Kastepäivä

la 17.9.2022 Sammonlahden kirkolla

Onko lapsesi jäänyt kastamatta koronaepidemian vuoksi? Tai toivooko lapsesi itse tulevansa kastetuksi? Onko nuoresi rippikouluikä lähestymässä, eikä häntä ole kastettu? Haluaisitko, että hänet kastetaan?

Jos vastasit kyllä johonkin edellisistä, meillä on tarjota Sinulle loistava mahdollisuus lapsen tai nuoren kastamiseksi. Nimittäin Kastepäivä! Kastepäivä on tarkoitettu kaikille 0-14-v. aiemmin kastamattomille lapsille ja nuorille. Se on helppo ja juhlava tapa viettää kastejuhlaa. Jokainen kaste on oma tilaisuutensa, ja kellonajan voi sopia haluamalleen kellonlyömälle. Kastepaikkana toimii Sammonlahden kirkon kirkkosali ja takkahuone. Seurakunnat tarjoavat kakkukahvit kaikille kastepäivään osallistuville kasteen jälkeen.

Voit varata kasteajan pe 9.9. mennessä Kastevaraukset: lappeenranta.palvelupiste@evl.fi / 040 3126 282


Lisätiedot reetta.karjalainen@evl.fi ja maarit.hirvi@evl.fi

 

Kastepäivämme on tarkoitettu kaikille 0-14-vuotiaille, joita ei ole aiemmin kastettu. Alle 12-vuotiaan kastettavan huoltajista vähintään toisen on oltava evankelis-luterilaisen kirkon jäsen ja kastamista varten tarvitaan molempien huoltajien kirjallinen suostumus. 12-14-vuotias voi puolestaan tulla kastetuksi ja liittyä kirkon jäseneksi, vaikkei kumpikaan vanhemmista tai huoltajista kuulu kirkkoon. Tällöin kastetta varten tarvitaan kuitenkin sekä liittyjän että huoltajien yksimielisyyttä sekä suostumukset kasteelle. Kastettava tarvitsee vähintään kaksi ev. lut. -kirkkoon kuuluvaa, konfirmoitua kummia. Jos kummien löytäminen on hankalaa, ottakaa rohkeasti yhteyttä seurakuntaan - poikkeustilanteissa yksikin kummi riittää.