Diakoniatyö antaa hengellistä, henkistä ja taloudellista tukea elämän vaikeuksissa, kuten työttömyyden, sairauden, surun tai mielenterveysongelmien kohdatessa.

Henkilökohtaisen keskusteluajan diakoniatyöntekijälle voi varata Sammonlahden  kirkon seurakuntatoimistosta, joko käymällä paikan päällä ,os. Hietakallionkatu 7, 53850 Lappeenranta, tai soittamalla p. 0403126208.

Vastaanotoilla ja kotikäynnellä voi puhua kaikista elämän asioista, mutta erityisesti taloudellisiin tilanteisiin liittyvät kysymykset käsitellään diakoniatoimistossa (ajanvaraus). Pieniä taloudellisen avun päätöksiä työntekijät voivat tehdä yhdessä, mutta tietyn summan ylittävät asiat menevät seurakunnan luottamusmiehistä koostuvan johtokunnan päätettäväksi, jolloin päätöstä voi joutua odottamaan joistakin päivistä pariin viikkoon.

Ajanvaraus

Seurakuntatoimisto p. 040 3126208, Hietakallionkatu 7, 53580 Lappeenranta

Henkilökohtaiset yhteydenotot

Diakoni Soili Hämäläinen-Mujo, 040 3126520
Diakonissa, työnohjaaja Jaana Svinhufvud, 040 3126521
etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakoniatoimisto

Sammonlahden kirkko, Hietakalliokatu 7, 53850 Lappeenranta

Diakoniatyön joulunaika 2018 ja avustustoiminta;

Joulukuun avustusanomukset: Ilmoittautuminen elintarvikekassien jakotilaisuuteen Sammonlahden kirkolla on päättynyt. Itsenäisyyspäivän jälkeen tulleita diakoniasia avustusanomuksia käsitellään seuraavan kerran ensi vuoden puolella. Ajanvaraus työntekijöille taloudellisen selvityksen tekemiseksi srk-toimistosta kirkolta.

Seurakuntayhtymän yhteinen jouluaaton ateria kaikille lappeenrantalaisille on Kimpisen koulukeskuksessa aattona 24.12.18 klo 11.30. Sitova ilmoittautuminen sinne vain soittamalla puhelimella p. 040 3126506 3.-14.12. välisenä aikana.

Diakoniatyötä voi myös auttaa auttamaan. Diakoniatyön avustuksina myöntämiin joulukasseihin toivotaan lahjoituksena kahvia, riisiä, luumuja, pipareita ja makeisia. Näitä ja muuta kuivatarviketta voi toimittaa kirkolle kaikkien tilaisuuksien yhteydessä ja kirkon aukioloaikoina. Tavaroita toivotaan tuotavan viimeistään sunnuntain 9.12. jumalanpalvelukseen

***

Diakonian ja lähetyksen yhteinen kirpputori  toimii kirkon kellarissa!

Kirpputori auttaa myös auttamaan! Diakonialle ja lähetystyölle varoja auttamiseen kartuttava kirpputori toimii Sammonlahden kirkon kellarissa, käynti Sammonkodin puoleisen päädyn luiskasta, tai toistaiseksi (talviaikana) toimistojen ovesta.

Kirkon kirppis on avoinna kun mainosteline seisoo pihalla! Useimmiten ostoksille tai lahjoituksia tuomaan pääsee arkisin klo 10-14, usein myös klo 16 asti.

***

Solina-kerho aikuisille/eläkeikäisille kirkolla parittomien viikkojen keskiviikkona klo 12.30!

Kerho kirkolla on aikuisille mahdollisuus tavata ihmisiä ja osallistua vaihtelevaan kerho-ohjelmaan! Tapaaminen on tarkoitettu sekä miehille että naisille.

***

Naisten Pankin neuleklubi kokoontuu parittomien viikkojen keskiviikkona klo 17-18.30 kirkon takkahuoneessa (2.krs)

Neuleklubi tukee neulomalla KUA/Naisten Pankin kautta naisia maailmalla hankkimaan itsellen ammatin ja parantamaan sitä kautta perheen elämää. Tule mukaan mukavaan seuraan neulomaan omia töitäsi, tai tekemään myyntituotteita. Neuleklubilaisten tekemiä käsitöitä saa ostaa suoraan kirkolta erilaisissa tapahtumissa, niitä voi kysyä kirkon aukioloaikoina seurakuntatoimistosta tai diakoniatyöntekijöiltä. Otamme myös vastaan lankalahjoituksia myyntituotteiden tekemiseen

***

Diakoniatyön kaikki kerhot ovat avoimia, niihin voi tulla mukaan myös kesken toimintakauden. Vapaaehtoinen kahviraha. Kerhot eivät toimi kesäkautena.

***

Seurakunta pyrkii välittämään vapaaehtoisia ystäviä lähimmäispalveluna ystävää kaipaavalle, tai  ohjaamaan vapaaehtoisapua muuhun tekemisen tarpeeseen. Uutena vapaaehtoistyön ja auttamisen välittäjänä toimii www.vapaaehtoistyo.fi -sivusto, johon seurakuntayhtymä on liittynyt. Vapaaehtoisasioissa voi ottaa yhteyttä kaikkiin työntekijöihin. Erityisesti työalasta vastaa diakoni Soili Hämäläinen-Mujo.

Suruadresseja ja onnittelukortteja diakonian avustustoiminan tukemiseksi on ostettavissa seurakuntatoimistosta. Uusia malleja tullut syyskuussa 2018!