Diakoniatyöntekijä tavattavissa

Keskusteluapu

Elämässä voi joutua kohtaamaan vastoinkäymisiä kuten ihmissuhdevaikeuksia, yksinäisyyttä, surua, sairautta, rahahuolia, työttömyyttä, mielenterveys- tai päihdeongelmia. Sinun ei tarvitse jäädä yksin. Olemme sinua varten silloin kun haluat keskustella elämäntilanteesi kysymyksistä. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ajanvaraus

Diakonian ajanvaraus puhelimitse tai sähköpostitse kotiosoitteen mukaan oman asuinalueen diakoniatyöntekijälle.

Toimistomme sijaitsevat osoitteessa Valtakatu 38, 3.kerroksessa.

Diakonissa Pirkko-Liisa Ojanen p. 040 3126 320 pirkko-liisa.ojanen@evl.fi (Keskus, Kesämäki, Kiviharju, Kuusela, Leiri, Mattila, Mäntylä, Tykki)

Diakonissa Marika Gustafsson p. 040 3126 321 marika.gustafsson@evl.fi (Alakylä, Harapainen, Kahilanniemi, Keskus, Kimpinen, Lepola, Peltola, Taikinamäki)

Diakoni Tuija Kokki p. 040 3126 721 tuija.kokki@evl.fi  (Kariniemi, Kivisalmi, Linnoitus, Pallo, Pikisaari, Rakuunamäki, Tyysterniemi, Voisalmi)

Diakoniapappi kappalainen Outi Apell p. 040 3126 304 outi.apell@evl.fi
Huom! Ei avustusasioita.

Taloudellinen avustaminen

Olethan selvittänyt mahdollisuutesi Kelan etuuksiin ja toimeentulotukeen? Ensisijaisesti taloudellista apua tulee hakea Kelalta ja sosiaalitoimelta.

Diakoniatyöltä on mahdollisuus hakea taloudellista avustusta vaikeassa tilanteessa. Avustus on pääsääntöisesti kertaluonteista ja pienimuotoista, minkä tarkoituksena on auttaa vaikeimman yli. Emme osallistu vuokrarästeihin.

Avustushakemus tulee täyttää henkilökohtaisesti diakoniatoimistolla. Hakemusta varten tarvitset mukaasi kaikki tositteet tuloista, menoista, mahdollisesta toimeentulotuesta ja muusta saamastasi avusta. Diakoniatyön avustukset ovat esim. pienimuotoisia avustuksia ruokaan.

OLETKO KIINNOSTUNUT TOIMIMAAN VAPAAEHTOISENA?

Onko Sinulla hetki aikaa auttaa lähimmäistä lähellä tai kaukana? Auttavia käsipareja ja kuuntelevia korvia tarvitaan!

Seurakunnan vapaaehtoistehtävistä kerrotaan mm. Lähimmäisen messussa su 15.9.2019 klo 10 Lappeenrannan kirkossa. Kirkkokahveilla ovat esittelyssä vapaaehtoistyön monet mahdollisuudet! Etsimme jatkuvasti vapaaehtoisia mm. lähimmäisiksi vanhuksille. Tai tulisitko mukaan Yhteisvastuukeräyksen Arkienkeliksi? Tule kirkon suurkeräyksen lipaskerääjäksi tai avuksi tapahtumien toteutukseen. Keräys toteutetaan vuosittain helmi-huhtikuussa.

Kokoava toiminta

Seurakunnan diakoniatyöhön sisältyy erilaisille ryhmille tarkoitetut kerhot, toimintapäivät sekä retket.
Diakonia pyrkii auttamaan ihmistä vaikeuksien ja hädän keskellä, mutta myös antamaan toivon näkökulman.

Diakonia pyrkii rohkaisemaan ihmistä, jotta yhä suurempi joukko voisi omassa elämässään elää todeksi lähimmäisen rakkautta. Diakoniatyö järjestää retkiä, joiden tavoitteena  on virkistäytyminen ja yksinäisyyden lievittäminen sekä osallisuuden vahvistaminen seurakunnan sanoman ja kristittyjen välisen yhteyden kautta.

Avointa ryhmätoimintaa aikuisille ja eläkeikäisille

KIVISALMESSA Eläkeläisten kerho, parillisin viikon tiistaina klo 14-15.30, Saarenkatu 3, kerhohuone. Vaihtelevat keskusteluaiheet ja vierailijoita. Tuija p. 0403126721.

KESÄMÄKI Peittokerho parillisen viikon torstaina klo 13-15, Ristikankaankatu 9, kerhohuone. Yhdessäolon ryhmä. Halukkailla mahdollisuus kutoa Äiti Teresa neulepeittoja. Otetaan vastaan villalankalahjoituksia. Pirkko-Liisa p. 0403126320.

PELTOLASSA Savonkadun peittokerho parillisen viikon tiistaina klo 13-15, Savonkatu 38, kerhohuone. Yhdessäolon ryhmä. Halukkailla mahdollisuus kutoa Äiti Teresa neulepeittoja. Otetaan vastaan villalankalahjoituksia. Marika p. 0403126321.

VOISALMESSA Eläkeläisten kerho, Voisalmentie 2, Pajurannan kahvio. Vaihtelevat keskusteluaiheet. Tuija p. 0403126721.

Vertaistukea

Näkövammaisten Hetki-ryhmä,  kerran kuukaudessa perjantaina klo 13-14.30, Valtakatu 38, 2. krs.  Lisätietoja Marika p. 0403126321

Omaishoitajien ryhmä,  kerran kuukaudessa torstaina klo 13-14.30, Kirkkokatu 10 A, kokoushuone, (5.krs). Lisätietoja diakoni Annika Meskanen p.040 3126620.

Muuta toimintaa ikäihmisille

"Lempi ja Toivo" - toimintapäivä" tammi-, maalis- ja toukokuussa 2020, tied. diakoniatyöntekijöiltä.