Lappeenrannan hautausmaat

Lappeenrannan seurakuntayhtymällä ovat käytössä seuraavat kahdeksan hautausmaata: Ristikankaan hautausmaa, Vanha hautausmaa, Lepolan hautausmaa, Lepoharjun hautausmaa, Nuijamaan hautausmaa,  Joutsenon hautausmaa, Ylämaan hautausmaa sekä Rauhan hautausmaa. Saat tarkempaa tietoa kustakin hautausmaasta avaamalla linkin vasemmalla.

Lisäksi Lappeenrannassa on sankarihautausmaa (kuvassa oikealla), jota ylläpitää kaupunki. Sankarihautausmaa sijaitsee Lappeenrannan keskustassa, Lappeen Marian kirkon (os. Valtakatu 35) vieressä. Sankarihautausmaa on perustettu vuonna 1939, ja se on Suomen toiseksi suurin sankarihautausmaa.

Seurakuntayhtymän hoidossa on sankarihauta-alueet Ylämaan kirkon yhteydessä, Joutsenon ja Nuijamaan hautausmailla, sekä yhteismuistomerkki talvisodan 1939 - 1940 alkupäivinä kaatuneiden muistolle Rauhan hautausmaalla.

Tyhjän sylin muistopaikka on pystytetty lapsensa menettäneiden ja lapsettomien lohduksi.

Lisätietoa kirkon hautaustoimestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Hautaustoimen yhteystiedot:

Hautaustoimen päällikkö

Seija Kuosmanen, seija.kuosmanen@evl.fi, 040 3126 250

Hautausmaiden työnjohtajat

- Joutsenon hautausmaat: Kimmo Petrell, kimmo.petrell@evl.fi, 040 3126 268

- Lepoharjun, Lepolan ja Nuijamaan hautausmaa: Mika Puustinen, mika.puustinen@evl.fi, 040 3126 259

- Ristikankaan, Ylämaan ja Vanha hautausmaa: Jouni Serjomaa, jouni.serjomaa@evl.fi, 040 3126 252

Kevät tuo pieniä pintavalumaongelmia

Hautausmailla saattaa olla pieniä tilapäisiä paikallisia tulvia. Sulamisvedet eivät löydä reittiä tai kaivot eivät ehdi vetää tai ovat hetkellisesti jäätyneet. Jos tilanne on tällainen illalla, saattaa se olla ohi jo aamulla. Tämän kevään olosuhde on poikkeuksellinen ja työskentelemme jatkuvasti tilanteiden parantamiseksi.

Ristikankaan hautausmaan muistelupaikalla rakennetaan

Ristikankaan hautausmaan muualle haudattujen muistelupaikkaa uusitaan. Vanhat rakenteet on poistettu ja uutta on rakennettu syksyn kuluessa. Kun lumi ja routa peittivät maan, keskeytettiin työt ja ne jatkuvat jälleen keväällä. Talven ajaksi omaisten tuomille kynttilöille on varattu väliaikaiset sijoituspaikat muualle haudattujen muistomerkin molemmin puolin.

​​

Kuulutus hautojen päättyneistä hallinta-ajoista Lepolan ja Joutsenon hautausmailla

Lappeenrannan seurakuntayhtymän Joutsenon hautausmailla on 1.12.2019 alkaen meneillään kuulutusmenettely, jolla omaisille tiedotetaan heidän hallinnassaan olevan haudan hautaoikeuden päättymisestä.

Hallinta-aikaa on mahdollista jatkaa (KL 17 luku 2 §).

Hautapaikoille, joita em. hallinta-ajan päättyminen koskee, seurakuntayhtymä laittaa kuulutuksesta kertovan sinisen KUULUTUS-lapun, josta ilmenee kuulutusmenettelyn kesto (1 vuosi), sekä yhteystieto, josta hallinta-ajan jatkamisesta on mahdollista sopia.

Pyydämme omaisia ottamaan yhteyttä Lappeenrannan seurakuntayhtymään yhden vuoden kuluessa kuulutusmenettelyn aloittamisesta. Haudat, joiden hallinta-aikaa ei jatketa vuoden kuluessa tulkitaan luovutetuiksi ja ne siirtyvät seurakuntayhtymän hallintaan.

Luettelo hautapaikoista, joita kuulutusmenettely koskee löytyy tämän hautaluettelo linkin alta.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän Lepolan hautausmaalla on n. 500 määräajaksi luovutettua hautaa, joiden hallinta-aika on päättynyt tai päättyy 31.12.2020. Hautaoikeuden haltijan hakemuksesta hautaoikeuden voimassaoloaikaa voidaan jatkaa. (KL 17 LUKU 2§)

Hautaoikeuden haltijaa pyydetään ottamaan yhteyttä Lappeenrannan seurakuntayhtymään, puhelin 040 3126 255.

Luettelo hautapaikoista, joiden hallinta-aika on päättynyt tai päättymässä löytyy tästä.

Kuulutuksesta on laitettu tiedote haudoille. Haudalla olevaa kuulutuslappua ei saa poistaa.

Kuulutusmenettely on alkanut 1.9.2020 ja sen kesto on 1 vuosi.

Hautojen hoitaminen

Vuoden 2021 hoitohinnasto on astunut voimaan 1.1.2021. Teemme uusia hoitosopimuksia kaudelle 2021 tämän hoitohinnaston mukaan. Hoitokausi on 2.5.2021 - 15.9.2021. Hoitohinnaston löydät tästä.

Hautaan siunaaminen

Hautaan siunaamisesta sovitaan seurakuntien palvelupisteessä tai seurakuntatoimistossa (Joutseno).

Kappelin varauksen ja muiden järjestelyjen vuoksi omaisten toivotaan kääntyvän seurakuntien palvelupisteen tai seurakuntatoimiston puoleen mahdollisimman pian kuolemantapauksen jälkeen, vaikka hautauslupaa ei vielä olisikaan saatu, samalla voi myös varata seurakuntayhtymän tiloja muistotilaisuutta varten.

Ennen hautaamista on sovittava seuraavista asioista:

• siunaustilaisuus- ja hautausajankohta
  • pappi
  • kanttori
  • muistotilaisuuspaikka
  • hautapaikka

Lisätietoja hautajaisiin liittyvistä järjestelyistä löydät täältä.

Tietoa hautapaikkojen hinnoista ja muista hautaamiseen liittyvistä maksuista löydät tästä.