Diakoniatyön kaikki kerhot ovat avoimia ja niihin voi tulla mukaan myös kesken toimintakauden.

Kerhot eivät toimi kesäkautena.

Kaikki kerhot ovat toistaiseksi tauolla koronarajoitusten vuoksi ja toiminnan jatkumisesta tiedotetaan lisää syksyllä sekä nettisivuilla että Lappeenrannan seurakuntien kirkollisissa ilmoituksissa.

Joutsenon seurakunnassa

Tiistaikerho eläkeläisille Korvenkylässä vanhustentalon kerhohuoneella rajoituksista riippuen alustavasti ti 25.8. alkaen parittomilla viikoilla klo 12-14 os. Pihlajatie 6, Korvenkylä. Ohjelmassa keskustelua vaihtevista aiheista, kahvit ja hartaus. Lisätietoja diakoni Katri Smolander, p. 040 3126 322.

Lauritsalan seurakunnassa

Muistikahvila Lauritsalan seurakuntakodilla kerran kuussa perjantaisin klo 10-11.30 rajoituksista riippuen alustavasti 4.9., 2.10., 6.11. ja 4.12. Järj. Etelä-Karjalan Muistiluotsi.

Tirilän Ystäväkerho Onninkadun kerhohuoneessa (Onninkatu 10, Lappeenranta) tiistaisin klo 14. Kerhon ohjaajana toimii Meeri Karhu puh. 050 367 4763. Lisätietoja diakonissa Tuija Tiainen puh. 040 3126 422.

Ystäväkerho ja Norppakerho tiistaisin Puodissa ja Pannussa, Kauppalankatu 1. Vapaaehtoisten vetämissä kerhoissa keskustellaan mielenkiintoisista aiheista ja vietetään mukavaa yhdessäoloa. Kerhoissa pidetään hartaus ja järjestetään kahvitarjoilu.

Sammonlahden seurakunnassa

Solina-kerho Sammonlahden kirkolla on aikuisille mahdollisuus tavata kahvikupin ääressä ennestään tuttuja, ja saada uusia ystäviä, sekä osallistua vaihtelevaan kerho-ohjelmaan! Tapaaminen on tarkoitettu sekä miehille että naisille. Tapaamme parillisten viikkojen keskiviikkona klo 12.30-14.00, siis joka toinen viikko. Kokoonnumme kirkon 2. kerroksessa Majakka-salissa. Yläkertaan pääsee kirkon aulasta portaita, tai hissillä naulakoiden takaa. Kahvitarjoilusta huolehtivat vapaaehtoiset kerhoemäntämme Helvi ja Eila. Lisätietoja ryhmän sisältöjen ohjaajilta diakoni Soili Hämäläinen-Mujo p. 040 3126 520 ja diakoni Anni Wahlroos p. 040 3126 521.

Naisten Pankin neuleklubi Sammonlahden kirkon takkahuoneessa (2. krs, yläkertaan pääsee myös hissillä), joka toinen keskiviikko parittomilla viikoilla. Neuleklubi on kaikilla avoin, käsitöistä innostuneiden kokooontumismahdollisuus. Voi olla, että sieltä löytyy uusia ystävyyksiä, ja takuuvarmasti ainakin ideoita ja innostajia uusiin töihin. Huom.: neuleklubi tauolla! Nyt tauon aikana neulomme mm. sylipeittoja vanhuksille joululahjaksi! Kaikenlaiset lämmittävät ja turvallisuutta lisäävät huivit ja peitot ovat tervetulleita, ja niitä voi toimittaa kesän aikanakin kirkon seurakuntatoimistoon. Lisätietoja muissa srk:n tiedotuksissa.

Neuleklubin tuotoksia myymme erilaisissa tilanteissa Kirkon Ulkomaan avun kumppanin Naisten Pankin toiminnan hyväksi. Naisten Pankista saamillaan pienillä lainoilla naiset köyhissä maissa voivat saada tärkeän mahdollisuuden hankkia perheelleen elannon. Sukkia ja lapasia ja liinoja ym. artikkeleita voi ostaa myös seurakuntatoimistosta. Neuleklubilla on toimistossa myytävänä myös kotona tehtyjä kortteja monenlaisiin tarpeisiin. Neuleklubissa voi toki myös tehdä omia käsitöitä mukavassa seurassa.

Lappeen seurakunnassa

Tähkäkerho on tuokio hartauden, päiväkahvin ja erilaisten aiheiden äärellä.

Vainikkalassa, Huolintatie 5 as. 2, klo 13-14.30 parittomien viikkojen tiistaina. Lisäietoja diakoni Annika Meskanen p. 0403126 620.

Lauritsalan seurakuntakodilla, Kauppalankatu 1, klo 13-14.30,  tiistaisin kerran kuukaudessa parillisella viikolla. Lisätietoja diakoni Annika Meskanen p. 040 3126 620.

Simolassa Tähkäkerho kokoontuu kodeissa. Lisätietoja diakonissa Sirkka Kiuru p. 040 3126 621.

Naisten Pankki Lappeenranta on kaikenikäisille hyvän asian puolesta toimiva iloinen ryhmä. Lisätietoja diakonissa Sirkka Kiuru p. 040 3126 621.

Lappeenrannan seurakunnassa

Peittokerho Kesämäessä
parillisen viikon torstaina klo 13-15, Ristikankaankatu 9, kerhohuone. Yhdessäolon ryhmä. Ryhmässä on mahdollisuus kutoa Äiti Teresa - neulepeittoja lähetettäväksi maailman katastrofialueille. Lisätietoja diakonissa Pirkko-Liisa Ojanen p. 040 3126 320.

Eläkeläisten kerho Kivisalmessa
parillisen viikon tiistaina klo 14-15.30, Saarenkatu 3, kerhohuone. Vaihtelevat keskusteluaiheet ja vierailijoita. Lisätietoja diakoni Tuija Kokki  p. 040 3126 721.

Peittokerho Peltolassa
parillisen viikon tiistaina klo 13-15, Savonkatu 38, kerhohuone. Yhdessäolon ryhmä. Ryhmässä on mahdollisuus kutoa Äiti Teresa -neulepeittoja lähetettäväksi maailman katastrofialueille. Otetaan vastaan villalankalahjoituksia. Lisätietoja diakonissa Marika Gustafsson p. 040 3126 321.

Eläkeläisten kerho Voisalmessa
kerran kuukaudessa, Voisalmentie 2, Pajurannan kahvio. Vaihtelevat keskusteluaiheet. Lisätietoja diakoni Tuija Kokki p. 040 3126 721.

Näkövammaisten Hetki-ryhmä
kerran kuukaudessa perjantaina klo 13-14.30, Valtakatu 38, 2. krs (keskusta). Ryhmätilaan esteetön pääsy. Lisätietoja diakonissa Marika Gustafsson p. 040 3126 321.