Lappeenrannan seurakuntayhtymän suositukset syksyllä 2021

Seurakuntayhtymän varautumisryhmän linjaukset, päivitetty 7.10.2021 - Toiminta palautuu normaaliksi

Etelä-Karjalan alueellisen COVID-19 tilannekuvaryhmän mukaan koronavirusepidemia on Etelä-Karjalan alueella kiihtymisvaiheessa. Tilannekuvaryhmä suosittelee vahvasti rokottautumista.

” Yhteiskunnan paluuta takaisin normaaliin voi jokainen kansalainen edesauttaa ottamalla koronarokotteen.  – Jos esimerkiksi kaikki meistä aikuisista olisi kahteen kertaan rokotettu, voisimme turvallisesti olla työpaikoilla tai tapahtumissa ilman maskia, tiivistää Eksoten infektioylilääkäri Pekka Suomalainen.” (tiedote 5.10.2021 Etelä-Karjala palasi kiihtymisvaiheeseen – rokotteen ottaminen on ensisijaisen tärkeää maskien pois jättämisessä ja vakavan koronataudin välttämisessä - ePressiLinkki avautuu uudessa välilehdessä)

Toiminta Lappeenrannan seurakuntayhtymässä

Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen päätöksen ja Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmän suositusten mukaisesti toimintamme palautuu normaaliksi.

Retki- ja leiritoimintaa voidaan toteuttaa huomioiden tartuntalain yleiset hygieniavaatimukset (ks. sivun lopusta). Maskeja voi ja tulee käyttää harkinnan mukaan ja tarvittaessa (ks. maskisuositus alla).

Jumalanpalvelukset, toimitukset ja muu toiminta jatkaa samoin edellytyksin yleiset hygieniavaatimukset huomioon ottaen.

Maskisuositus

THL on päivittänyt kansalaisille tarkoitettua maskisuositustaan 30.9.2021. Suositus perustuu pääosin ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan. Henkilön kannattaa edelleen käyttää maskia etenkin ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa ja erityisesti, jos on rokottamaton.

• Käytä maskia oman harkintasi mukaan. Harkitse maskin käyttöä etenkin, jos et ole saanut täyttä rokotussarjaa.
  • Maskin käyttöä suositellaan etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.
  • Lisäksi maskia suositellaan käytettäväksi julkisessa liikenteessä. Kun etätyösuositus päättyy 15.10., matkustajamäärä voi kasvaa nopeasti.
  • Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä.
  • Erilaisten tilaisuuksien järjestäjät voivat antaa omia maskisuosituksiaan, jotka koskevat heidän omia tilojaan.

-> Maskisuosituksia voi siis olla tila-/tapahtumakohtaisesti myös seurakuntien toiminnassa.

Etätyöskentely

Alueellisen tilannekuvaryhmän suosituksen mukaisesti vahva etätyö- ja etäkokoussuositus seurakuntayhtymässä päättyy 15.10. Tämän jälkeen etätyötä voi jatkaa esimiehen kanssa tehdyllä erillisellä sopimuksella harkinnan mukaan, joten joissain tehtävissä saat työntekijämme parhaiten kiinni ottamalla yhteyttä ensin sähköpostilla tai puhelimitse. Jatkamme edelleen myös etäkokousten järjestämistä harkinnan mukaan ja joustavasti.

Yleiset hygieniavaatimukset

Koko Suomessa ovat edelleen voimassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta. Tartuntatautilain pykälässä 58 c määritellään yleiset hygieniavaatimukset, joita erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on noudatettava:

• asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
  • asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytäntöjä koskevat toimintaohjeet
  • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan
  • asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se on mahdollista toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Lain hygieniavaatimukset ovat voimassa ilman erillisiä viranomaispäätöksiä koko Suomessa erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa. Tällä hetkellä vaatimukset ovat voimassa vuoden 2021 loppuun asti.

Rokotukset

Seurakuntayhtymä suosittelee vahvasti rokottautumista. Näin pystymme paremmin turvaamaan toiminnan jatkumisen normaalisti jatkossa.

Olemme tavoitettavissa

Työntekijämme ovat tavoitettavissa yhä myös puhelimitse, sähköpostilla, verkkosivujen ja sosiaalisen median kautta tai chatissä, vaikka kokoontumiset ja ryhmätoiminta on jälleen mahdollista.

Voit yhä seurata meitä myös verkkosivuillamme, facebookissa, twitterissä, instagrammissa ja youtubessa. Jumalanpalvelukset ovat kuultavissa myös nettiradiossa Järviradion kautta (ks. linkit etusivulta).

Seurakuntien palvelupisteen aukioloajat löydät palvelupisteen sivulta >Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kappeleiden ja kirkkojen henkilömäärärajoitukset

Aluehallintoviranomaisen päätöksen mukaisesti tiloissamme ei ole enää henkilömäärärajoituksia. Annathan kuitenkin kanssaihmisille riittävästi tilaa yhteisissä kokoontumisissa.

Seuraamme alueellisen tilannekuvatyöryhmän sekä aluehallintoviranomaisen ohjeita ja määräyksiä, joiden perusteella tarkastelemme suosituksia ja käytäntöjä myös seurakuntayhtymän osalta.

(päivitetty 7.10.2021)

.