uskottu toivottu rakastettu seurakuntavaalit vaalipäivä 20.11.2022

Kuka saa äänestää?

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää kaikki viimeistään vaalipäivänä 20.11. 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulun käymistä tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, vaan kirkon jäsenyys riittää.

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Lappeenrannassa pääsee äänestämään edustajat kahteen luottamuselimeen

Lappeenrannassa on viisi seurakuntaa, jotka muodostavat Lappeenrannan seurakuntayhtymän. Tämä vuoksi Lappeenrannan seurakuntavaaleissa valitaan jäsenet sekä Lappeenrannan yhteiseen kirkkovaltuustoon että oman alueen seurakunnan seurakuntaneuvostoon. Yhteinen kirkkovaltuusto johtaa seurakuntayhtymää ja seurakuntaneuvosto johtaa seurakuntaa. 

Jokainen äänestäjä saa siis kaksi äänestyslippua ja voi äänestää ehdokkaita näihin kahteen paikkaan. Ehdokas voi olla sama tai eri henkilö.

Äänestää voit siis oman seurakuntasi ehdokkaita. Oman seurakuntasi voit varmistaa ennakkoäänestyspisteillämme tai tästä linkistä samantienLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Huomioithan, että ennakkoäänestää voit missä tahansa äänestyspisteessä oman seurakuntasi ehdokasta, mutta varsinaisena vaalipäivänä voit äänestää ainoastaan oman seurakuntasi kirkossa.

Seurakuntien ehdokaslistat

Lappeenrannan seurakuntayhtymän seurakuntavaaliehdokkaisiin pääset tutustumaan alla olevien linkkien tai vasemman laidan valikon kautta. Käytä myös vaalikonetta oman ehdokkaan valitsemiseen.

Joutsenon seurakuntavaaliehdokkaat

Lappeen seurakuntavaaliehdokkaat

Lappeenrannan seurakuntavaaliehdokkaat

Lauritsalan seurakuntavaaliehdokkaat

Sammonlahden seurakuntavaaliehdokkaat (vain kirkkovaltuuston vaali)