Koulukatu 10 rakentaminen

Seuraa tällä sivulla Koulukatu 10:n kehittämisen etenemistä.

Lappeenrannan seurakuntayhtymä rakennuttaa Koulukatu 10 tontille uutta asuinliiketaloa. Aiemmin tontilla sijainnut, moneen otteeseen Lappeenrannan rumimmaksi rakennukseksi äänestetty seurakuntakeskus on purettu vuonna 2021. 

Rakennuttamisen pohjana käytetään Lappeenrannan kaupungin kanssa järjestettyä Raatihuoneen korttelin arkkitehtikilpailun tulosta. Sen voittaneet Tatu Rekola ja Harri Humppila ova suunnittelemassa voittaneen kilpailutyönsä "Tarina" pohjalta asuinliikekerrostaloa Raatihuoneen puiston viereiselle tontille. 

Uuden talon rakennuttajana on Lappeenrannan seurakuntayhtymä ja rakentajana/pääurakoitsijana YIT. Rakennuksen arvioitu valmistuminen on toukokuussa 2023. Samalla korjataan Koulukatu 12 piha-alue ja parkkihalli, joiden arvioidaan valmistuvan kesällä/syksyllä 2023. 

Rakentamisen vuoksi Koulukatu 12 piha-alueen pysäköinti ja parkkihalli poistuvat käytöstä.

Lue lisää rakentajan (YIT) tiedotteesta >Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Rakentaminen aiheuttaa mm. Koulukadun että Kauppakadun kaventumista rakentamisajalla sekä näinollen valitettavasti pientä häiriötä liikenteelle ja jalankululle (jalankulku kielletty KK10 puoleisella reunalla Koulukatua). 

Asuin- ja liikehuoneistoja

Rakennettavaan kiinteistöön tulee vuokrattavia asuin- ja liikehuoneistoja. Vuokrattavia asuinhuoneistoja tulee 52 kappaletta. Alustavia varauksia asuinhuoneistoihin on tällä hetkellä n. 90, mutta listalle voi yhä ilmoittautua. Liikehuoneistoista varattuna on 1/4. 

  • Asuinhuoneistoistojen vuokrauksesta voi tiedustella kiinteistösihteeri Tea Heikkiseltä, p. 040 3126 222, tea.heikkinen@evl.fi.
     
  • Liikehuoneistojen osalta tiedustelut: talousjohtaja Kari Virtanen, p. 040 3126 200, kari.virtanen@evl.fi.

Rakentaminen käynnistyi 1.11.2021

Lue lisää uutisestamme >Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Rakentamisen tilanne lokakuussa 2022

Rakennuksen Koulukatu 12 puoleisessa päädyssä on päästy ns. harjakorkeuteen. Rakentaminen jatkuu elementtiasennuksilla ja paikallavaluvälipohjien rakentamisella 4. ja 5. krs. Kolmannessa kerroksessa ollaan väliseinien ja ulkoikkuna ja oviasennuksissa. Talo alkaa hahmottua. 

Rakentamisen tilanne 10.6.2022

Kellarikerroksen paikallavaluseinät ovat valmiina, samoin maanvaraisten lattioiden betonoinnit. Tällä hetkellä rakennetaan paikallavaluseiniä kellari- ja 1. kerrokseen sekä perusmuurien eristyksiä ja ulkopuolisia maantäyttöjä. 

1. kerroksen elementtiasennukset ja välipohjien teko on alkamassa. 

Koulukadun ajoväylää joudutaan ajoittain kaventamaan rakennustöiden vuoksi. 

Rakennuttamisen tilanne 24.5.2022 

  • maanvarainen lattia 100 %  
  • kellarikrs pv-seinät 90 % 
  • kellarikrs pv-holvit 40 %  
  • ulkopuolen täytöt 30 %  
  • runkotyöt n. 3 vk jäljessä 26.1.2022 päivitetystä aikataulusta, ei vaikutusta luovutukseen, joka on sovittu toukokuun loppuun 2023 

 

Työmaan tuentaseinissä todetun ongelman vuoksi, työmaan rakentamiseen tuli 53,5 päivän seisokki, ongelmien ratkaisun ja suunnitelmien saamiseksi. Työt jouduttiin keskeyttämään 5.11.2021 puolelta päivin ja niitä päästiin jatkamaan 25.1.2022. 

Uusimmat havainnekuvat

havainnekuva, Koulukatu10, kerrostalo
Havainnekuva rakenteilla olevasta, vuonna 2023 valmistuvasta kerrostalosta.
Koulukatu 10 rakennuspiirrustusluonnos, asemakuva ulkoa

Koulukatu 10 purku-urakka kesä-syksy 2021 kuvina