Nuijamaan hautausmaa

Nuijamaan hautausmaa.

Tassiantie 9, 54230 NUIJAMAA

040 3126259

040 3126258

Toimisto

hautausmaan toimisto on avoinna ma-to 7.00-15.30, pe 7.00-13.45. Sähköposti: mika.puustinen@evl.fi.

Nuijamaan hautausmaa sijaitsee Nuijamaan kirkonkylässä, Nuijamaan kirkkoon ja seurakuntakeskukseen rajoittuen. Hautausmaa on ollut käytössä jo vuodesta 1896. Loivassa eteläkaakkoon laskevassa rinteessä sijaitseva hautausmaa rajoittuu itä- ja eteläsuunnissa maavaraiseen, ei muurattuun luonnonkivimuuriin, muilta osiltaan kuusiaitaan.Yleispiirteiltään Nuijamaan hautausmaa on avara, laajahkoja nurmialuieta käsittävä, puistomainen hautausmaa. Hautausmaan pinta-ala on n. 2,5 ha, josta tällä hetkellä on käytössä n. 2 ha. Hautausmaalle haudataan vuosittain n. 20 vainajaa.

Hautausmaan puusto on pääosin luonnonmukaista, valtapuuna koivu. Hautausmaan länsipäässä olevilla uusilla hauta-osastoilla on lisäksi istutettuja kuusia, sekä orapihlaja- ja tuija-aidanteita. Reunakivillä ja korkeilla muistomerkeillä varustetut haudat sijaitsevat vanhimmassa osassa, nykyisen hautausmaa-alueen keskellä. Uudempi hautausmaaosa alueen länsipäässä on pääosin nurmipintaisia rivihautoja.

Hautausmaan pääportin ja kirkon välisellä alueella on sankarihautausmaa-alue ja vuosien 1939–1945 sodissa kaatuneiden Nuijamaalaisten nimillä varustettu kivinen muistomerkki. Sankarihaudoilla on lehtikuusesta valmistetut, valkoiseksi maalatut ristit, joihin on kiinnitetty messinkiset nimikilvet. Tälle alueelle ei suoriteta hautauksia.

Nuijamaalla ei vielä toistaiseksi ole erillistä uurnahauta-aluetta, vaan uurnat voidaan haudata arkkuhautoihin.

Hautausmaan pääkäytävän varressa, aivan pääportin tuntumassa on kivetty alue, johon omaiset voivat sytyttää kynttilän muille hautausmaille haudattujen muistolle.

Pysäköinti

Hautausmaan pääportin ja kirkon pikkuportin välissä on asfalttipintainen pysäköintialue, jossa tilaa n. 50 autolle.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc