Lappeenrannan seurakuntayhtymän suositukset toukokuu 2022

Lappeenrannan seurakuntayhtymässä seurataan ja noudatetaan valtakunnallisia ja alueellisia suosituksia ja ohjeita

Lue lisää Eksoten sivuilta

Toiminta on palautunut normaaliksi (päivitetty 19.5.2022)

Eksoten tilannekuvatyöryhmän mukaan koronavirusepidemia Etelä-Karjalan alueella hiljenemään päin. Maskisuositukset jatkuvat hoitolaitoksissa ja hoivakodeissa.

Lappeenrannan seurakunnan toiminnoissa ei ole rajoituksia. Osallistuthan kuitenkin vain terveenä ja huolehdit tarvittavasta käsihygieniasta ja muista yleisistä hygieniaohjeistuksista.

Maskeja voi halutessaan käyttää - varsinkin riskiryhmät huomioiden.

Ehtoollisen vietossa noudatetaan seurakunnan normaalikäytäntöä.

Konfirmaatioihin ja muihin seurakunnan tilaisuuksiin voi osallistua normaalisti.

Pidämme leirit mahdollisuuksien mukaan leirikuplassa ja leireillä vältetään ulkopuolisia vierailijoita.

Toimitamme leirikeskuksiin koronatestejä, joilla voidaan testata leirillä oireilevia. Sairastumistapauksissa toimitaan Eksoten ohjeiden mukaan ja sairastuneen leiri keskeytyy.

Konfirmaatiokierrokset voidaan tehdä harkinnanvaraisesti, kysy tilanteesta oman rippileirisi vetäjiltä.

Etätyö- ja etäkokoussuositus on päättynyt, mutta Lappeenrannan seurakuntayhtymä mahdollistaa hybridityön eli osittaisen etätyönteon erillisillä sopimuksilla niissä töissä, joissa se on mahdollista.  Myös kokousten osalta jatketaan soveltuvin osin etäkokouskäytäntöjä ja/tai hybridikokousmallilla.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän varautumisryhmä 18.5.2022

.