Diakoniatyö antaa hengellistä, henkistä ja taloudellista tukea elämän vaikeuksissa, kuten työttömyyden, sairauden, surun tai mielenterveysongelmien kohdatessa.

Henkilökohtaisen keskusteluajan diakoniatyöntekijälle voi varata Sammonlahden  kirkon seurakuntatoimistosta, joko käymällä paikan päällä ,os. Hietakallionkatu 7, 53850 Lappeenranta, tai soittamalla p. 0403126208.

Vastaanotoilla ja kotikäynnellä voi puhua kaikista elämän asioista, mutta erityisesti taloudellisiin tilanteisiin liittyvät kysymykset käsitellään diakoniatoimistossa (ajanvaraus). Pieniä taloudellisen avun päätöksiä työntekijät voivat tehdä yhdessä, mutta tietyn summan ylittävät asiat menevät seurakunnan luottamusmiehistä koostuvan johtokunnan päätettäväksi, jolloin päätöstä voi joutua odottamaan joistakin päivistä pariin viikkoon.

Ajanvaraus

Seurakuntatoimisto p. 040 3126208, Hietakallionkatu 7, 53580 Lappeenranta

Henkilökohtaiset yhteydenotot

Diakoni Soili Hämäläinen-Mujo, 040 3126520
Diakonissa, työnohjaaja Jaana Svinhufvud, 040 3126521
etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakoniatoimisto

Sammonlahden kirkko, Hietakalliokatu 7, 53850 Lappeenranta

***

Diakonian ja lähetyksen yhteinen kirpputori  toimii kirkon kellarissa!

Kirpputori auttaa myös auttamaan! Diakonialle ja lähetystyölle varoja auttamiseen kartuttava kirpputori toimii Sammonlahden kirkon kellarissa, käynti Sammonkodin puoleisen päädyn luiskasta, tai toistaiseksi (talviaikana) toimistojen ovesta.

Kirkon kirppis on avoinna kun mainosteline seisoo pihalla! Useimmiten ostoksille tai lahjoituksia tuomaan pääsee arkisin klo 10-14, usein myös klo 16 asti.

***

Solina-kerho aikuisille/eläkeikäisille kirkolla parittomien viikkojen keskiviikkona klo 12.30!

Kerho kirkolla on aikuisille mahdollisuus tavata ihmisiä ja osallistua vaihtelevaan kerho-ohjelmaan! Tapaaminen on tarkoitettu sekä miehille että naisille.

Kevään 2019 ohjelma:

16.1.              Pelejä

30.1.              Heli Heimala Etelä-Karjalan sydänpiiristä liikuttaa

13.2.              Kirja ja karttakeppi - koulujuttuja

27.2.              Vierailla mailla – vieraana krh Juha Eklund

13.3.              Mukavaa pientä askartelua

27.3.              Lauleskellaan – kanttori Anu vieraana

10.4.              Maarit-pappi johdattaa pääsiäiseen

17.4.              Hiljaisen viikon päiväehtoollinen klo 13.00

24.4.              Toiveet toteutuu

08.5.              Kevään viimeinen kerhotapaaminen

Aloitamme klo 12.30 hartaudella ja kerhoemäntien Eilan, Helvin ja Hannelen laittamalla kahvilla. Kahviraha vapaaehtoinen.

***

Naisten Pankin neuleklubi kokoontuu parittomien viikkojen keskiviikkona klo 17-18.30 kirkon takkahuoneessa (2.krs)

Neuleklubi tukee neulomalla KUA/Naisten Pankin kautta naisia maailmalla hankkimaan itsellen ammatin ja parantamaan sitä kautta perheen elämää. Tule mukaan mukavaan seuraan neulomaan omia töitäsi, tai tekemään myyntituotteita. Neuleklubilaisten tekemiä käsitöitä saa ostaa suoraan kirkolta erilaisissa tapahtumissa, niitä voi kysyä kirkon aukioloaikoina seurakuntatoimistosta tai diakoniatyöntekijöiltä. Otamme myös vastaan lankalahjoituksia myyntituotteiden tekemiseen.

***

Diakoniatyön kaikki kerhot ovat avoimia, niihin voi tulla mukaan myös kesken toimintakauden. Kerhot eivät toimi kesäkautena.

Vapaaehtoistyö

Seurakunta pyrkii välittämään vapaaehtoisia ystäviä lähimmäispalveluna ystävää kaipaavalle, tai ohjaamaan vapaaehtoistekemistä muuhun toimintaa. Sammonlahden seurakunnassa on  mahdollisuuksia monenlaiseen tekemiseen eri työaloilla.

Uutena vapaaehtoistyön ja auttamisen välittäjänä toimii www.vapaaehtoistyo.fi -sivusto, johon seurakuntayhtymä on liittynyt. Vapaaehtoisasioissa voi ottaa yhteyttä myös kaikkiin työntekijöihin suoraan. Erityisesti työalasta vastaa diakoni Soili Hämäläinen-Mujo.

Vapaaehtoistyön koulutuspäivä 2.3.2019 on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille, uusille asiasta kiinnostuneille, mutta myös jo toimiville vapaaehtoisille. Aiheena vapaaehtoistyön perusteiden lisäksi mm. asiaa uudesta tietoturvasta liittyen tähän toimintaan. Lisätietoja myöhemmin.

***

Suruadresseja ja onnittelukortteja diakonian avustustoiminan tukemiseksi on ostettavissa seurakuntatoimistosta. Uusia malleja tullut syyskuussa 2018!