Diakoniatyö antaa hengellistä, henkistä ja taloudellista tukea elämän vaikeuksissa, kuten työttömyyden, sairauden, surun tai mielenterveysongelmien kohdatessa.

Henkilökohtaisen keskusteluajan diakoniatyöntekijälle voi varata Sammonlahden  kirkon seurakuntatoimistosta, joko käymällä paikan päällä ,os. Hietakallionkatu 7, 53850 Lappeenranta, tai soittamalla p. 0403126208.

Vastaanotoilla ja kotikäynnellä voi puhua kaikista elämän asioista, mutta erityisesti taloudellisiin tilanteisiin liittyvät kysymykset käsitellään diakoniatoimistossa (ajanvaraus). Pieniä taloudellisen avun päätöksiä työntekijät voivat tehdä yhdessä, mutta tietyn summan ylittävät asiat menevät seurakunnan luottamusmiehistä koostuvan johtokunnan päätettäväksi, jolloin päätöstä voi joutua odottamaan joistakin päivistä pariin viikkoon.

Ajanvaraus

Seurakuntatoimisto p. 040 3126208, Hietakallionkatu 7, 53580 Lappeenranta

Henkilökohtaiset yhteydenotot

Diakoni Soili Hämäläinen-Mujo, 040 3126520
Diakonissa, työnohjaaja Jaana Svinhufvud, 040 3126521
etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakoniatoimisto

Sammonlahden kirkko, Hietakalliokatu 7, 53850 Lappeenranta

***

Diakonian ja lähetyksen yhteinen kirpputori  toimii kirkon kellarissa!

Diakonialle ja lähetystyölle varoja auttamiseen kartuttava kirpputori toimii Sammonlahden kirkon kellarissa, käynti Sammonkodin puoleisen päädyn luiskasta, tai toistaiseksi (talviaikana) toimistojen ovesta.

Kirkon kirppis on avoinna kun mainosteline seisoo pihalla! Tällä hetkellä varmimmin ma-to klo 10-14.

***

Solina-kerho aloittaa syyskauden keskiviikkona 26.9.18 klo 12.30!

Kerho kirkolla on aikuisille sammonlahtelaisille mahdollisuus tavata ihmisiä ja osallistua vaihtelevaan kerho-ohjelmaan! Tapaaminen on tarkoitettu sekä miehille että naisille.

Kerhotapaamiset ovat joka toinen keskiviikko klo 12.30-14 kirkon 2. krs. Majakassa. Kulku myös hissillä kirkon aulasta.

***

Naisten Pankin neuleklubi kokoontuu parittomien viikkojen keskiviikkona klo 17-18.30 kirkon takkahuoneessa (2.krs)

Neuleklubi tukee neulomalla KUA/Naisten Pankin kautta naisia maailmalla hankkimaan itsellen ammatin ja parantamaan sitä kautta perheen elämää. Tule mukaan mukavaan seuraan neulomaan omia töitäsi, tai tekemään myyntituotteita. Neuleklubilaisten tekemiä käsitöitä saa ostaa suoraan kirkolta erilaisissa tapahtumissa, niitä voi kysyä kirkon aukioloaikoina seurakuntatoimistosta tai diakoniatyöntekijöiltä. Otamme myös vastaan lankalahjoituksia myyntituotteiden tekemiseen

Diakoniatyön kaikki kerhot ovat avoimia, niihin voi tulla mukaan myös kesken toimintakauden. Vapaaehtoinen kahviraha. Kerhot eivät toimi kesäkautena.

Kahvikeskusteluja vapaaehtoistyöstä

Mietitkö, miten ja missä voisit tuoda taitoasi/lahjaasi käyttöön ja esille seurakunnassa? Haluatko toimia toisen ihmisen hyväksi? Kaipaatko uutta tehtävää arkeesi?

Nyt on tilaisuus pohtia em. kysymyksiä ja muitakin vapaaehtoistyön juttuja, kun tapaamme kahvikupin ääressä kirkolla kolmena tiistaina. Vielä ei tarvitse sitoutua, vielä ei anneta vapaaehtoistehtävää. Puhutaan yhdessä, tutkaillaan omia mahdollisuuksia, tutustutaan vapaaehtoistyön kenttään. Jatkosta sovitaan myöhemmin erikseen, jos intoa ja halua löytyy. Emäntänä kahvihetkissä diakoni Soili Hämäläinen-Mujo, p. 040 3126520.

Tapaamiskerrat ovat tiistaina klo 10,

25.9, 9.10. ja 23.10. kirkon takkahuoneessa 2. krs.

Seurakunta pyrkii välittämään vapaaehtoisia ystäviä lähimmäispalveluna ystävää kaipaavalle, tai  ohjaamaan vapaaehtoisapua muuhun tekemisen tarpeeseen. Uutena vapaaehtoistyön ja auttamisen välittäjänä toimii www.vapaaehtoistyo.fi -sivusto, johon seurakuntayhtymä on liittynyt. Vapaaehtoisasioissa voi ottaa yhteyttä kaikkiin työntekijöihin. Erityisesti työalasta vastaa diakoni Soili Hämäläinen-Mujo.

Suruadresseja ja onnittelukortteja diakonian avustustoiminan tukemiseksi on ostettavissa seurakuntatoimistosta. Uusia malleja tullut syyskuussa 2018!