Tervetuloa kouluunsiunaamiskirkkoon!

Koulun aloitus on lapsen elämässä suuri käännekohta, jota jännittävät niin lapset kuin vanhemmatkin. Uudet asiat on turvallista aloittaa Jumalan siunauksen alla, ja siksi seurakunnat ovat perinteisesti siunanneet koulutiensä aloittavia.

Kouluunsiunaamiskirkot järjestetään elokuussa ennen  koulun alkua. Kirkkoon tervetulleita ovat lapset perheineen ja läheisineen.

Kirkkohetken toimittavat pappi, kanttori ja lastenohjaaja. Ekaluokkalaiset kutsutaan siunattaviksi alttarin äärelle. Mukana lasta siunaamassa voi olla vanhempi, kummi tai isovanhempi. Kirkkohetkestä ekaluokkalainen saa mukaansa myös pienen lahjan muistoksi tästä tärkeästä hetkestä kirkossa.

Vuoden 2022 kouluunsiunaamiskirkkojen päivämäärät ja paikat ovat seuraavat; voit osallistua halutessasi mihin kirkkohetkeen tahansa.

Lappeen kirkko : 7.8. klo 10

Nutikalla kotiseutupäivien yhteydessä : 7.8. klo 10