Diakoniatyöntekijä tavattavissa

Keskusteluapu

Elämässä voi joutua kohtaamaan vastoinkäymisiä kuten ihmissuhdevaikeuksia, yksinäisyyttä, surua, sairautta, rahahuolia, työttömyyttä, mielenterveys- tai päihdeongelmia. Sinun ei tarvitse jäädä yksin. Olemme sinua varten silloin kun haluat keskustella elämäntilanteesi kysymyksistä. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ajanvaraus

Diakonian ajanvaraus puhelimitse tai sähköpostitse kotiosoitteen mukaan oman asuinalueen diakoniatyöntekijälle.

Toimistomme sijaitsevat osoitteessa Valtakatu 38A, 3.kerroksessa.

Diakonissa Pirkko-Liisa Ojanen p. 040 3126 320 pirkko-liisa.ojanen@evl.fi (Keskus, Kesämäki, Kiviharju, Kuusela, Leiri, Mattila, Mäntylä, Tykki)

Diakonissa Marika Gustafsson p. 040 3126 321 marika.gustafsson@evl.fi (Alakylä, Harapainen, Kahilanniemi, Keskus, Kimpinen, Lepola, Peltola, Taikinamäki

Diakoni Katri Smolander p. 040 3126 322   katri.smolander@evl.fi (Kariniemi, Kivisalmi, Linnoitus, Pallo, Pikisaari, Rakuunamäki, Tyysterniemi, Voisalmi)

Diakoniapappi kappalainen Outi Apell p. 040 3126 304 outi.apell@evl.fi
Huom! Ei avustusasioita.

Taloudellinen avustaminen

Olethan selvittänyt mahdollisuutesi Kelan etuuksiin ja toimeentulotukeen? Ensisijaisesti taloudellista apua tulee hakea Kelalta ja sosiaalitoimelta.

Diakoniatyöltä on mahdollisuus hakea taloudellista avustusta vaikeassa tilanteessa. Avustus on pääsääntöisesti kertaluonteista ja pienimuotoista, minkä tarkoituksena on auttaa vaikeimman yli. Emme osallistu vuokrarästeihin.

Avustushakemus tulee täyttää henkilökohtaisesti diakoniatoimistolla. Hakemusta varten tarvitset mukaasi kaikki tositteet tuloista, menoista, mahdollisesta toimeentulotuesta ja muusta saamastasi avusta. Diakoniatyön avustukset ovat esim. pienimuotoisia avustuksia ruokaan.

Lappeenrannan seurakunnan diakoniatiimi: Pirkko-Liisa(vas.) , Marika ja Katri.
Lappeenrannan seurakunnan diakoniatiimi: Pirkko-Liisa (vas.), Marika ja Katri.

OLETKO KIINNOSTUNUT TOIMIMAAN VAPAAEHTOISENA?

YHTEISVASTUUKERÄYKSEEN ARKIENKELIKSI
Kirkon suuri Yhteisvastuukeräys toteutetaan vuosittain helmi-huhtikuussa.
Ota rohkeasti yhteyttä ja tule yhteisvastuukerääjäksi!

Kokoava toiminta

Seurakunnan diakoniatyöhön sisältyy erilaisille ryhmille tarkoitetut kerhot, toimintapäivät sekä retket.
Diakonia pyrkii auttamaan ihmistä vaikeuksien ja hädän keskellä, mutta myös antamaan toivon näkökulman.
Diakonia pyrkii rohkaisemaan ihmistä, jotta yhä suurempi joukko voisi omassa elämässään elää todeksi lähimmäisen rakkautta. Diakoniatyö järjestää retkiä, joiden tavoitteena  on virkistäytyminen ja yksinäisyyden lievittäminen sekä osallisuuden vahvistaminen seurakunnan sanoman ja kristittyjen välisen yhteyden kautta.

Avoin ryhmätoiminta aikuisille ja eläkeikäisille

Savonkadun peittokerho, parillisen viikon tiistaina klo 13-15, Savonkatu 38, kerhohuone, Marika p. 0403126321

Mäntylän peittokerho, parillisen viikon torstaina klo 13-15, Mäntyläntie 7, Pirkko-Liisa p. 0403126320

Saarenkadun kerho, parillisen viikon tiistaina klo 14-15.30, Saarenkatu 3, kerhohuone, Katri p. 0403126322

Pajurannan kerho kerran kuukaudessa to klo 14-15.30, Voisalmentie 2, kahvio, Katri p. 0403126322

Vertaistukea

Näkövammaisten Hetki-ryhmä,  kerran kuukaudessa perjantaina klo 13-14.30, Valtakatu 38A. Lisätietoja Marika p. 0403126321

Omaishoitajien ryhmä. Lisätietoja Annika Meskanen p.040 3126620.

Sururyhmä. Seuraavasta sururyhmästä voi tiedustella diakoniatyöntekijöiltä.

Ikäihmisten toimintapäivät

Ikäihmisten "Lempi ja Toivo" - toimintapäivät kerran kuukaudessa to klo 10-14, Ilmoittautumisohjeet kirkollisissa ilmoituksissa 2 viikkoa ennen tilaisuutta. Lisätietoja diakoniatyöntekijöiltä.