Lappeenrannan hautausmaat

Lappeenrannan seurakuntayhtymällä ovat käytössä seuraavat kahdeksan hautausmaata: Ristikankaan hautausmaa, Vanha hautausmaa, Lepolan hautausmaa, Lepoharjun hautausmaa, Nuijamaan hautausmaa,  Joutsenon hautausmaa, Ylämaan hautausmaa sekä Rauhan hautausmaa. Saat tarkempaa tietoa kustakin hautausmaasta avaamalla linkin vasemmalla.

Lisäksi Lappeenrannassa on sankarihautausmaa (kuvassa oikealla), jota ylläpitää kaupunki. Sankarihautausmaa sijaitsee Lappeenrannan keskustassa, Lappeen Marian kirkon (os. Valtakatu 35) vieressä. Sankarihautausmaa on perustettu vuonna 1939, ja se on Suomen toiseksi suurin sankarihautausmaa.

Seurakuntayhtymän hoidossa on sankarihauta-alueet Ylämaan kirkon yhteydessä, Joutsenon ja Nuijamaan hautausmailla, sekä yhteismuistomerkki talvisodan 1939 - 1940 alkupäivinä kaatuneiden muistolle Rauhan hautausmaalla.

Tyhjän sylin muistopaikka on pystytetty lapsensa menettäneiden ja lapsettomien lohduksi.

Lisätietoa kirkon hautaustoimestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Hautaustoimen yhteystiedot:

Hautaustoimen päällikkö

Seija Kuosmanen, seija.kuosmanen@evl.fi, 040 3126 250

Hautausmaiden työnjohtajat

- Joutsenon hautausmaat: Kimmo Petrell, kimmo.petrell@evl.fi, 040 3126 268

- Lepoharjun, Lepolan ja Nuijamaan hautausmaa: Mika Puustinen, mika.puustinen@evl.fi, 040 3126 259

- Ristikankaan, Ylämaan ja Vanha hautausmaa: Jouni Serjomaa, jouni.serjomaa@evl.fi, 040 3126 252

Kuulutus hautojen päättyneistä hallinta-ajoista Ristikankaan hautausmaalla

Lappeenrannan seurakuntayhtymän Ristikankaan hautausmaalla on hautoja, joiden hallinta-aika on päättynyt 7.7.2022, joten haudat ovat palautuneet Lappeenrannan seurakuntayhtymän hallintaan.

Haudalla olevat muistomerkit siirtyvät seurakuntayhtymän omistukseen, ellei haudan haltija ole poistanut niitä 24.2.2023 mennessä.

Luettelo hautapaikoista, joita kuulutusmenettely koskee, löytyy tämän hautaluettelo linkin alta.

24.8.2022 alkavasta kuulutuksesta on laitettu tiedote haudoille.

Haudalla olevaa kuulutuslappua ei saa poistaa.

Lisätietoa antaa seurakuntamestari Timo Lind, puhelin 040 3126 255.

Hautojen hoitaminen

Teemme uusia hoitosopimuksia kaudelle 2022 hoitohinnaston mukaan. Hoitokausi alkaa 2.5.2022.

Hautaan siunaaminen

Hautaan siunaamisesta sovitaan seurakuntien palvelupisteessä tai seurakuntatoimistossa (Joutseno).

Kappelin varauksen ja muiden järjestelyjen vuoksi omaisten toivotaan kääntyvän seurakuntien palvelupisteen tai seurakuntatoimiston puoleen mahdollisimman pian kuolemantapauksen jälkeen, vaikka hautauslupaa ei vielä olisikaan saatu, samalla voi myös varata seurakuntayhtymän tiloja muistotilaisuutta varten.

Ennen hautaamista on sovittava seuraavista asioista:

• siunaustilaisuus- ja hautausajankohta
  • pappi
  • kanttori
  • muistotilaisuuspaikka
  • hautapaikka

Lisätietoja hautajaisiin liittyvistä järjestelyistä löydät täältä.

Tietoa hautapaikkojen hinnoista ja muista hautaamiseen liittyvistä maksuista löydät tästä.