Diakoniatyöntekijä tavattavissa

 

Keskusteluapu

Olemme sinua varten silloin, kun haluat keskustella luottamuksellisesti elämäntilanteesi kysymyksistä.

Voit varata ajan soittamalla tai ottaa yhteyttä sähköpostitse. Keskusteluajan voi varata diakoniatoimistolle tai halutessasi tulemme myös kotikäynnille.

Yhteystietomme:

Diakonissa Sirkka Kiuru p. 040 3126621, sirkka.i.kiuru@evl.fi

Diakoni Annika Meskanen p.040 3126620, annika.meskanen@evl.fi

Diakoniatoimiston osoite: Valtakatu 38, 2.kerros

Taloudellinen avustaminen

Diakoniatyöltä on mahdollisuus hakea pientä taloudellista avustusta vaikeassa tilanteessa. Ensisijaisesti taloudellista apua tulee hakea Kelalta ja sosiaalitoimelta, joten on hyvä, että olet selvittänyt mahdollisuutesi toimeentulotukeen ja muihin etuuksiin. Lappeen diakoniatyöltä voi avustusta hakea Lappeen seurakunnan alueella asuvat.

Seurakunnan antama taloudellinen apu on pääsääntöisesti kertaluonteista tukea, jonka tarkoitus on auttaa vaikeimman yli. Taloudellista apua hakiessa täytetään avustushakemus, jota varten tarvitset mukaasi kaikki tositteet tuloista, menoista ja mahdollisesta toimeentulotuesta tai muusta saadusta avusta. Diakoniatyön avustukset ovat esim. pienimuotoisia avustuksia ruokaan tai johonkin välttämättömään laskuun. 

EU:n myöntämää kuivaruokaa on myös Lappeen diakoniatyöllä jaossa. EU-ruokakassi on tarkoitettu vähävaraisille henkilöille ja perheille ja sen voit saada ilman taloudellista selvitystä. Voit sopia hakuajan diakoniatyöntekijän kanssa. 

Hyödyllisiä linkkejä

KansaneläkelaitosLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Eksote/SosiaalipalvelutLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Lappeenrannan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvontaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Takuu-SäätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Osallistu Yhteisvastuukeräykseen

Voit osallistua Lappeen seurakunnan yhteisvastuukeräykseen. Tästä lisätietoja: yhteisvastuu. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Diakonian ryhmätoiminta on toistaiseksi tauolla koronatilanteen vuoksi.

 

Lappeen seurakunnan diakoniatyö tarjoaa mahdollisuuden yhteisiin kokoontumisiin, hiljentymiseen ja osallistumiseen. Tervetuloa mukaan!

Tähkäkerho on avoin päivätuokio hartauden, päiväkahvin ja erilaisten aiheiden äärellä.

* Vainikkalassa, Rivitalo, Huolintatie 5 as 2.  klo 13-14.30, joka toinen tiistai. Kokoontumisia ei toistaiseksi aloiteta. Lähetämme diakonian postia: virkistystä arkeen,ajankohtaisia mietteitä ja hengellistä sisältöä. Ilmoittaudu mukaan kirje-tai sähköpostituslistalle: Annika Meskanen p.0403126620, annika.meskanen@evl.fi. 

* Tähkäkerho ja lähetyspiiri Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1. klo 13-14.30,  tiistaisin kerran kuukaudessa. Kokoontumisia ei toistaiseksi aloiteta. Lähetämme diakonian postia: virkistystä arkeen,ajankohtaisia mietteitä ja hengellistä sisältöä. Ilmoittaudu mukaan kirje-tai sähköpostituslistalle: Annika Meskanen p.0403126620, annika.meskanen@evl.fi

* Simolassa kokoontuu kodeissa, lisätiedot Sirkka Kiuru p. 040 3126621

Olokolo kokoontuu kerran kuukaudessa Ylämaan Kosenkodissa, perjantaisin klo 13. Hartaushetki ja keskustelua.

Kirkonkulman aamu- diakonan aamupala ja kohtaamisia joka toinen tiistai klo 9-10.30 Lappeen seurakuntasalissa, Kirkkokatu 10 A. Toiminta on tauolla toistaiseksi koronatilanteen vuoksi.