Päihde- ja kriminaalityö

Lappeenrannan seurakuntayhtymän päihde- ja kriminaalityön tarkoitus on tukea ihmisen halua elää päihteettömästi. Työhön kuuluvat henkilökohtaiset tapaamiset, sielunhoito ja uskon kysymykset, tarvittaessa hoitoonohjaus, kuntoutuksen tukeminen sekä asiakkaan elämäntilanteeseen vaikuttaminen yhteisellä suunnittelulla ja päivittäisten toimintojen rakentamisella.

Kun nuori tarvitsee apua päihteidenkäytön hallintaan, autaa seurakuntien erityisnuorisotyöntekijä.

Päiväkeskus Tikankulma

Merkittävä osa työtä on päiväkeskus Tikankulman toiminta ja vankilavierailut sekä yhteydet sosiaalitoimeen ja päihdetyötä tekeviin tahoihin sekä oppilaitoksiin. Päihde- ja kriminaalityö järjestää myös leirejä ja retkiä. Päiväkeskus toimii osoitteessa Siltakatu 2, Lappeenranta ma-pe klo 8-14. HUOM! Poikkeusaikana suljettu 13.4. saakka. EU-kassit ja leivänjako puhelimitse sopien: 0400 542654 tai Maarit 040 3126 825. Tikankulman Facebook-sivun löydät tästä.

Päihde- ja kriminaalityöstä vastaa diakoni Ari Tuomikoski, puh. 040 3126 835/ ari.tuomikoski@evl.fi.

Kuuntele diakoni Ari Tuomikosken haastattelu.