee ylivoimaista

Parhaimmillaan arki on turvallista ja rauhoittavaa. Arjen rutiinit kertovat, että kaikki sujuu hyvin, eikä voimia tarvitse käyttää perusasioihin.

Aina arki ei kuitenkaan merkitse turvaa ja hyvää oloa, vaan joskus pienetkin askareet tuntuvat ylivoimaisilta tai voimat eivät vain yksinkertaisesti riitä setvimään eteen tulevia pulmia. Elämän hankaluudet voivat koskettaa ketä vaan.

Seurakunnasta löytyy kuulevia korvia ja auttavia käsiä. Ota rohkeasti yhteyttä, elämästä ei tarvitse selvitä yksin. Diakoniatyö auttaa kaikilla elämän alueilla.

Erityisryhmät

Arki on haasteellista, varsinkin jos sitä varjostaa joku aisti- tai kehitysvamma. Erityisryhmien yhteyshenkilöinä koko seurakuntayhtymän alueella, oman paikallisseurakuntansa diakoniavirkansa ohella toimivat:

Kehitysvammatyön yhteyshenkilö: Tuija Tiainen, Lauritsalan srk, p. 0403126422
                                                           tuija.tiainen@evl.fi

Kuulovammaisten yhteyshenkilö: Katri Smolander, Lappeenrannan srk, p. 0403126322
                                                        katri.smolander@evl.fi

Näkövammaisten yhteyshenkilö: Marika Gustafsson, Lappeenrannan srk, p. 0403126321
                                                       marika.gustafsson@evl.fi
             Näkövammaisten Hetki-ryhmä
             Kokoontuu kerran kuukaudessa perjantai-iltapäivisin klo 13-14.30 Koulukatu 10 A, Lähetyssoppi
             Syyskausi 2018: pe 21.9. (vier. Eksoten kuntoutusohjaaja Hanna Räisänen), 12.10., 16.11. ja 14.12.

Näkövammaisten joulujuhla
             la 15.12. klo 13-15 Lappeenrannan kirkon alasalissa (os. Mannerheiminkatu 1).
             Ennakkoilmoittautumiset Etelä-Karjalan näkövammaisten yhdistyksen toimistoon p. 0404860056.

Omaishoitajien yhteyshenkilö: Annika Meskanen, Lappeen srk, p.040312 620
                                                   annika.meskanen@evl.fi
             Omaishoitajien vertaistukiryhmä
             Kokoontuu kerran kuukaudessa torstai-iltapäivisin klo 13-14.30 Kirkkokatu 10 A.
             Syyskausi 2018: to 27.9., 25.10. ja 29.11.

Lähimmäispalvelun yhteyshenkilö: Pirkko-Liisa Ojanen, Lappeenrannan srk, p. 0403126320
                                                          pirkko-liisa.ojanen@evl.fi
             Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä ja toiminaan lähimmäisenä?
             Onko sinulla tarve luotettavasta lähimmäisestä?
             Ota rohkeasti yhteyttä!

Erityistyöstä Joutsenon seurakunnassa vastaa diakoni Tuija Kokki, p. 0403126721
                                                                                            tuija.kokki@evl.fi

Yhteiskunnallisesta työstä:

Yhteiskunnallinen työ tapahtuu osana kunkin paikallisseurakunnan omaa työtä.

Lappeenrannan seurakunnassa yhteiskunnallisesta työstä vastaa
           kappalainen Tiina Huikuri p. 0403126305 tiina.huikuri@evl.fi.
           Työttömille suunnatusta toiminnasta voit tiedustella myös
           diakoni Katri Smolanderilta p. 0403126322 katri.smolander@evl.fi .

Erityisesti nuorten tukena:

Vaikeassa elämäntilanteessa olevan nuoren tukena toimii
           seurakuntayhtymän erityisnuorisotyönohjaaja.

paha olla