Kuurot, näkövammaiset ja kehitysvammaiset

Kaikki saavat tulla!

Kirkko on avoin kaikille ihmisille. Jokainen on tervetullut mukaan seurakunnan toimintaan.

Seurakunnat parantavat saavutettavuutta poistamalla liikkumisen, näkemisen, kuulemisen ja ymmärtämisen esteitä. Kirkon saavutettavuus toteutuu, kun jokainen voi kiinnostuksensa mukaisesti saada tietoa, kokea yhteyttä ja osallistua toimintaan haluamallaan tavalla.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän seurakunnat tarjoavat palveluita ja toimintaa vammaisille henkilöille ja heidän perheilleen. Näiltä sivuilta löydät lisätietoa kuurojen ja viittomakielisten, näkövammaisten ja kehitysvammaisten toiminnasta.

Kutsumme sinua mukaan osallistumaan ja löytämään oma paikkasi seurakunnassa. Aito ihmisyys toteutuu suhteessa muihin. Yhdessä, erilaisina, olemme Jumalan kuva.

Hyödyllisiä linkkejä

Eksoten vammaispalvelut

Kirkon selkokieliset sivut

Kirkon saavutettavuusohjelma sisältää osallisuuden ja yhdenvertaisuuden teologian perusteet, näkökulmia saavutettavuuden esteiden poistamiseen ja konkreettisia toimenpide-ehdotuksia.

Kirkon saavutettavuusohjelma viittomakielellä

Kirkko kaikille -vammaispoliittinen ohjelma