Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

Jokapäiväinen leipä on ihmisarvoisen elämän perusedellytys. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus on kuitenkin se, että ruokaa ei ole riittävästi. Yhteisvastuun vuoden 2018 teemana on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville ihmisille Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Keräys käynnistyy tuttuun tapaan helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 4.2.2018.

SUOMESSA

Suomessa 470 000 ihmisen tulot eivät riitä kohtuullisen vähimmäiskulutukseen. Pienikin yllättävä poikkeama arjessa voi syöstä elämän raiteiltaan ja ihmisten on tehtävä mahdottomalta tuntuvia valintoja: maksanko vuokran, muut laskut vai ostanko ruokaa? Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien diakoniatyön kautta autetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä.

KATASTROFIALUEILLA

Lähi-Idässä ja Afrikassa yli 20 miljoonaa ihmistä on nälänhädän partaalla. Katastrofialueilla ravinnon puute johtuu mm. ilmastonmuutoksen aiheuttamien luonnon ääri-ilmiöiden kuten kuivuuden, myrskyjen ja tulvien lisääntymisestä sekä sodista ja koflikteista, jotka pakottavat ihmiset jättämään omat asuinalueensa, työnsä ja viljelyksensä. Keräysvaroilla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä.

Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen sekä lasten ja nuorten koulunkäyntiin. Aikuisille järjestetään esimerkiksi maanviljelytaitoja parantavaa koulutusta sekä jaetaan siemeniä ja pienviljelyssä tarvittavia työkaluja perheen toimeentulon tukemiseksi. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Lisätietoja saat Yhteisvastuun sivuilta https://www.yhteisvastuu.fi/