Vuokranmaksu

Kun maksat vuokrasaatavamme vuokrasopimuksessa mainittuun eräpäivään mennessä (kuukauden 5.päivä tai sitä seuraava arkipäivä, jos sattuu pyhäpäivälle), vältyt turhilta huomautuskirjeiltä ja -kuluilta. Käytä maksaessa aina tilisiirrossa näkyvää viitenumerotietoa, näin suoritukset kohdistuvat oikeille laskuille.

Vuokran voi maksaa perinteisen paperilaskun lisäksi myös e-laskuna tai antaa sen pankin hoidettavaksi suoramaksuna.

Maksuvaikeuksien sattuessa

Vuokranmaksussa voi tulla vaikeuksia kenelle tahansa yllättävien tilanteiden vuoksi, kuten työttömyyden tai sairauden sattuessa. Oli syy mikä tahansa, ongelmien ei kannata antaa kasaantua, vaan ennemmin kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä vuokranantajaan kysyäksesi neuvoja.

Vuokrien perintä

Lähetämme maksumuistutuksen 14 päivän viivästymisen jälkeen. Muistutuksesta peritään 5 euron muistutusmaksu. Ryhdymme perintätoimiin yhden kuukauden vuokran laiminlyönnistä. Hyvin toimiva perintä on vuokralaisen etu, koska omakustanneperiaatteella määritellyissä vuokrissa vuokrarästit voivat hoitamattomina jäädä toisten vuokralaisten maksettavaksi.

Lappeenrannan seurakuntayhtymä noudattaa vuokrien perinnässä hyvää perintätapaa. Vuokrarästeistä peritään kulloinkin voimassa oleva viivästyskorko.