Näkövammaiset henkilöt ovat tervetulleita mukaan kaikkeen Lappeenrannan seurakuntayhtymässä järjestettävään toimintaan

Tietoa seurakuntien toiminnasta:
Nettisivuilla tiedotetaan Lappeenrannan ev.lut. seurakuntien toiminnastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Kirkolliset ilmoitukset Linkki avautuu uudessa välilehdessäilmestyvät viikottain Etelä-Saimaan Keskiviikko-lehdessä.
SeurakuntatervehdysLinkki avautuu uudessa välilehdessä -lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa.  Lehti on kuunneltavissa Luetus-ohjelmassa. Lehti on myös saatavana Daisy-versiona.

Tärkeitä yhteystietoja:
Etelä-Karjalan näkövammaiset ry:nLinkki avautuu uudessa välilehdessä toimisto p. 040 486 0056eknakovammaiset@gmail.com).
Eksoten kuntoutusohjaajaLinkki avautuu uudessa välilehdessä Hanna Räisänen p. 044 791 5764, hanna.x.raisanen@eksote.fi . Hanna pyrkii vierailemaan seurakunnan Hetki-ryhmässä jokaisella ryhmän toimintakaudella.
NKL:n (näkövammaisten keskusliiton) oikeuksienvalvojana Etelä-Karjalassa toimii toimeentuloturvan asiantuntija
Vuokko Jantunen p. 050 526 3725, vuokko.jantunen@nkl.fi.

Seurakunnassa järjestetään näkövammaisille henkilöille kohdennettua vertaistuellista toimintaa:
- Hetki-ryhmä kerran kuukaudessa
- Joulujuhla yhteistyössä paikallisyhdistyksen ja Imatran seurakunnan kanssa vuorovuosin Lappeenrannassa ja Imatralla
Lisäksi mahdollisuus:
- Puhelinkeskustelut
- Koti- ja laitoskäynnit

HETKI-ryhmä

on näkövammaisille suunnattu vertaistuellinen keskusteluryhmä päiväkahveineen.

Ryhmä kokoontuu syys-toukokuussa kerran kuukaudessa
perjantai-iltapäivisin
klo 13-14.30, os. Valtakatu 38, 2. krs
(esteetön pääsy hissillä).
Kevätkausi 2021 puhelinryhmänä.

HUOM!
Hetki-ryhmäläisten kesätapaaminen pe 18.6. klo 13-14.30

Tied. Marikalta.

Kuva: Näkövammaisen henkilön tunnus:
sinisellä ympyrän muotoisella pohjalla on kuvattu valkoisella värillä valkoisen kepin kanssa oikealle kävelevä henkilö.

Kansainvälistä valkoisen kepin päivää vietetään 15. lokakuuta. Päivä muistuttaa liikkumisen, liikenteen ja ympäristön suunnittelusta näkövammaisten kannalta sekä lisää valkoisen kepin tunnettuutta muille liikkujille.

Kuva: Avoinna oleva pistevirsikirja.

Kaikissa Lappeenrannan kirkoissa voi kääntyä vahtimestari-suntion puoleen ja kysyä isotekstisiä tai pistevirsikirjoja.

Kauneimpien joululaulujen aikaan pääkirkossa on saatavana lainaan myös Kauneimmat joululaulut - vihkosia pisteillä.

Yhteystiedot, näkövammaistyön yhteyshenkilö

Diakonissa
Lappeenrannan seurakunta
Valtakatu 38, 3. krs
53100 Lappeenranta

Erilaisia näkövammaisille suunnattuja apuvälineitä esim. puhuvia kelloja voi tilata Aviris-myymälästä. Mikäli olet hankkimassa itsellesi ensimmäistä puhuvaa kelloa ota yhteys diakoniatyöntekijään.

Ensimmäinen kuva: Viininpunainen suorakaiteen muotoinen laatikkomallinen puhuva kello, jossa kaksi mustaa nappulaa päällä.
Toinen kuva: musta nahkarannekkeinen puhuva rannekello. Kellotapulissa on mustat numerot valkoisella taustalla. Kellotapulin oikealla sivulla on kaksi ruuvia.