Tervetuloa kirkkomuskariin!

Kirkkomuskarit on seurakuntien tarjoamaa varhaisiän musiikkikasvatusta ja samalla osa seurakuntien varhaiskasvatusta sekä kasteopetusta.  Muskarin sisältö koostuu varhaisiän musiikkikasvatuksen tavoitteellisesta toiminnasta ja lasten kirkkomusiikista kirkkovuoden ajankohdan mukaisesti.

Muskarissa tärkeää on vuorovaikutus lapsen ja vanhemman välillä sekä yhdessäolo koko ryhmän kanssa.

Toimintatapoina on laulu, soitto, liike, kuuntelu ja loruttelu lapsen ikäkauden mukaisesti tukien lapsen luovuutta ja edistäen lapsen kasvua sekä fyysistä, emotionaalista ja kielellistä kehitystä. Lapsi oppii paljon tarkkailemalla, mukana tanssimalla, laulamalla, leikkimällä ja soittamalla. Jokaisella lapsella on oikea tapa osallistua ja jokaisella tavalla tapahtuu oppimista.

Muskareita ohjaa varhaisiän musiikkikasvatuksen ammattilainen ja kanttori Marjo-Riitta Lehtonen. Itsenäisesti käyvien 3 - 6 v ryhmissä on lastenohjaaja toisena aikuisena.

Tervetuloa !

Poika soitta ukulelea