• Kirkolta maksutonta keskusteluapua kesäloman kohentajaksi

19.6.2017 14.43

Kesäloma on monille vuoden kohokohta. Kuitenkin talven haasteet ja lomaan liitetyt odotukset saattavat tuntua voimien vähyytenä jo ennen kuin loma pääsee alkamaankaan. Puhuminen yleensä auttaa.

Riitta Ojala suunnitteli palvelevan puhelimen ensimmäisen esitteen 50 vuotta sitten.

• Ensi sunnuntai on kesän vilkkain konfirmaatiopäivä

16.6.2017 10.33

Kirkot ympäri Suomen täyttyvät tulevana sunnuntaina iloisesta juhlaväestä kesän vilkkaimpana konfirmaatiopäivänä. Konfirmaatio on rippikoululaisten, heidän läheistensä ja koko seurakunnan juhla. Rippikoulun päättävään jumalanpalvelukseen osallistuu vuosittain puoli miljoonaa ihmistä.
  • Lappeefest vaikuttaa kulkemiseen Marian aukion tuntumassta

14.6.2017 09.53

Torstaista sunnuntaihin kestävä musiikkitapahtuma rajoittaa kulkureittejä keskustassa.
  • Kirkko mukana SuomiAreenalla: ”Ihmisten keskellä uskonto haastaa, osallistuu ja kysyy”

6.6.2017 10.14

”Kirkon mukanaolo SuomiAreenalla on luontevaa, koska uskonto on monella tapaa osa ihmisten todellisuutta – ei omalla aidatulla alueellaan, vaan ihmisten keskellä. Se haastaa, osallistuu, kysyy enemmän kuin vastaa ja tuo oman perspektiivinsä asioihin”, toteaa arkkipiispa Kari Mäkinen.
  • Sammonlahden kirkko Tiekirkkona 5.6.-13.8.2017

5.6.2017 14.37

Kirkko avoinna vierailijoille: ma, ke-pe klo 12-18, ti klo 10-19, la klo 12-16 ja su klo 9-15.
  • Reformaatiokappeli avaa jälleen ovensa

1.6.2017 12.50

Lappeenrannan hiekkalinnan yhteyteen tehdään tänäkin vuonna kappeli. Uusi kappeli ei eroa ulkoisesti edeltäjästään. Sen sijaan muutokset löytyvät sisustuksesta, joka heijastaa meneillään olevaa reformaation 500-vuotisjuhlavuotta. Tämän johdosta kappelia kutsutaankin tänä vuonna reformaatiokappeliksi.

• Helluntai kutsuu ylittämään rajoja

31.5.2017 09.46

Suomi on ollut kulttuurisesti ja uskonnollisesti poikkeuksellisen yhtenäinen aina viime vuosikymmeniin saakka. Esimerkiksi muualla Euroopassa kielelliset, etniset, kulttuuriset ja uskonnolliset eroavuudet ovat olleet jo pitkään todellisuutta yhteiskuntien, paikallisyhteisöjen sekä perheiden ja sukujen elämässä. Nyt 2000-luvulla maamme on alkanut lähestyä monissa muissa maissa vallitsevaa tilannetta.

• Helluntai on seurakunnan syntymäpäivä

30.5.2017 13.11

Helluntaita vietetään Pyhän Hengen vuodattamisen muistoksi. Ennen taivaaseen astumistaan Jeesus oli sanonut opetuslapsilleen, että heidän ylleen vuodatettaisiin voima korkeudesta. Vaikka Jeesus ei enää olisi opetuslasten luona, Pyhä Henki olisi heidän kanssaan aina.
  • Helatorstaina seurakunnissa juhlistetaan reformaation merkkivuotta ja muistetaan presidentti Koivistoa

23.5.2017 11.17

Helatorstaita vietetään tänä vuonna 25. toukokuuta. Helatorstai on yksi reformaation merkkivuoden päätapahtumista. Lappeenrannan seurakunnissa helatorstaita vietetään yhteisen aterian äärellä, Sammonlahdessa ja Lauritsalassa.
  • Lappeenrannan seurakunnat voitti toisen palkinnon kirkon KirTEKO-kilpailussa

23.5.2017 09.56

Palkinnon kävivät noutamassa Turun kirkkopäivillä pääluottamusmies Anne Seino, (Kirkon alat ry.) henkilöstöasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Unto Kiljunen, pääluottamusmies Toni Pussinen (JUKO) ja henkilöstöpäällikkö Jussi Korpinen.