Diakoniatyö antaa hengellistä, henkistä ja taloudellista tukea elämän vaikeuksissa, kuten työttömyyden, sairauden, surun tai mielenterveysongelmien kohdatessa.

Henkilökohtaisen keskusteluajan diakoniatyöntekijälle voi varata Sammonlahden  kirkon seurakuntatoimistosta, joko käymällä paikan päällä ,os. Hietakallionkatu 7, 53850 Lappeenranta, tai soittamalla p. 0403126208.

Vastaanotoilla ja kotikäynnellä voi puhua kaikista elämän asioista, mutta erityisesti taloudellisiin tilanteisiin liittyvät kysymykset käsitellään diakoniatoimistossa (ajanvaraus). Pieniä taloudellisen avun päätöksiä työntekijät voivat tehdä yhdessä, mutta tietyn summan ylittävät asiat menevät seurakunnan luottamusmiehistä koostuvan johtokunnan päätettäväksi, jolloin päätöstä voi joutua odottamaan joistakin päivistä pariin viikkoon.

Ajanvaraus

Seurakuntatoimisto p. 040 3126208, Hietakallionkatu 7, 53580 Lappeenranta

Henkilökohtaiset yhteydenotot

Diakoni Soili Hämäläinen-Mujo, 040 3126520
Diakonissa, työnohjaaja Jaana Svinhufvud, 040 3126521
etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakoniatoimisto

Sammonlahden kirkko, Hietakalliokatu 7, 53850 Lappeenranta

30.7. - 1.8. ”Iloa yhdessä”- lasten ja isovanhempien leiri Tuosassa!

Ilmoittautuminen on päättynyt. Voit kuitenkin tiedustella kesän aika mahdollisesti vapautuneita peruutuspaikkoja. Soili Hämäläinen-Mujo p. 040 312520

***

Diakonian ja lähetyksen yhteinen kirpputori  toimii kirkon kellarissa!

Kirpputori auttaa auttamaan! Diakonialle ja lähetystyölle varoja auttamiseen kartuttava kirpputori toimii Sammonlahden kirkon kellarissa, käynti Sammonkodin puoleisen päädyn luiskasta ja sisäkautta toimistojen ovesta, talviaikana vain sisäkautta.

Kirkon kirppis on avoinna kun mainosteline seisoo pihalla! Useimmiten ostoksille tai lahjoituksia tuomaan pääsee ma-to klo 10-14, usein myös klo 16 asti.

Jos haluat tukea toimintaamme lahjoittamalla kirpputorilla myytävää, toivomme:

*Puhtaita ja ehjiä vaatteita ja tekstiilejä (paidat, puserot, mekot, pitkikset, liinavaatteet yms.)

*Puhtaita ja ehjiä kenkiä, harrastusvälineitä

*Käyttökelpoisia ja ehjiä astioita, keittiötarvikkeita, kodin esineitä, leluja

Emme voi vastaanottaa:

*likaisia, rikkinäisiä ja toimimattomia tarvikkeita ja tekstiilejä

*elektroniikkaa ja sähkölaitteita

*tilanpuutteen takia emme vastaanota huonekaluja

*kirjoille ei myöskään ole tilaa :=(

*kysy lisää kirpputorin henkilöstöltä!

Kiitos sinulle!

***

Solina-kerho aikuisille/eläkeikäisille kirkolla jatkuu syksyllä

Kerho kirkolla on aikuisille mahdollisuus tavata ihmisiä ja osallistua vaihtelevaan kerho-ohjelmaan! Tapaaminen on tarkoitettu sekä miehille että naisille.

Solina-kerho jatkuu syksyllä, alkamisaika ilmoitetaan alkusyksystä kirkollisssa ja näillä sivuilla.

Naisten Pankin neuleklubi

Virkistävää kesää, tapaamisiin yhteisissä neulojaisissa syksyllä!

***

Diakoniatyön kaikki kerhot ovat avoimia, niihin voi tulla mukaan myös kesken toimintakauden. Kerhot eivät toimi kesäkautena.

********************************************************************************************************************

Vapaaehtoistyö

Seurakunta pyrkii välittämään vapaaehtoisia ystäviä lähimmäispalveluna ystävää kaipaavalle, tai ohjaamaan vapaaehtoistekemistä muuhun toimintaa. Sammonlahden seurakunnassa on  mahdollisuuksia monenlaiseen tekemiseen eri työaloilla.

Uutena vapaaehtoistyön ja auttamisen välittäjänä toimii www.vapaaehtoistyo.fi -sivusto, johon seurakuntayhtymä on liittynyt. Vapaaehtoisasioissa voi ottaa yhteyttä myös kaikkiin työntekijöihin suoraan. Erityisesti työalasta vastaa diakoni Soili Hämäläinen-Mujo.

***

Suruadresseja ja onnittelukortteja diakonian avustustoiminan tukemiseksi on ostettavissa seurakuntatoimistosta. Uusia malleja tullut syyskuussa 2018!