Lappeenrannan seurakuntayhtymä noudattaa aluehallintoviraston ja alueellisten viranomaisten ohjeita ja määräyksiä


Voimassa on helmikuun loppuun saakka Aluehallintoviraston (AVI) 27.1.2021 asettama 20 hengen kokoontumisrajoitus, joka tarkoittaa kaikkia sisä- ja ulkotapahtumia. Tämä koskee myös seurakunnan tiloja ja toimintoja.

Lasten ja nuorten toiminnoissa sekä varhaiskasvatuksessa noudatetaan ohjeiden mukaista varovaisuutta. Mikäli osallistujien turvallisuutta ei voida ryhmissä/toiminnassa taata, sitä ei järjestetä. Aikuisten ryhmätoiminta ei järjestetä/suosita järjestettävän.

Alueellinen tilannekuvaryhmä on asettanut aiemmin voimaan 10 hengen yksityishenkilöitä koskevan kokoontumisrajoituksen. Pieniäkin kokoontumisia on syytä välttää aina kun se on mahdollista. Tämä koskee esimerkiksi kirkollisia toimituksia, kuten kasteet, vihkimiset ja hautajaiset. Henkilökuntamme ei osallistu kastekahveille tai muistotilaisuuksiin.

Tilannekuvaryhmä toivoo Etelä-Karjalassa noudatettavan koronatorjunnasta annettuja ohjeita, suosituksia ja rajoituksia huolellisesti. Vielä ei ole aika hellittää.

Vahva etätyösuositus voimassa 


Sekä Eksote että AVI kehottavat työnantajia noudattamaan mahdollisuuksien mukaan etätyösuositusta ja kokoontumisten välttämistä. Myös Lappeenrannan seurakuntayhtymässä on voimassa suositus etätöistä kaikissa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Myöskään henkilöstön kokoontumisia ei suositella, vaan tapaamiset ja kokoukset hoidetaan mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksin, 

Niissä kontakteissa ja lähitapaamisissa, jotka ovat välttämättömiä, käytämme kasvomaskeja. 

Tapaamiset ja toiminta 


Voimassa on edelleen Aluehallintoviraston asettama 20 hengen kokoontumisrajoitus, joka tarkoittaa kaikkia sisä- ja ulkotapahtumia, mukaan lukien harrastustoiminta. Alueellinen tilannekuvaryhmä on asettanut aiemmin voimaan 10 hengen yksityishenkilöitä koskevan kokoontumisrajoituksen. 

Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaa voi jatkaa erityistä harkintaa käyttäen, 20 hengen rajaus huomioiden. Ryhmäharrastustoiminnassa tulee huomioida lajin luonteeseen liittyvät riskit. Jos harrastustoimintaa ei keskeytetä, tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa.  

Lappeenrannan seurakuntayhtymän viikkotoiminta, ryhmät ja leiritoiminta ovat tauolla 28.2.2021 saakka. Poikkeuksen muodostavat varhaisnuoriso- ja nuorisotyö, joissa toimintaa voidaan harjoittaa, mikäli turvallisuus voidaan osallistujille taata. Tällöin noudatetaan viranomaisten koronasuojausohjeistusta kaikilta osin. 


Varhaiskasvatuksen ryhmät voivat toimia kaupungin ohjeistuksen mukaisesti turvallisuustoimenpiteet huomioiden, kuitenkin siten, että ulkopuolisten kohtaamiset pyritään minimoimaan varhaiskasvatuksen tiloissa. Varhaiskasvatuksen tiloissa vierailevien henkilöiden suositellaan käyttävän maskia.  

Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää. Seurakuntayhtymänä ja seurakuntina haluamme kantaa vastuumme ja näyttää esimerkkiä. 

Kaikkia tarpeettomia kokoontumisia tulee siis välttää. Ehdottoman välttämättömissä kokoontumisissa (esimerkiksi seurakunta- ja kirkkoneuvostot ja kirkkovaltuusto) on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. 

Olemme pidättäytyneet myös tarjoiluista voidaksemme taata turvallisuuden (huom. kasvosuojaimet).  

Yksityistilaisuuksissa suositus on 10. Henkilöstömme ei osallistu muistotilaisuuksiin eikä kastekahveille. 

Jumalanpalvelukset toteutetaan ilman fyysisesti läsnä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelukset kuultavissa nettiradiosta ja mahdollisuuksien mukaan striimattuna. Ehtoollista pyritään jakamaan poikkeusjärjestelyin. Seuraa oman seurakuntasi ilmoittelua asiasta kirkollisissa ilmoituksissa tai verkkosivujemme tapahtumissa.