Tervetuloa Sammonlahden seurakuntaan!

Sammonlahden seurakunnassa juhlittiin Marianpäivänä kirkkomme 25-v. synttäreitä, vihittiinhän Virtaavan veden kirkko juuri Marianpäivänä 1992. Seurakunta puolestaan täyttää ensi vuonna 30 vuotta.

Sammonlahden seurakunnan toiminta-ajatus on ”auttaa sammonlahtelaisia elämään kristittyinä omissa yhteisöissään”. Tavoitteemme on elää niin, että mahdollisimman moni sammonlahtelainen kokisi oman seurakunnan toiminnan kutsuvaksi, kirkon ovet avoimiksi ja sisääntulon helpoksi; kirkkokin on rakennettu ilman kynnyksiä!

Iloitsemme seurakuntamme aktiivisesta työntekijäporukasta, joka osaa puhaltaa yhteiseen hiileen. Seurakunnassamme on aktiivinen luottamushenkilöiden ja muiden vapaaehtoisten joukko, joka monimuotoisesti "kantaa kortensa kekoon". Kerro meille työntekijöille ja muille aktiiveille odotuksesi, toiveesi ja ideasi; me kuuntelemme ja pyrimme toteuttamaan sen mikä on mahdollista!

Sunnuntain ja juhlapäivien messu klo 10 (juhlapäivinä joskus myös muuna aikana) on seurakuntamme elämän keskus. Rakennamme ja toteutamme messua yhdessä isommalla joukolla, seurakuntalaisten kanssa. Messuun tulemme Jumalan eteen hiljentymään, virkistymään ja saamaan uutta voimaa elämässä eteenpäin. Sieltä lähdemme alkavaan uuteen viikkoon niin seurakunnan toiminnassa kuin oman perheen, työn ja harrastusten parissa.

Sammonlahden seurakunta on kansainvälinen, diakonialtaan aktiivinen ja kasvatustyötään laadukkaasti hoitava seurakunta. Luomme uutta myös koko yhtymän alueella ja pyrimme pysymään valppaana ajan haasteiden edessä. Tehtävää riittää!

Tervetuloa kirkolle erilaisiin kohtaamisiin: hiljentymään, iloitsemaan ja jakamaan elämän huolia, etsimään ja löytämään, elämään yhdessä!

Toivotan tervetulleeksi seurakunnan jäsenyyteen myös silloin, jos olet jossain vaiheessa tehnyt päätöksen erota kirkosta. Iloitsemme uudelleen kirkkoon liittyjistä ja paluusta seurakunnan yhteyteen!

Toivon, että näiltä sivuilta löytyy etsimäsi asia, yhteys tai henkilö. Jos kuitenkin jäät vaille  etsimääsi tietoa, laita sähköpostia osoitteeseen paivi.suutari@evl.fi (seurakuntasihteerimme) tai juha.eklund@evl.fi (allekirjoittanut), pyrimme vastaamaan mahdollisimman pikaisesti.

Kirkkomme tunnuslaulu alkaa sanoin:

Sinun perheesi tarvitsee kodin, jossa eletään hiljaisuutta,
että siunauksesi alla voi kypsyä toivoa uutta.
Sinun perheesi tarvitsee kodin, jossa - silloin kun mieli on musta,
ja haavoille revitty sielu - löytyy anteeksiantamusta."

Sinua lämmöllä tervehtien,

Juha Eklund, kirkkoherra