Seurakuntatervehdys

Lappeenrannan seurakuntayhtymän tiedotuslehti Seurakuntatervehdys ilmestyy vuonna 2022 viisi kertaa. Lehdessä kerrotaan Lappeenrannan ev.lut. seurakuntien ajankohtaisista asioista ja tulevista tapahtumista sekä muista ajankohtaisista, paikallisista ilmiöistä.

Lehden päätoimittajana toimii Lappeenrannan seurakunnan kappalainen Mikko Ojanen ja toimitussihteerinä viestintäpäällikkö Eija Fabritius.

Lehden ilmestymisaikataulu 2022

ES Keskiviikon välissä 9.2., 6.4., 25.5., 7.9. ja 23.11.

Lisäksi julkaisemme lokakuussa 2022 seurakuntavaaleihin liittyvän vaaliextran.

Aineistopäivät (valmiit aineistot)

Huom! Varaathan ilmoitustilan tai jätäthän juttuideasi hyvissä ajoin, n. 5 viikkoa ennen lehden julkaisupäivää.

25.5. ilmestyvään lehteen aineistopäivä pe13.5. DEAD LINE

7.9. lehteen to 25.8.

23.11. lehteen to 10.11.

Miten saan juttuni lehteen?

Lehden sisällöstä päättää 5 kertaa vuodessa (tarvittaessa useammin) kokoontuva toimitusneuvosto. Kokousten koollekutsujana ja sihteerinä toimii toimitussihteeri, jolle voit lähettää juttuideasi. Voit kirjoittaa myös itse, mutta lähetä ensin ideasi/suunnitelmasi toimitussihteerille toimitusneuvoston käsittelyä varten.

Toimitusneuvosto pidättää oikeuden päättää lehden sisällöstä ja aineistoista sekä tarvittaessa editoida juttuja, esimerkiksi pituuden suhteen. Pääsääntöisesti juttuideat tulisi toimittaa noin 5-6 viikkoa ennen lehden ilmestymistä toimitussihteerille sähköpostitse (eija.fabritius@evl.fi).

Myös ilmoitusvaraukset (srky:n sisäiset) olisi hyvä tehdä 5-6 viikkoa aiemmin, sillä mainosten määrä vaikuttaa juttujen määrään ja pituuteen ratkaisevasti. Aineistot voi toimittaa noin 2 viikkoa ennen lehden ilmestymistä.

Lehdessä on mahdollisuutta julkaista myös lukijoiden kirjoituksia Lukijalta palstalla. Toimitusneuvosto pidättää oikeuden päättää julkaistavasta materiaalista ja mahdollisesta editoinnista.

Etkö saanut lehteä?

Jos et saanut uusinta numeroa, voit tilata sen maksutta tällä lomakkeella

Lehti on saatavina myös äänijulkaisuna

Seurakuntatervehdys on myös saatavilla näkövammaisille tarkoitettuna äänijulkaisuna, ota yhteyttä Etelä-Karjalan näkövammaiset ry:hynLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Vuoden 2022 numerot

6.4.2022 (pdf) / nettiversio

9.2.2022 (pdf) / nettiversio

Vuoden 2021 numerot

24.11.2021 (pdf) / nettiversio
Huom.: Sivulla 4 mainittu tyhjän sylin hartauden tallenne on kuunneltavissa YouTubesta.

8.9.2021 (pdf)
Huom.: Sivun 11 infolaatikossa oli printtilehdessä väärä nimi lauseessa "Lisäksi yksi Toivo Vapalahden perhekuva." Nettiversiossa on oikea nimi (Toivo Tapionlinna).

