Diakoniatyö antaa hengellistä, henkistä ja taloudellista tukea elämän vaikeuksissa, kuten työttömyyden, sairauden, surun tai mielenterveysongelmien kohdatessa.

Henkilökohtaisen keskusteluajan diakoniatyöntekijälle voi varata Sammonlahden  kirkon seurakuntatoimistosta, joko käymällä paikan päällä ,os. Hietakallionkatu 7, 53850 Lappeenranta, tai soittamalla p. 0403126208.

Vastaanotoilla ja kotikäynnellä voi puhua kaikista elämän asioista, mutta erityisesti taloudellisiin tilanteisiin liittyvät kysymykset käsitellään diakoniatoimistossa (ajanvaraus). Pieniä taloudellisen avun päätöksiä työntekijät voivat tehdä yhdessä, mutta tietyn summan ylittävät asiat menevät seurakunnan luottamusmiehistä koostuvan johtokunnan päätettäväksi, jolloin päätöstä voi joutua odottamaan joistakin päivistä pariin viikkoon.

Ajanvaraus

Seurakuntatoimisto p. 040 3126208, Hietakallionkatu 7, 53580 Lappeenranta

Henkilökohtaiset yhteydenotot

Diakoni Soili Hämäläinen-Mujo, 040 3126520
Diakonissa, työnohjaaja Jaana Svinhufvud, 040 3126521
etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakoniatoimisto

Sammonlahden kirkko, Hietakalliokatu 7, 53850 Lappeenranta

***

Diakonian kirpputori toimii kirkon kellarissa uudessa tilassa!

Kirpputori auttaa auttamaan!

Diakonialle varoja auttamiseen kartuttava kirpputori toimii Sammonlahden kirkon kellarissa, käynti Sammonkodin puoleisen päädyn luiskasta ja sisäkautta toimistojen ovesta, talviaikana vain sisäkautta. Uusi kirppis sijaitsee luiskan kautta tullessa ison aulan vasemmassa päässä, portaita sisäkautta tullessa ensimmäisessä huoneessa vasemmalla.

Kirkon kirppis on avoinna kun mainosteline seisoo pihalla! Useimmiten ostoksille tai lahjoituksia tuomaan pääsee ma-to klo 10-14.

Olemme iloisia, jos haluat tukea toimintaamme lahjoittamalla kirpputorilla myytävää. Seuraavat asiat on kuitenkin huomioitava, otamme vastaan vain:

*Puhtaita ja ehjiä vaatteita ja tekstiilejä (paidat, puserot, mekot, pitkikset, liinavaatteet yms.)

*Puhtaita ja ehjiä kenkiä, harrastusvälineitä

*Käyttökelpoisia ja ehjiä astioita, keittiötarvikkeita, kodin esineitä, leluja

*Hyvä kriteeri mietittäessä lahjoitettavaa tavaraa on ajatella, että käyttäisinkö itse vielä ko. artikkelia, tai ostaisinko itse ko. asian kirpputorilta!

Emme voi vastaanottaa:

*likaisia, rikkinäisiä ja toimimattomia tarvikkeita ja tekstiilejä

*elektroniikkaa ja sähkölaitteita

*tilanpuutteen takia emme vastaanota huonekaluja

*kirjoille ei myöskään ole tilaa :=(

*kysy lisää kirpputorin henkilöstöltä!

Kiitos sinulle!

***

Solina-kerho aikuisille/eläkeikäisille kirkolla keskiviikkona 18.9.2019 klo 12.30-14.00

Solina kokoontuu joka toinen keskiviikko parillisilla viikoilla (huom! viikko on vaihtunut aikaisemmasta) kirkon 2. kerroksessa Majakka-salissa. Yläkertaan pääsee myös hissillä.

Kerho kirkolla on aikuisille mahdollisuus tavata kahvikuoin ääressä ennestään tuttuja, ja saada uusia ystäviä, sekä osallistua vaihtelevaan kerho-ohjelmaan! Tapaaminen on tarkoitettu sekä miehille että naisille.

***

Naisten Pankin neuleklubi aloittaa syksyn kokoontumiset 25.9.2019 klo 17.00-18.30

Kokoonnumme kirkon takkahuoneessa (2. krs, yläkertaan pääsee myös hissillä) joka toinen keskiviikko parittomilla viikoilla. Neuleklubi on kaikilla avoin, käsitöistä innostuneiden kokooontumismahdollisuus. Voi olla, että sieltä löytyy uusia ystävyyksiä, ja takuuvarmasti ainakin ideoita ja innostajia uusiin töihin.Tervetuloa!

Neuleklubin tuotoksia myymme erilaisissa tilanteissa Kirkon Ulkomaan avun kumppanin Naisten Pankin toiminnan hyväksi. Naisten Pankista saamillaan pienillä lainoilla naiset köyhissä maissa voivat saada tärkeän mahdollisuuden hankkia perheelleen elannon. Sukkia ja lapasia ja liinoja ym. artikkeleita voi ostaa myös seurakuntatoimistosta. Neuleklubilla on toimistossa myytävänä myös kotona tehtyjä kortteja monenlaisiin tarpeisiin.

Neuleklubissa voi toki myös tehdä omia käsitöitä mukavassa seurassa.

***

Diakoniatyön kaikki kerhot ovat avoimia, niihin voi tulla mukaan myös kesken toimintakauden. Kerhot eivät toimi kesäkautena.

********************************************************************************************************************

Vapaaehtoistyö

Seurakunta pyrkii välittämään vapaaehtoisia ystäviä lähimmäispalveluna ystävää kaipaavalle, tai ohjaamaan vapaaehtoistekemistä muuhun toimintaa. Sammonlahden seurakunnassa on  mahdollisuuksia monenlaiseen tekemiseen eri työaloilla.

Uutena vapaaehtoistyön ja auttamisen välittäjänä toimii www.vapaaehtoistyo.fi -sivusto, johon seurakuntayhtymä on liittynyt. Vapaaehtoisasioissa voi ottaa yhteyttä myös kaikkiin työntekijöihin suoraan. Erityisesti työalasta vastaa diakoni Soili Hämäläinen-Mujo.

***

Suruadresseja ja onnittelukortteja diakonian avustustoiminan tukemiseksi on ostettavissa seurakuntatoimistosta.