Diakonia Lappeen seurakunnassa

Keskusteluapua ja tukea

Erilaisten elämänkysymysten, huolten tai hengellisen pohdinnan kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Olemme sinua varten silloin, kun haluat keskustella luottamuksellisesti kirkon työntekijän kanssa. Voit varata ajan puhelinkeskustelulle tai tapaamiseen diakoniatoimistossa, muissa seurakuntamme tiloissa esim. Nuijamaan seurakuntatalolla,Ylämaan kirkon tiloissa tai voimme sopia kotikäynnistä tarvittaessa.

Yhteystiedot

Diakoni Annika Meskanen p.040 3126620, annika.meskanen@evl.fi

Vt.diakoniatyöntekijä Anna-Maria Monto p.040 3126621, anna-maria.monto@evl.fi 

Diakoniapappi Teemu Muuri p.040 3126604, teemu.muuri@evl.fi 

Diakoniatoimiston osoite: Valtakatu 38, 2.kerros

Taloudellista apua ja ohjausta

Lappeen seurakunnan alueella asuva voi hakea diakoniatyöltä pientä taloudellista avustusta vaikeassa tilanteessa. Ensisijaisesti taloudellista apua tulee hakea Kelalta ja sosiaalityöltä, joten on hyvä, että olet selvittänyt mahdollisuutesi toimeentulotukeen ja muihin etuuksiin. Seurakunnan antama taloudellinen apu on pääsääntöisesti kertaluonteista tukea, jonka tarkoitus on auttaa vaikeimman yli. Taloudellista apua hakiessa täytetään avustushakemus, jota varten tarvitset mukaasi kaikki tositteet tuloista, menoista ja mahdollisesta toimeentulotuesta tai muusta saadusta avusta. Diakoniatyön avustukset ovat esim. pienimuotoisia avustuksia ruokaan tai johonkin välttämättömään laskuun. 

Ensisijaisesti taloudellista apua ja neuvontaa antavat tahot

https://www.ekhva.fi/asiakkaalle/etsitko-tietoa/neuvontapalvelut/talous-ja-velkaneuvonta/talousneuvola/

KansaneläkelaitosLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Etelä-Karjalan hyvinvointialue/aikuissosiaalityö/työikäisten palvelut 29-64v.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Etelä-Karjalan hyvinvointialue/nuorten aikuisten palvelut 18-28v.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Etelä-Karjalan hyvinvointialue/ikääntyneiden palvelutLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Lappeenrannan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvontaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Takuu-SäätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Toimintaa ja osallistumisen mahdollisuuksia 

Lappeen seurakunnan diakoniatyö tarjoaa mahdollisuuden yhteisiin kokoontumisiin, hiljentymiseen ja osallistumiseen. Tervetuloa mukaan!

Kirkonkulman aamu- diakonian aamupala Lappeen seurakuntasalissa, Kirkkokatu 10A, esteetön kulku hissillä, vapaaehtoinen maksu. Toiminta jatkuu kesätauon jälkeen syyskuussa 2024. 

Voit poiketa aamupalalla hetken tai viipyä pidempään, lukea lehtiä, vaihtaa kuulumisia toisten kanssa tai vain olla.  Diakoniatyöntekijöitä on tavattavissa ja vapaaehtoiset auttavat aamupalan järjestelyissä. Muutokset ovat mahdollisia -seuraa ilmoittelua Lappeenrannan seurakuntien nettisivulla ja ilmaisjakelulehti E-S Keskiviikon kirkollisissa. Olet tervetullut yhteiseen pöytään.

Lisätietoja: diakoni Annika Meskanen p. 040 3126 620 ja diakonissa Marika Gustafsson p. 040 3126 321

Ikäihmisten hetkiä kohtaamiselle, hiljentymiselle, eri aiheille ja päiväkahville/teelle.

* Ovi on auki -diakonian hetki ikäihmisille joka toinen tiistai klo 13 Vainikkalan rivitalolla, Huolintatie 5 as. 2. Kokoontumiset jatkuvat syyskuussa. Lisätiedot diakoni Annika Meskanen p. 040 3126 620, annika.meskanen@evl.fi. 

* Tuvanpenkki-ryhmä  Ylämaan Tapionrinteessä, Koskentie 2A. Kokoontumiset jatkuvat syyskuussa. Lisätiedot vt. diakoniatyöntekijä Anna-Maria Monto p. 0403126621, anna-maria.monto@evl.fi.
 

Helmikärry Lappeen kirkkopuistossa: kohtaamisia ja virvokkeita kesällä. Voit bongata kärryn ja diakoniatyöntekijöitä erityisesti kesäaikaan kirkkopuistossa. Lisätietoa diakoniatyöntekijöiltä.

Tapahtumista ja muista tilaisuuksista ilmoitamme ilmaisjakeluna jaettavassa ES Keskiviikkolehdessä, Kaakonkulman kirkollisissa, nettisivuilla ja Lappeen seurakunnan Facebookissa.

Osallistu Yhteisvastuukeräykseen
Voit osallistua Lappeen seurakunnan yhteisvastuukeräykseen. Katso tästä klikkaamalla Yhteisvastuukeräyksen tiedot. Tästä lisätietoja: yhteisvastuu. Linkki avautuu uudessa välilehdessä