Joutsenon seurakunnan diakoniatyö

APUA ja TUKEA

Diakoniatyöstä voi saada tukea ja apua vaikeassa elämäntilanteessa. Taloudellista avustusta hakiessa tulee osoittaa tiliote tuloista ja menoista. Avustushakemus täytetään yhdessä työntekijän kanssa. EU-elintarvikkeiden jakelu on päättymässä.

Toimistomme sijaitsevat Joutsenon seurakuntakeskuksessa, Penttiläntie 5. Ota yhteyttä ja varaa keskusteluaika tai aika avustushakemuksen tekoon puhelimitse tai sähköpostilla. Kts. yhteystietomme sivun alaosasta.

Katso myös Lappeenrannan ruokajakelupaikat ja muut kootut vinkit ja linkit:

Apua ja tukea: Arjen haasteetLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Keräämme apua Ukrainan pakolaisille. Otamme vastaan kuivaelintarvikkeita kuten: kahvia, teetä, kestomaitoa, liemikuutioita sekä jokapäiväisiä hygieniatuotteita kuten: suihkusaippuoita, shampoota, hammashoitotuotteita ja terveyssiteitä. Ajankohtaisena tarpeena pyydämme myös erityisesti: hyväkuntoisia ja puhtaita kesäisempiä miesten vaatteita ja kenkiä. Erityinen tarve pienissä ja suurissa kokoluokissa. Joutsenossa avustusten vastaanotto seurakuntakeskuksessa (Penttiläntie 5) ma, ti ja to klo 10–14 (040 312 6720).

TOIMINTAA

Eläkeläisten kerhokirje tuo virikettä kotiin postin välityksellä

Voit liittyä ilmoittautumalla diakoniatyöhön Katrille. Kerro samalla toivotko kirjepostia vai sähköpostia.

Kerhokirje sisältää hartauden, aivojumppaa ja tekemistä sekä pohdintaa vaihtelevista teemoista.

Hyvän mielen Kahvila on seurakuntamme kohtaamispaikka

Hyvän mielen Kahvila siirtyy kesäkauteen! Toukokuussa voit Joutsenon keskustassa bongata kahvikärryn vaihtelevina aikoina. Tule juttelemaan kahvikupposen äärelle! Kirkon puutarhassa kesäkahvila alkaa toimia tiistaisin 31.5. klo 12-14. os. Penttiläntie 1.

Vapaaehtoisella kahvimaksulla hankimme toisenlaisia lahjoja avuksi Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kahvittelemalla olet osa tärkeää auttamistyötä!

Otamme toimintaan mieluusti mukaan lisää vapaaehtoisia! Lisätietoja Katrilta p. 040 3126322.

Ryhmiä ja muuta toimintaa

Palvelukodeissa ja asumisyksiköissä vierailemme sovitusti kerran kuukaudessa.

Vertaistuellisia sururyhmiä läheisensä menettäneille järjestämme vuosittain. Tarkemmin alkamisajat ilmoitamme kirkollisissa ilmoituksissa. Voit myös ilmoittautua seurakuntatoimistoon läpi vuoden, niin otamme yhteyttä ryhmän aloittaessa.

Yhteisvastuukeräyksellä autetaan vuosittain hädänalaisia ja tukea tarvitsevia lähimmäisiä. Vuoden 2022 keräyskohteena ovat nuoret. Lue lisää lahjoitustavoista.  Lipaskeräykseen ja tapahtumiin tarvitaan vapaaehtoisia. Lisätietoja antaa Ekke Rikka p.040 3126 720.

KIITOS

Kiitos koronavuosina kanssamme toimineille seurakuntalaisille, yhteistyökumppaneille sote-kentällä ja järjestöissä, ja lukuisille vapaaehtoisille! Vuosina 2020 ja 2021 on poikkeusoloissa saatu aikaiseksi paljon hyvää! Haasteelliset ajat ovat vieneet toimintaamme myös eteenpäin - uutta on ollut välttämätöntä kokeilla ja jostakin vanhasta luopua. Tulevaisuus on avoinna mahdollisuuksille ja voimme toivottavasti jatkaa tällä hyvällä polulla.

Helminä viime vuosien yhteisistä ponnistuksista nousevat kohtaamiset pihajuhlissa, kahvikärryllä turuilla ja toreilla, Hyvän mielen Kahvilassa kirkon pihalla, ja Joutsenon kirkon 100-vuotis juhlissa. Kahvikärryn äärellä olemme viime vuonna tavanneet n. 520 henkilöä. Hartaushetkissä n. 111 henkilöä kuukaudessa sekä Eläkeläisten kerhokirjeiden piirissä on n. 140 henkilöä. Joulunajan "Lämmikettä vanhuksille" - neulehaasteessa on Joutsenossa toimitettu näinä vuosina yli 300 neulelahjaa, sekä hoitajille heijastimia ja kiitoslapasia hyvästä työstä. Joulun lapsi - lahjakeräykseenkin otimme osaa ensimmäistä kertaa. Taloudellisen auttamistyön hyvin suurelta osin mahdollistavat paikalliset järjestöt ja yksityiset lahjoittajat, joiden avulla olemme pystyneet tekemään merkittävästi hyvää! Yhteistyössä on voimaa - kiitos kuuluu jokaiselle!

Hyvää alkanutta vuotta toivottaa Joutsenon seurakunnan diakoniatiimi: Katri, Ekke ja Jani!

Ekke Rikka

54100 Joutseno

Katri Smolander

54100 Joutseno

Seurakuntapastori (diakonia)
54100 Joutseno

Yhteisvastuukeräys tempaus Pahvihahmo kirkonpenkkiin. Hahmot koolla Lauritsalan kirkossa.
Yhteisvastuukeräyksen hyväksi tempaistiin Pahvihahmoilla. Hahmot koolla Lauritsalan kirkossa toukokuussa 2021.