Diakoniatyöntekijä tavattavissa

Keskusteluapu

Elämässä voi joutua kohtaamaan vastoinkäymisiä kuten ihmissuhdevaikeuksia, yksinäisyyttä, surua, sairautta, rahahuolia, työttömyyttä, mielenterveys- tai päihdeongelmia. Sinun ei tarvitse jäädä yksin. Olemme sinua varten silloin kun haluat keskustella elämäntilanteesi kysymyksistä. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ajanvaraus

Diakoniatyöntekijät tavoittaa puhelimitse parhaiten arkipäivisin. Halutessasi voit lähettää meille myös sähköpostia. Yhteystiedot alla.

Diakonissa Pirkko-Liisa Ojanen p. 040 3126 320
pirkko-liisa.ojanen@evl.fi

Diakonissa Marika Gustafsson p. 040 3126 321
marika.gustafsson@evl.fi

Diakoni Katri Smolander p. 040 3126 322

Diakoniapappi kappalainen Outi Apell p. 040 3126 304 outi.apell@evl.fi

Taloudellinen avustaminen

Olethan selvittänyt mahdollisuutesi Kelan etuuksiin ja toimeentulotukeen? Ensisijaisesti taloudellista apua tulee hakea Kelalta ja sosiaalitoimelta.
Diakoniatyöltä on mahdollisuus hakea pienimuotoista taloudellista avustusta vaikeassa tilanteessa. Avustus on pääsääntöisesti kertaluonteista ja pienimuotoista, minkä tarkoituksena on auttaa vaikeimman yli.

Avustushakemus tulee täyttää henkilökohtaisesti diakoniatoimistolla. Hakemusta varten tarvitset mukaasi kaikki toisitteet tuloista, menoista, mahdollisesta toimeentulotuesta ja muusta saamastasi avusta. Diakoniatyön avustukset ovat esim. pienimuotoisia avustuksia ruokaan.

Vihreällä sydämen muotoisella kankaalla monen ikäpolven kenkiä, kävelykeppi, ruislimppu ja kukka.

OLETKO KIINNOSTUNUT TOIMIMAAN VAPAAEHTOISENA?

Tule yhteisvastuukerääjäksi!

Kokoava toiminta

Seurakunnan diakoniatyöhön sisältyy erilaisille ryhmille tarkoitetut kerhot, toimintapäivät sekä retket. Diakonia pyrkii auttamaan ihmistä vaikeuksien ja hädän keskellä, mutta myös antamaan toivon näkökulman. Diakonia pyrkii rohkaisemaan ihmistä, jotta yhä suurempi joukko voisi omassa elämässään elää todeksi lähimmäisen rakkautta. Diakoniatyö järjestää retkiä, joiden tavoitteena  on virkistäytyminen ja yksinäisyyden lievittäminen sekä osallisuuden vahvistaminen seurakunnan sanoman ja kristittyjen välisen yhteyden kautta.

Säännöllinen avoin ryhmätoiminta:
Ryhmät kesätauolla kesä-elokuussa !

Aikuisille: Savonkadun peittokerho, parillisen viikon tiistai klo 13-15, Savonkatu 38, kerhohuone , Marika

Aikuisille: Mäntylän peittokerho, parillisen viikon torstai klo 13-15, Mäntyläntie 7, Pirkko-Liisa

Aikuisille: Saarenkadun kerho, parittoman viikon tiistai klo 14-15.30, Saarenkatu 3, kerhohuone, Katri

Näkövammaisille: Hetki-ryhmä, 1 x kk,  perjantaina klo 13-14.30, Koulukatu 10 A, Marika G