Tervetuloa kouluunsiunaamiskirkkoon!

Lappeenrannan ev.lut. seurakunnat järjestävät vuosittain tuleville ekaluokkalaisille kouluunsiunaamiskirkkoja. Lapsille ja perheille soveltuvia kirkkohetkiä pidetään eri puolilla Lappeenrantaa, jotta jokaiselle löytyisi sopiva ajankohta tulla siunattavaksi koulutielle.

Kouluunsiunaamiskirkot järjestetään elokuussa ennen koulun alkua tai ensimmäisenä koulupäivänä.

Kirkkohetkessä lauletaan ja leikitään, rukoillaan ja hiljennytään yhdessä. Kirkkohetkeen ovat tervetulleita kaikki ekaluokkalaisen läheiset. Poikkeuksen muodostaa koronaepidemia-aika, jolloin noudatamme kulloisiakin terveysviranomaisten antamia ohjeistuksia. Vuotta 2021 koskevista muutoksia ilmoitamme tällä nettisivulla.

Kirkkohetkestä ekaluokkalainen saa mukaansa pyhän Jumalan siunauksen, joka kannattelee häntä alkavalla koulutiellä. Ekaluokkalainen siunataan kirkon alttarilla ja siunaamaan ekaluokkalainen voi pyytää mukaan itselleen tärkeän aikuisen, esim. kummin, vanhemman tai isovanhemman. Kirkkohetkestä ekaluokkalainen saa mukaansa myös pienen lahjan muistoksi tästä tärkeästä hetkestä kirkossa.

Vuoden 2021 kouluunsiunaamiskirkkojen päivämäärät ja paikat ovat seuraavat, voit osallistua halutessasi mihin kirkkohetkeen tahansa (1/perhe):

Joutsenon kirkko: 8.8. klo 18

Nuijamaan kirkko: 8.8. klo 13

Sammonlahden kirkko: 8.8. klo 16 ja 9.8. klo 18

Ylämaan kirkko: 9.8. klo 18

Lappeenrannan kirkko: 9.8. ja 10.8. klo 18

Lauritsalan kirkko: 9.8. ja 10.8. klo 18

Lappeen kirkko: 10.8. klo 18

Ekaluokkalaisten koulutielle siunauskirkkojen ajankohdat ja paikat v. 2021.
Koulutielle siunaamiskirkot 2021