Diakoniatyön kaikki kerhot ovat avoimia ja niihin voi tulla mukaan myös kesken toimintakauden.

Joutsenon seurakunnassa

Hyvän mielen Kahvila torstaisin 7.10. alkaen klo 12-14 Joutsenon seurakuntakeskuksessa, Penttiläntie 5. Ohjelmatuokio klo 13 (virkistystä, yhteislauluja, voimistelua yms. toiveiden mukaan). Myös kirppis ja lähetyspuoti Viisari avoinna! Vapaaehtoistehtäviin kahvinkeittoon ja muuhun toimintaan voi ilmoittautua Katrille 040 3126322 tai Katriinalle 040 3126 730 tai paikan päällä.

Eläkeläisten kerhokirjeen saajaksi voi liittyä ilmoittautumalla diakoniatyöhön Katrille 040 3126322 tai katri.smolander@evl.fi Kerro samalla toivotko kirjepostia vai sähköpostia. Kerhokirje sisältää hartauden, aivojumppaa ja tekemistä sekä pohdintaa vaihtelevista teemoista.

Lauritsalan seurakunnassa

Muistikahvila Lauritsalan seurakuntakodilla kerran kuussa perjantaisin klo 10-11.30 rajoituksista riippuen alustavasti 4.9., 2.10., 6.11. ja 4.12. Järj. Etelä-Karjalan Muistiluotsi.

Tirilän Ystäväkerho Onninkadun kerhohuoneessa (Onninkatu 10, Lappeenranta) kerran kuussa tiistaisin klo 14. Kerhon ohjaajana toimii Meeri Karhu puh. 050 367 4763. Lisätietoja diakonissa Tuija Tiainen puh. 040 3126 422.

Ystäväkerho ja Norppakerho tiistaisin Puodissa ja Pannussa, Kauppalankatu 1. Vapaaehtoisten vetämissä kerhoissa keskustellaan mielenkiintoisista aiheista ja vietetään mukavaa yhdessäoloa. Kerhoissa pidetään hartaus ja järjestetään kahvitarjoilu.

Sammonlahden seurakunnassa

Solina-kerho Sammonlahden kirkolla on aikuisille mahdollisuus tavata kahvikupin ääressä ennestään tuttuja, ja saada uusia ystäviä, sekä osallistua vaihtelevaan kerho-ohjelmaan! Tapaaminen on tarkoitettu sekä miehille että naisille. Tapaamme parillisten viikkojen keskiviikkona klo 12.30-14.00, siis joka toinen viikko. Kokoonnumme kirkon 2. kerroksessa Majakka-salissa. Yläkertaan pääsee kirkon aulasta portaita, tai hissillä naulakoiden takaa. Kahvitarjoilusta huolehtivat vapaaehtoiset kerhoemäntämme Helvi ja Eila. Lisätietoja ryhmän sisältöjen ohjaajilta diakoni Soili Hämäläinen-Mujo p. 040 3126 520 ja diakoni Anni Wahlroos p. 040 3126 521.

Naisten Pankin neuleklubi Sammonlahden kirkon takkahuoneessa (2. krs, yläkertaan pääsee myös hissillä), joka toinen keskiviikko parittomilla viikoilla. Neuleklubi on kaikilla avoin, käsitöistä innostuneiden kokooontumismahdollisuus. Voi olla, että sieltä löytyy uusia ystävyyksiä, ja takuuvarmasti ainakin ideoita ja innostajia uusiin töihin. Huom.: neuleklubi tauolla! Nyt tauon aikana neulomme mm. sylipeittoja vanhuksille joululahjaksi! Kaikenlaiset lämmittävät ja turvallisuutta lisäävät huivit ja peitot ovat tervetulleita, ja niitä voi toimittaa kesän aikanakin kirkon seurakuntatoimistoon. Lisätietoja muissa srk:n tiedotuksissa.

Neuleklubin tuotoksia myymme erilaisissa tilanteissa Kirkon Ulkomaan avun kumppanin Naisten Pankin toiminnan hyväksi. Naisten Pankista saamillaan pienillä lainoilla naiset köyhissä maissa voivat saada tärkeän mahdollisuuden hankkia perheelleen elannon. Sukkia ja lapasia ja liinoja ym. artikkeleita voi ostaa myös seurakuntatoimistosta. Neuleklubilla on toimistossa myytävänä myös kotona tehtyjä kortteja monenlaisiin tarpeisiin. Neuleklubissa voi toki myös tehdä omia käsitöitä mukavassa seurassa.

Lappeen seurakunnassa

Diakonian kirjeposti ikäihmisille tuo virkistystä arkeen, hengellistä sisältöä ja ajankohtaisia aiheita. Ilmoittaudu mukaan kirje-tai sähköpostituslistalle, niin lähetämme sinulle postia kirkkovuoden aikana. Annika Meskanen p.0403126620, annika.meskanen@evl.fi.

Tähkäkerho on tuokio hartauden, päiväkahvin ja erilaisten aiheiden äärellä.

Vainikkalassa, Huolintatie 5 as. 2, klo 13-14.30 parittomien viikkojen tiistaina.Lisätietoja diakoni Annika Meskanen p. 0403126 620, annika.meskanen@evl.fi  Toiminnan jatkumisesta ilmoitetaan myöhemmin.

Lauritsalan seurakuntakodilla, Kauppalankatu 1, klo 13-14.30,  tiistaisin kerran kuukaudessa parillisella viikolla. Lisätietoja Annika Meskanen p. 040 3126 620, annika.meskanen@evl.fi Toiminnan jatkumisesta ilmoitetaan myöhemmin.

Simolassa Tähkäkerho kokoontuu kodeissa. Lisätietoja diakonissa Sirkka Kiuru p. 040 3126 621.

Naisten Pankki Lappeenranta on kaikenikäisille hyvän asian puolesta toimiva iloinen ryhmä. Lisätietoja diakonissa Sirkka Kiuru p. 040 3126 621.

Lappeenrannan seurakunnassa

​​​Ryhmätoiminta on toistaiseksi tauolla. Pyrimme käynnistämään ryhmätoiminnat syksyllä 2021. Ilmoitamme toiminnastamme Lappeenrannan seurakunnan kirkollisissa ilmoituksissa. Ennen lähiryhmien käynnistymistä osan ryhmistä toteutamme puhelinryhminä. Me diakoniatyötekijät olemme tavattavissa henkilökohtaisia keskusteluja varten puhelimitse.

Eläkeikäisille suunnatut avoimet ryhmämmeLinkki avautuu uudessa välilehdessä ​​​​​​kokoontuvat arkipäivisin eri kaupunginosissa. Lisätietoja diakonissa Marika Gustafsson p. 0403126321, diakoni Tuija Kokki p. 0403126721 ja diakonissa Pirkko-Liisa Ojanen p. 0403126320.