Yhteisvastuu Lappeenrannan seurakunnissa

Yhteisvastuukeräys 2022 nostaa esiin nuorten kokeman hädän ja toivottomuuden

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksellä autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria. Tuotosta 40 prosenttia jää nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön seurakuntien sekä Lasten ja nuorten keskuksen toiminnan kautta. 60 prosentilla avustetaan kehittyvien maiden katastrofialueiden asukkaita Kirkon Ulkomaanavun työn kautta. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja yhteisvastuupiispanaTurun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen. Keräys alkaa sunnuntaina 6.2.2022 ja lahjoittaa voi koko vuoden 2022.

Avaa lahjoituskirje Lappeen seurakunnan yhteisvastuukeräyksen lahjoitustavat

Verkkopankissa suoraan Lappeen lomakkeella  yhteisvastuu.fi/lappee

MobilePay numeroon 70631

Lahjoittamalla valtakunnallisille keräystileille Lappeen viitenumerolla

Saaja: Kirkkopalvelut ry /Yhteisvastuukeräys

viitenumero: 304272

OP FI14 5000 0120 2362 28

Nordea FI16 2089 1800 0067 75

Aktia FI82 4055 0010 414841

Vietätkö merkkipäiviä? Etsitkö erilaista lahjaideaa muistamiseksi? On ilo antaa tai ottaa vastaan hyvää tekevä yhteisvastuullinen lahja. Diakoniatyöntekijöiltä saat yhteisvastuulippaan merkkipäiväksi kotiin tai voit ohjata muistamiset Lappeen yhteisvastuukeräykseen yllä olevilla eri lahjoitustavoilla. Lisätietoa diakoniatyöntekijöiltä: Annika Meskanen p. 040 3126620, annika.meskanen@evl.fi tai Sirkka Kiuru p. 040 3126621, sirkka.i.kiuru@evl.fi

Adresseja on myynnissä diakoniatoimistolla, Valtakatu 38 yhteisvastuun hyväksi. Hinta 12€, käteismaksu tasarahalla on kätevin.

Voit lahjoittaa kättentöitä esim. villasukkia tai lapasia myytäväksi yhteisvastuun hyväksi.

Yhteisvastuun keräyslupa RA/2020/639/Kirkkopalvelut ry

KIITOS LAHJOITUKSESTASI!

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten ahdingon ja yksinäisyyden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt.

Maailmanlaajuinen pandemia on osunut nuorille herkkään ikävaiheeseen ja koetellut ikäpolvea kovalla kädellä niin Suomessa kuin globaalisti maailmalla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) vuonna 2021 toteuttaman kouluterveyskyselyn tulokset paljastivat suomalaisnuorten mielenterveyden heikentyneen pandemian aikana.

”Lapset ja nuoret ovat arvokkainta, mitä meillä on. He ovat meidän tulevaisuutemme kaikkialla maailmassa. Me yhdessä voimme pitää huolta, että jokaisen lapsen ja nuoren rinnalla on turvallisia aikuisia”, vetoaa vuoden 2022 Yhteisvastuupiispa Mari Leppänen

Yhteisvastuulla 2022 lisää aikuisten tukea nuorten arkeen

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen tuotolla koronan lieveilmiöitä kohdanneiden nuorten arkeen tarjotaan lisää aikuista tukea matalan kynnyksen menetelmin.

Suomeen jäävästä 40 prosentin tuotto-osuudesta puolet saa Lasten ja nuorten keskus, jossa kehitetään jalkautuvia palveluja tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia.

Lasten ja nuorten keskuksen etsivän nuorisotyön Palveluoperaatio Saappaan toimintaa laajennetaan keräystuotolla uusille paikkakunnille ja toimintaa levitetään myös kouluihin. Valtakunnallisesti toimivaa NettiSaapasta, jossa vapaaehtoiset etsivät aikuista kuuntelijaa kaipaavia nuoria eri sosiaalisen median alustoilla, laajennetaan.

Keräysvaroilla kehitetään ja laajennetaan myös Moottoripaja- sekä Perheystävä-toimintoja. Moottoripajat ovat nuorten harrastuspaikkoja, joissa rassailun ohella opitaan arjen hallintaa, pohditaan tulevaisuutta ja pidetään hauskaa ilman päihteitä. Perheystävä tarjoaa tukea yksinäisille, kuormittuneille tai syrjäytymisuhan alla oleville lapsiperheille.​​

Suomeen jäävästä Yhteisvastuu-tuotosta 20 % jää paikallisseurakunnille ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin oman seurakunnan alueella.

Kaukana tarve on vieläkin suurempi kuin meillä

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun (KUA) katastrofirahastoon, jonka avulla pystytään käynnistämään ja toteuttamaan hätäapua kehittyvien maiden humanitaarisissa katastrofeissa. Avustustarpeiden syyt ovat useimmiten luonnonkatastrofit, poliittisten selkkausten seuraukset sekä suuronnettomuudet.

Tämänvuotisessa keräyksessä esillä on erityisesti KUA:n työ Etelä-Sudanissa, jonne sisällissodan väkivaltaisuuksia paenneet perheet ovat palaamassa takaisin.

Etelä-Sudanissa KUA tukee yhteisvastuuvaroin perheiden ruokaturvaa sekä toimeentulomahdollisuuksia. Syksyllä 2021 alkaneessa toimeentulo-ohjelmassa pyritään avustamaan myös pakolaisuudesta palanneiden lasten ja nuorten koulukuluissa. Peruskouluja tuetaan opetuksen järjestämisessä. Kehittyvissä maissa koulunkäynti keskeytyi koronan myötä monien nuorten osalta usein kokonaan.

yhteisvastuu.fi
kirkonulkomaanapu.fi