Lappeenrannan hautausmaat

Lappeenrannan seurakuntayhtymällä ovat käytössä seuraavat kahdeksan hautausmaata: Ristikankaan hautausmaa, Vanha hautausmaa, Lepolan hautausmaa, Lepoharjun hautausmaa, Nuijamaan hautausmaa,  Joutsenon hautausmaa, Ylämaan hautausmaa sekä Rauhan hautausmaa. Saat tarkempaa tietoa kustakin hautausmaasta avaamalla linkin vasemmalla.

Lisäksi Lappeenrannassa on sankarihautausmaa (kuvassa oikealla), jota ylläpitää kaupunki. Sankarihautausmaa sijaitsee Lappeenrannan keskustassa, Lappeen Marian kirkon (os. Valtakatu 35) vieressä. Sankarihautausmaa on perustettu vuonna 1939, ja se on Suomen toiseksi suurin sankarihautausmaa.

Seurakuntayhtymän hoidossa on sankarihauta-alueet Ylämaan kirkon yhteydessä, Joutsenon ja Nuijamaan hautausmailla, sekä yhteismuistomerkki talvisodan 1939 - 1940 alkupäivinä kaatuneiden muistolle Rauhan hautausmaalla.

Tyhjän sylin muistopaikka on pystytetty lapsensa menettäneiden ja lapsettomien lohduksi.

Lisätietoa kirkon hautaustoimestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Hautaustoimen yhteystiedot:

Hautaustoimen päällikkö

Seija Kuosmanen, [email protected], 040 3126 250

Hautausmaiden työnjohtajat

- Joutsenon hautausmaat: Kimmo Petrell, [email protected], 040 3126 268

- Lepoharjun, Lepolan ja Nuijamaan hautausmaa: Mika Puustinen, [email protected], 040 3126 259 

- Ristikankaan, Ylämaan ja Vanha hautausmaa: Jouni Serjomaa, [email protected], 040 3126 252

 

Tervetuloa hautausmaiden haravointitalkoisiin!

Ylämaan hautausmaalla pidetään haravointitalkoot torstaina 19.10.2023 alkaen klo 9.00. Hartaus, ruokailu ja kahvit klo 11.00.

Nuijamaan hautausmaalla pidetään haravointitalkoot torstaina 26.10.2023 alkaen klo 9.00 hartaudella ja kahvilla seurakuntatalolla. Ruokailu ja kahvit klo 11.30 seurakuntatalolla. 

Lisätietoa antavat hautausmaiden työnjohtajat:

Ylämaan hautausmaa: Jouni Serjomaa, p. 040 3126 252

Nuijamaan hautausmaa: Mika Puustinen, p. 040 3126 259

 

Tervehdys omaisille hautaustoimesta

Seurakuntayhtymän ympäristödiplomiin viitaten haluamme hautaustoimen puolesta kannustaa omaisia käyttämään sukuhautapaikoilla mahdollisimman ekologisia materiaaleja kynttilöiden ja muiden haudoille tuotavien tervehdysten suhteen. Samoin toivomme periaatetta, että vie mennessäsi, tuo tulleessasi. Nämä hautapaikat siistitään hautaustoimen puolesta kynttilä- ja kukkajätteestä vasta keväällä lehtien poiston yhteydessä. Tehostamme kuitenkin tänäkin jouluna jätteenkeräilyä. Säiliöitä tyhjennetään sen mukaisesti useammin.

Uurnapuistojen, muistolehtojen ja muualle haudattujen muistelupaikan yhteiset muistelualueet siistitään säännöllisesti kynttilä- ja kukkajätteestä. Joulun aikaan tehostamme näitäkin tehtäviämme, sillä lämpimiä kynttilätervehdyksiä tuodaan edesmenneille rakkaille ilahduttavan suurissa määrin. Koska uurnapuistoon ja muistolehtoon ei muodostu hautapaikkaoikeutta, näiden hauta-alueiden muistelupaikat ovat luonteeltaan neutraaleja. Omaiset voivat jättää vainajalle myös yksilöidynkin tervehdyksen, mutta vain hetkellisesti. Yhteiset muistelualueet ovat satojen ihmisten muistelupaikkoja. Siksi tulee huomioida, että näille paikoille ei tulisi jättää uudelleen käytettäviä kynttilälyhtyjä tai muita esineitä. Kukat tai mahdollisimman ekologiset kertakäyttökynttilät on paras tapa muistaa näille alueille haudattuja läheisiä.

 

Kuulutus hautojen päättyneistä hallinta-ajoista Ristikankaan hautausmaalla

Lappeenrannan seurakuntayhtymän Ristikankaan hautausmaalla on hautoja, joiden hallinta-aika on päättynyt 7.7.2022, joten haudat ovat palautuneet Lappeenrannan seurakuntayhtymän hallintaan.

Haudalla olevat muistomerkit siirtyvät seurakuntayhtymän omistukseen, ellei haudan haltija ole poistanut niitä 24.2.2023 mennessä.

Luettelo hautapaikoista, joita kuulutusmenettely koskee, löytyy tämän hautaluettelo linkin alta.

24.8.2022 alkavasta kuulutuksesta on laitettu tiedote haudoille.

Haudalla olevaa kuulutuslappua ei saa poistaa.

Lisätietoa antaa seurakuntamestari Timo Lind, puhelin 040 3126 255.

 

Hautojen hoitaminen

Olemme lopettaneet hoitojen myymisen kaudelle 2023. Kaudelle 2024 aloitamme hoitojen myynnin tammikuussa 2024.

Hautaan siunaaminen

Hautaan siunaamisesta sovitaan seurakuntien palvelupisteessä tai seurakuntatoimistossa (Joutseno).

Kappelin varauksen ja muiden järjestelyjen vuoksi omaisten toivotaan kääntyvän seurakuntien palvelupisteen tai seurakuntatoimiston puoleen mahdollisimman pian kuolemantapauksen jälkeen, vaikka hautauslupaa ei vielä olisikaan saatu, samalla voi myös varata seurakuntayhtymän tiloja muistotilaisuutta varten.

Ennen hautaamista on sovittava seuraavista asioista:

  • siunaustilaisuus- ja hautausajankohta
  • pappi
  • kanttori
  • muistotilaisuuspaikka
  • hautapaikka

Lisätietoja hautajaisiin liittyvistä järjestelyistä löydät täältä.

Tietoa hautapaikkojen hinnoista ja muista hautaamiseen liittyvistä maksuista löydät tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.