Näkövammaiset henkilöt ovat tervetulleita mukaan kaikkeen Lappeenrannan seurakuntayhtymässä järjestettävään toimintaan

Seurakuntayhtymän nettisivuilla tiedotetaan seurakuntien toiminnastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Kirkolliset ilmoitukset Linkki avautuu uudessa välilehdessäilmestyvät viikottain Etelä-Saimaan Keskiviikko-lehdessä.
SeurakuntatervehdysLinkki avautuu uudessa välilehdessä -lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa.  Lehti on kuunneltavissa Luetus-ohjelmassa. Lehti on myös saatavana Daisy-versiona (tilaus diakonissa Marika Gustafsson p. 040 3126 321 tai Etelä-Karjalan näkövammaiset ry:nLinkki avautuu uudessa välilehdessä toimisto p. 040 486 0056eknakovammaiset@gmail.com).

Etelä-Karjalan alueen näkövammaisten lasten ja aikuisten kuntoutusohjaajana toimii Eksoten kuntoutusohjaajaLinkki avautuu uudessa välilehdessä Hanna Räisänen p. 044 791 5764, hanna.x.raisanen@eksote.fi . Hanna pyrkii vierailemaan seurakunnan Hetki-ryhmässä jokaisella ryhmän toimintakaudella. NKL:n (näkövammaisten keskusliiton) oikeuksienvalvojana Etelä-Karjalassa toimii toimeentuloturvan asiantuntija Vuokko Jantunen p. 050 526 3725, vuokko.jantunen@nkl.fi.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän Näkövammaistyön yhteyshenkilönä toimii diakonissa Marika Gustafsson
p. 040 3126 321 marika.gustafsson@evl.fi  Lappeenrannan seurakunnasta.

Näkövammaisille vertaistuellista toimintaa mm.

- Hetki-ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa
- Kirkkopyhä kevättalvella yhteistyössä paikallisyhdistyksen kanssa
- Leiripäivä syksyllä
- Joulujuhla yhteistyössä paikallisyhdistyksen ja Imatran seurakunnan kanssa vuorovuosin Lappeenrannassa ja Imatralla

Henkilökohtainen keskustelutarve?

- Puhelinkeskustelut
- Kotikäynnit

HETKI-ryhmä

Hetki-ryhmä on näkövammaisille suunnattu vertaistuellinen keskusteluryhmä päiväkahveineen.

Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa
perjantai-iltapäivisin
klo 13-14.30, os. Valtakatu 38, 2. krs (esteetön pääsy hissillä).

Kevätkauden 2021 ryhmäkerrat:
pe 15. tammikuuta,
pe 12. helmikuuta,
pe 12. maaliskuuta,
pe 16. huhtikuuta,
pe 21. toukokuuta.

Ryhmät toteutetaan toistaiseksi tunnin puhelinryhminä (pe klo 12-15 välillä).
Osallistuminen puhelinryhmään on helppoa
eikä se maksa osallistujalle mitään.
Tied. Marikalta.

Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Kuva: Näkövammaisen henkilön tunnus. Sinisellä ympyrän muotoisella pohjalla kuvattu valkoisella värillä oikealle kävelevä henkilö.

​​​​​​​Kansainvälistä valkoisen kepin päivää vietetään 15. lokakuuta. Päivä muistuttaa liikkumisen, liikenteen ja ympäristön suunnittelusta näkövammaisten kannalta sekä lisää valkoisen kepin tunnettuutta muille liikkujille.

​​​​​​​

Kuva: Avoinna oleva pistevirsikirja. Ihmisen oikea,käsi tunnustelee viittä nro 319.
Kaikissa Lappeenrannan kirkoissa voi kääntyä vahtimestari-suntion puoleen ja kysyä isotekstisiä tai pistevirsikirjoja.
Kauneimpien joululaulujen aikaan pääkirkossa on saatavana lainaan myös Kauneimmat joululaulut - vihkosia pisteillä.

Yhteystiedot, näkövammaistyön yhteyshenkilö

Diakonissa
Lappeenrannan seurakunta
Valtakatu 38, 3. krs
53100 Lappeenranta

Erilaisia näkövammaisille suunnattuja apuvälineitä esim. puhuvia kelloja voi tilata Aviris-myymälästä. Mikäli olet hankkimassa itsellesi ensimmäistä puhuvaa kelloa ota yhteys diakoniatyöntekijään.

Ensimmäinen kuva: Viininpunainen suorakaiteen muotoinen laatikkomallinen puhuva kello, jossa kaksi mustaa nappulaa päällä.
Toinen kuva: musta nahkarannekkeinen puhuva rannekello. Kellotapulissa on mustat numerot valkoisella taustalla. Kellotapulin oikealla sivulla on kaksi ruuvia.