Päihde- ja kriminaalityö

Lappeenrannan seurakuntayhtymän päihde- ja kriminaalityön tarkoitus on tukea ihmisen halua elää päihteettömästi. Työhön kuuluvat henkilökohtaiset tapaamiset, sielunhoito ja uskon kysymykset, tarvittaessa hoitoonohjaus, kuntoutuksen tukeminen sekä asiakkaan elämäntilanteeseen vaikuttaminen yhteisellä suunnittelulla ja päivittäisten toimintojen rakentamisella.

Kun nuori tarvitsee apua päihteidenkäytön hallintaan, auttaa seurakuntien erityisnuorisotyöntekijäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Päiväkeskus Tikankulma


Merkittävä osa työtä on päiväkeskus Tikankulman toiminta ja vankilavierailut sekä yhteydet sosiaalitoimeen ja päihdetyötä tekeviin tahoihin sekä oppilaitoksiin. Päihde- ja kriminaalityö järjestää myös leirejä ja retkiä. 

Tikankulman sivulta lisää tietoa päiväkeskuksesta. Tikankulman Facebook-sivun löydät tästä.
 

Päihde- ja kriminaalityöstä vastaa diakoni Ari Tuomikoski, puh. 040 3126 835/ ari.tuomikoski@evl.fi.

Kuuntele diakoni Ari Tuomikosken haastattelu.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Joskus päihteet alkavat hallita elämää. Toisaalta riippuvuus voi syntyä myös johonkin muuhun asiaan. Riippuvuus voi olla fyysistä, psyykkistä tai sosiaalista riippuvuutta. Kun huolestut itsesi tai läheisesi päihteiden käytöstä, pelaamisesta tai pakonomaisesta työnteosta, hae rohkeasti apua.

Päihteet ja riippuvuus

Rikoksen tekijöitä pidetään helposti pahoina ja paatuneina. Kirkon vankilatyössä näkyvä henkinen ja hengellinen hätä kertovat kuitenkin muuta. 

Rikoksen tekijä

Oletko rikoksen uhri, tekijän tai uhrin läheinen tai rikoksen tekijä? Älä jää yksin. Eristäytyminen ja käpertyminen omaan kipuun ja häpeään tuottaa vain lisää pahaa oloa. Näillä sivuilla voit tutustua eri tukimuotoihin.

Rikos

Monet seurakunnat ja kristilliset järjestöt auttavat vapautumassa olevia tai vapautuneita vankeja uuden arjen alkuun pääsemisessä. 

Vapautuessasi

Rikos järkyttää tekijän, uhrin ja näiden läheisten mieliä. Se horjuttaa perusturvallisuutta hajottaa luottamukseen perustuvaa yhteiskuntaa.

Rikos koskettaa monia

Huomatessasi olevasi tai läheisesi olevan riippuvainen päihteistä, hae rohkeasti apua omasta terveyskeskuksestasi tai seurakunnastasi.

Päihteet ja riippuvuus