Diakonia Lappeen seurakunnassa

Keskusteluapua ja tukea

Erilaisten elmänkysymysten, huolten tai hengellisen pohdinnan kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Olemme sinua varten silloin, kun haluat keskustella luottamuksellisesti kirkon työntekijän kanssa. Voit varata ajan puhelinkeskustelulle tai tapaamiseen diakoniatoimistossa, muissa seurakuntamme tiloissa esim. Nuijamaan seurakuntatalolla,Ylämaan kirkon tiloissa tai voimme sopia kotikäynnistä tarvittaessa.

Yhteystiedot

Diakonissa Sirkka Kiuru p. 040 3126621, sirkka.i.kiuru@evl.fi

Diakoni Annika Meskanen p.040 3126620, annika.meskanen@evl.fi

Diakoniapappi Teemu Muuri p.040 3126604, teemu.muuri@evl.fi 

Diakoniatoimiston osoite: Valtakatu 38, 2.kerros

Taloudellista apua ja ohjausta

Lappeen seurakunnan alueella asuva voi hakea diakoniatyöltä pientä taloudellista avustusta vaikeassa tilanteessa. Ensisijaisesti taloudellista apua tulee hakea Kelalta ja sosiaalitoimelta, joten on hyvä, että olet selvittänyt mahdollisuutesi toimeentulotukeen ja muihin etuuksiin.Seurakunnan antama taloudellinen apu on pääsääntöisesti kertaluonteista tukea, jonka tarkoitus on auttaa vaikeimman yli. Taloudellista apua hakiessa täytetään avustushakemus, jota varten tarvitset mukaasi kaikki tositteet tuloista, menoista ja mahdollisesta toimeentulotuesta tai muusta saadusta avusta. Diakoniatyön avustukset ovat esim. pienimuotoisia avustuksia ruokaan tai johonkin välttämättömään laskuun.  

Hyödyllisiä linkkejä

KansaneläkelaitosLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Etelä-Karjalan hyvinvointialue/aikuissosiaalityö/työikäisten palvelut 29-64v.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Etelä-Karjalan hyvinvointialue/nuorten aikuisten palvelut 18-28v.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Etelä-Karjalan hyvinvointialue/ikääntyneiden palvelutLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Lappeenrannan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvontaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Takuu-SäätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Toimintaa ja osallistumisen mahdollisuuksia 

Lappeen seurakunnan diakoniatyö tarjoaa mahdollisuuden yhteisiin kokoontumisiin, hiljentymiseen ja osallistumiseen. Tervetuloa mukaan!

Kirkonkulman aamu- diakonan aamupala ja kohtaamisia kaikenikäisille alkaa ti 24.1.2023 klo 9 Lappeen seurakuntasalissa, Kirkkokatu 10A, esteetön kulku hissillä. Aamupalan tarjoiluaika klo 9- n. klo 10.30. Tila on avoinna klo 11 asti, vapaaehtoinen maksu. Voit poiketa aamupalalla hetken tai viipyä pidempään, lukea lehtiä, vaihtaa kuulumisia toisten kanssa tai vain olla.  Diakoniatyöntekijöitä on tavattavissa ja vapaaehtoiset auttavat aamupalan järjestelyissä. Muutokset ovat mahdollisia -seuraa ilmoittelua Lappeenrannan seurakuntien nettisivulla ja ilmaisjakelulehti E-S Keskiviikon kirkollisissa. Olet tervetullut yhteiseen pöytään.

Lisätietoja: diakoni Annika Meskanen p. 040 3126620 ja diakonissa Marika Gustafsson p. 040 3126321

 Ikäihmisten hetkiä kohtaamiselle, hiljentymiselle, eri aiheille ja päiväkahville/teelle.

* Ovi on auki Vainikkalassa parittomien viikkojen tiistaisin alk. 17.1.2023 klo 13-14.30 rivitalo, Huolintatie 5 as 2. Lisätiedot diakoni Annika Meskanen p. 0403126620,annika.meskanen@evl.fi. 

* Tuvanpenkki- ryhmä alkaa to 12.1. klo 12-13.30 Ylämaalla Tapiorinteen kokoustila (alakerta), Koskentie 2. Kaikenikäisille yhdessäoloa,jutustelua, toimintaa ja kahvittelua. KEVÄT 2023 kokoontumiset: to 12.1.,2.2., 23.2., 16.3., 6.4., 27.4. ja 25.5. klo 12-13.30. Muutokset ovat mahdollisia. Tiedustelut diakonissa Sirkka Kiuru p. 040 3126 621.

Diakonian kirjeposti ikäihmisille tuo virkistystä arkeen, hengellistä sisältöä ja ajankohtaisia aiheita. Ilmoittaudu mukaan kirje-tai sähköpostituslistalle, niin lähetämme sinulle postia kirkkovuoden aikana. Annika Meskanen p.0403126620, annika.meskanen@evl.fi. 

Helmikärry Lappeen kirkkopuistossa: kohtaamisia ja virvokkeita kesällä. Voit bongata kärryn ja diakoniatyöntekijöitä erityisesti kesäaikaan kirkkopuistossa. Lisätietoa diakoniatyöntekijöiltä.

Tapahtumista ja muista tilaisuuksista ilmoitamme ilmaisjakeluna jaettavassa ES Keskiviikkolehdessä,Kaakonkulman kirkollisissa, nettisivuilla ja Lappeen facebookissa.

Osallistu Yhteisvastuukeräykseen


Voit osallistua Lappeen seurakunnan yhteisvastuukeräykseen. Katso tästä klikkaamalla Yhteisvastuukeräyksen tiedot.  Tästä lisätietoja: yhteisvastuu. Linkki avautuu uudessa välilehdessä