Lepoharjun hautausmaa

Ilottulantie 21 , 53400 LAPPEENRANTA
040 3126 259 tai 040 3126 258

Lepoharjun hautausmaa

Lepoharjun hautausmaa sijaitsee Saikkolan kylässä. Lauritsalan seurakunnan hautausmaaksi perustettu Lepoharju on otettu käyttöön vuonna 1957. Siunauskappeli valmistui ja otettiin käyttöön vuonna 1961.

Lepoharjun hautausmaan pinta-ala on n. 4 ha, josta käytössä on tällä hetkellä n. 1,5 ha. Lepoharjuun haudataan vuosittain n. 30 vainajaa.

Uudenaikaisena, sotien jälkeisenä aikana perustettuna  hautausmaana Lepoharjussa ei ole juurikaan reunakivillä varustettuja hautoja, vaan haudat ovat muutamia poikkeuksia lukuunottamia nurmipintaisia rivihautoja. Lepoharjun ominaispiirteenä voidaan pitää hautausmaakaavan polveilevaa kulkua. Hautarivit ja käytävät eivät ole tiukassa, suorakulmaisessa ruutukaavassa, vaan ne mutkittelevat loivan s-kirjaimen lailla kulkiessaan hautausmaan halki itä-länsisuunnassa.

Hautausmaalla, aivan siunauskappelin välittömässä tuntumassa on kivetty alue, johon omaiset voivat sytyttää kynttilän muille hautausmaille haudattujen vainajien muistolle.

Lepoharjussa ei ole vielä toistaiseksi erillistä uurnahauta-aluetta, vaan tuhkauurnat haudataan arkkuhautoihin.

Salpausselän harjun päällä, tasaisella kangasmaalla sijaitsevan Lepoharjun puusto on luonnonmukaista, valtapuustona mänty ja koivu.

Kappeli

Lepoharjun pulpettikattoinen, valkotiilinen kappeli on valmistunut vuonna 1961. Kappelin vanhat urut korvattiin digitaaliuruilla vuonna 2010. Kappelisalin sisämaalaus tehtiin talvella 2015.

Toimisto

Lepoharjun hautausmaahan ja hautapaikkoihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä sähköpostitse Mika Puustiseen (mika.puustinen@evl.fi). Hautausmaan toimisto sijaitsee Lepolan hautausmaalla (os. Lepolankatu 11A) ja on avoinna ma-to 7.00-15.30, pe 7.00-13.45.

Pysäköinti

Lepoharjun hautausmaalla on Ilottulantiehen rajoittuva hiekkapintainen pysäköintialue.

Pysäköinti
wc
Esteetön kulku