Koulukatu 10 suunnittelu

Seuraa tällä sivulla Koulukatu 10:n kehittämisen etenemistä.

Lappeenrannan seurakuntayhtymä suunnittelee Koulukatu 10 tontille uuden asuinliiketalon rakennuttamista. Nykyisin tontilla sijaitseva seurakuntakeskus on huonokuntoinen, eikä sen korjaaminen ole järkevää. Moneen otteeseen Lappeenrannan rumimmaksi rakennukseksi äänestetty rakennus aiotaankin purkaa uudisrakennuksen tieltä.

Rakennuttamisen pohjana käytetään Lappeenrannan kaupungin kanssa järjestettyä Raatihuoneen korttelin arkkitehtikilpailun tulosta. Sen voittaneet Tatu Rekola ja Harri Humppila ova suunnittelemassa voittaneen kilpailutyönsä "Tarina" pohjalta asuinliikekerrostaloa Raatihuoneen puiston viereiselle tontille. 

Vanhan seurakuntakeskuksen purkaminen on saatettu päätökseen ja uuden rakennuksen rakentaminen alkaa 1.11.2021. Rakennuttajana Lappeenrannan seurakuntayhtymä ja rakentajana YIT. Rakennuksen arvioitu valmistuminen on alkuvuodesta 2023. Samalla korjataan Koulukatu 12 piha-alue ja parkkihalli, joiden arvioidaan valmistuvan huhtikuussa 2023. 

Rakentamisen vuoksi Koulukatu 12 piha-alueen pysäköinti ja parkkihalli poistuvat käytöstä.

Lue lisää rakentajan (YIT) tiedotteesta >Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Asuin- ja liikehuoneistoja

Rakennettavaan kiinteistöön tulee vuokrattavia asuin- ja liikehuoneistoja. Vuokrattavia asuinhuoneistoja tulee 52 kappaletta. 

  • Asuinhuoneistoistojen vuokrauksesta voi tiedustella kiinteistösihteeri Tea Heikkiseltä, p. 040 3126 222, tea.heikkinen@evl.fi.
     
  • Liikehuoneistojen osalta tiedustelut: talousjohtaja Kari Virtanen, p. 040 3126 200, kari.virtanen@evl.fi.

Rakentaminen käynnistyi 1.11.2021

Lue lisää uutisestamme >Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Uusimmat havainnekuvat

Koulukatu 10 vanha, purettu seurakuntakeskus
Koulukatu 10 vanha, purettu seurakuntakeskus
Koulukatu 10 rakennuspiirrustusluonnos, asemakuva ulkoa

Koulukatu 10 purku-urakka kesä-syksy 2021 kuvina