Arto Myllärinen tuo iloa Lappeenrannan kesäteatterille

3.7.2017 09.37

turmiolan pojat rajattu_THUMB.jpg

Kolme kertaa Via Cruciksen ohjanneen Arto Myllärisen näytelmä Ilon juuret esitetään Lappeenrannan kesäteatterissa elokuun alussa.

Seurakuntatervehdyksen toimittaja kysyi, mitä Artolle kuuluu.

 

 

Elämä on lahja

Arto Myllärinen on Lappeen poikia. Vaikka työ on vienyt hänet muualle, on kotiseudulla pysyvä paikka käsikirjoittaja-ohjaajan sydämessä.

Miten sinusta tuli käsikirjoittaja/ohjaaja?

Taiteilijaprofessori Paavo Liski ”kaappasi” minut aikoinaan mukaan Nurmijärven Kivi-juhlien näyttelijäksi useisiin rooleihin. Näyttelemisen rohkaisemana uskaltauduin myös itse ohjaamaan sekä sinne, että lopulta ympäri Suomea.
      Kirjoittamisen riemullinen rohkeus on ollut voimissaan ja henkitoreissaan parhaimmillaan viimeisen kymmenen vuoden aikana. Lyhyempi vastaus olisi ollut: Luojan armosta. Itsekään en oikein tällä hetkellä tiedä tarkempaa vastausta.

  Mitä Lappee ja Lappeenranta merkitsee sinulle?

Elämäni tärkeät juuret ovat siellä. Vaikka tunnenkin olevani kotona pitkin Suomea paikkakunnalla kuin paikkakunnalla, sydämeni iloitsee ja lepää Lappeenrannassa, sen kauniissa luonnossa ja ihmisissä. Elämänmakuinen kaupunki minulle!

 Ohjaat elokuussa esitettävän Ilon juuret -näytelmän. Mistä siinä on kysymys?

Näytelmän kehyskertomus on paikallishistoriaa Lappeenrannan seudulta vuosisatojen saatossa. Se on tarinaa elämästä vakavan ja vallattoman välimaastossa.
       Näytelmä myös kunnioittaa satavuotista Suomea ja reformaation 500-vuotisjuhlavuotta musiikilla, koreografialla ja osaavalla näyttelemisellä.   

 Jos katsoja muistaisi yhden asian näytelmästä, minkä toivoisit sen olevan?

Että kannattaa olla kiitollinen siitä, mitä hänellä nyt on, eikä tuijottaisi sitä mitä, hänellä ei ole. Eli elämää katsottaisiin kiitollisin sydämin vastoinkäymisistä huolimatta.

Olet ohjannut Via Cruciksen Lappeenrannassa jo kolme kertaa. Neljäs on luvassa ensi
pääsiäisenä. Joko kyllästyttää? Mitä uutta on tulossa?

Ei kyllästytä, päinvastoin. Jo nyt Ristin tien tekeminen sykähdyttää, ja olemme pitäneet ensimmäisen, innostavan palaverin. Uutta tulee, kannattaa tulla katsomaan sekä myös ilmoittautua esiintyjäksi.
        Perustarina kestää kaiken ajan patinan, eikä muutu.

Onko teatteri sanomansaattoväline?

Teatteri voi ehdottomasti olla myös sitä, sen lisäksi että sen tarkoitus on viihdyttää, rohkaista, kannustaa ja paljon muuta.

Ikimuistoisin työ – mikä se oli? Miksi?

En edes muista kaikkia tekemiäni töitä, mutta mielestäni aina se, jonka ”kimpussa” sillä hetkellä olen, on se merkityksellisin.

 Mistä saat voimaa tehdä tätä työtä?

Rukouksesta, kerrostalomme Raamattupiiristä, luotettavista ystävistä, huumorista, ihanasta kulinarismista ja matkustamisesta ”piilopaikkaan.”

10. Arton elämänohje?

Elämä on lahja!

Marjatta Kupias

 • Arto Myllärisen ohjaama näytelmä juurista, joista saamme iloa: uskon, kielen, mielen, ja kotimaan juurista
 • Kaikkiaan seitsemän esitystä Lappeenrannan kesäteatterilla
 • Näytökset
  • perjantaina 4.8. kello 19
  • lauantaina 5.8. kello 14 ja 19
  • sunnuntaina 6.8. kello 14 ja 19
  • maanantaina 7.8. kello 19
  • tiistaina 8.8. kello 19
 • Lippuja

 Varaa omasi ja tule mukaan iloon Arton ja kumppaneiden kanssa!

« Uutislistaukseen