26.5.2021 (pdf) / nettiversio

24.3.2021 (pdf) / nettiversio

10.2.2021 (pdf) / nettiversio

Kannen kuvassa lumienkeli, jonka ovat veistäneet Lappeenrannan kuvataidekoulun n. 11-vuotiaiden ryhmä (kuva: Eija Fabritius)

Vuoden 2020 numerot

25.11. (nettiversioLinkki avautuu uudessa välilehdessä)
Huom. Ohjeistus maskeista muuttunut lehden julkaisun aikaan. Otathan mukaan oman maskin tullessasi laulamaan Kauneimpia joululauluja!

9.9. (nettiversio)

3.6. (nettiversio)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

6.5. (nettiversio)

1.4. (nettiversio) Huom. katso ajantasaiset tapahtumatiedot tästä (päivitetty 3.4. Jos lisämerkinnät näkyvät huonosti, avaa tiedosto PDF-lukuohjelmalla)

5.2. (nettiversio)

Vuoden 2019 numerot

27.11. (nettiversio)

4.9. (nettiversio)

5.6. (nettiversio)

3.4. (nettiversio)

6.2. (nettiversio)

Seurakuntatervehdyksen pääsiäisnumero 2022.

Mainostaminen lehdessä

Julkaisemme lehdessä myös seurakuntien ja työmuotojen mainoksia/ilmoituksia sekä lehteen sopivia ulkopuolisia mainoksia.

Sisäiset mainostajat

Sisäisten mainosten osalta ota aina yhteys toimitussihteeriin (eija.fabritius(at)evl.fi). Varaa ilmoitustila noin 5 viikkoa ennen ilmestymispäivää, valmiit aineistot haluaamaanne moduulikokoon tehtynä noin kahta viikkoa ennen. Valmistamme myös tarvittaessa mainokset, materiaalin toimitus noin kahta viikkoa ennen (ks. kunkin lehden aineistopäivät erikseen tältä sivulta).

Ulkopuoliset mainostajat

Muun kuin sisäisen mainoliikenteen hoitaa Kaakon Viestintä. Ota yhteyttä yhteyshenkilöömme Tarja Karhuun, tarja.karhu(at)media.fi, p. 0400854661

Mainoskoot:

Käytämme oheisia mainoskokoja taitollisista syistä. Mikäli valmiit mainoaineistot ovat muuta kokoa, pidätämme oikeuden muokata mainoksia koon suhteen.

1 x 2 moduulia (39 mm x 88 mm)

2 x 1 moduulia (82 mm x 42 mm)

2 x 2 moduulia (82 mm x 88 mm)

3 x 2 moduulia (125 mm x 88 mm)

3 x 3 moduulia (125 mm x 134 mm)

¼ sivu (125 mm x 180 mm)

Lehden toimitusneuvosto 2022

Päätoimittaja

Mikko Ojanen

Toimitussihteeri

Eija Fabritius

Muut jäsenet

Juha Eklund

Keijo Martikainen

Atso Suopanki

Marja Talikka

Tehtävät ja kokoukset

Toimitusneuvoston tehtävävä on kerätä ja arvioida lehdistä saatavaa palautetta, kehittää lehden sisältöä ja toimittamista sekä suunnitella lehden sisältöä, julkaisuaikataulua sekä teemoja. Toimitusneuvosto käsittelee lehden painattamiseen liittyviä asioita, kuten kustannukset, budjetointi, toteuttaminen sekä lehden uudistamiseen liittyviä aiheita.

Toimitusneuvosto päättää lehden sisällöstä ja pidättää oikeuden tarvittaessa editoida lehteen tulevia sisältöjä.

Toimitusneuvoston kokouksia pidetään pääsääntöisesti 5 kertaa vuodessa. Seuraava toimituskunnan kokous pidetään 12.1.2022.

Haluatko mukaan vaikuttamaan lehteen ja sen sisältöihin?

Ole yhteydessä toimitussihteeriin: eija.fabritius@evl.fi, mikäli vapaaehtoistyöskentely toimitusneuvostossa kiinnostaa. Laajennamme toimitusneuvoston kokoonpanoa mielellämme!

Kappalainen
Lappeenrannan seurakunta