• Teemu Laajasalo valittiin Helsingin seuraavaksi piispaksi suoraan ensimmäisellä vaalikierroksella

16.8.2017 15.40

Keskiviikkona 16.8. pidetyssä Helsingin hiippakunnan piispanvaalissa alustavan ääntenlaskennan jälkeen kirkkoherra Teemu Laajasalo sai yli puolet annetuista äänistä.
  • Helsingin piispanvaalin aikataulu

10.8.2017 10.34

Helsingin piispa Irja Askola jää eläkkeelle 31.10. Uusi piispa aloittaa työn heti seuraavana päivänä eli 1.11. Virkaa tavoittelee kolme ehdokasta ja vaalin ensimmäinen kierros käydään ensi viikolla -  16.8.
  • Arkkipiispa Kari Mäkinen jää eläkkeelle 1.6.2018

9.8.2017 12.21

Vuodesta 2010 alkaen arkkipiispana toiminut Kari Mäkinen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 1.6.2018. Järjestyksessään neljästoista Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa saavuttaa eläkeiän ensi keväänä.
  • Luterilaisuus, muutos ja hyvä huominen esillä kirkon SuomiAreena-ohjelmassa

4.7.2017 11.55

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on Suomen satavuotis- ja reformaation 500-vuotismerkkivuonna yksi SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneista. Kirkon laajassa ohjelmassa keskustellaan muun muassa luterilaisuudesta, uskontojen roolista yhteiskunnassa sekä muutoksesta kohti entistäkin parempaa Suomea.
  • Arto Myllärinen tuo iloa Lappeenrannan kesäteatterille

3.7.2017 09.37

Kolme kertaa Via Cruciksen ohjanneen Arto Myllärisen näytelmä Ilon juuret esitetään Lappeenrannan kesäteatterissa elokuun alussa.

Seurakuntatervehdyksen toimittaja kysyi, mitä Artolle kuuluu.

• Kirkolta maksutonta keskusteluapua kesäloman kohentajaksi

19.6.2017 14.43

Kesäloma on monille vuoden kohokohta. Kuitenkin talven haasteet ja lomaan liitetyt odotukset saattavat tuntua voimien vähyytenä jo ennen kuin loma pääsee alkamaankaan. Puhuminen yleensä auttaa.

Riitta Ojala suunnitteli palvelevan puhelimen ensimmäisen esitteen 50 vuotta sitten.

• Ensi sunnuntai on kesän vilkkain konfirmaatiopäivä

16.6.2017 10.33

Kirkot ympäri Suomen täyttyvät tulevana sunnuntaina iloisesta juhlaväestä kesän vilkkaimpana konfirmaatiopäivänä. Konfirmaatio on rippikoululaisten, heidän läheistensä ja koko seurakunnan juhla. Rippikoulun päättävään jumalanpalvelukseen osallistuu vuosittain puoli miljoonaa ihmistä.
  • Lappeefest vaikuttaa kulkemiseen Marian aukion tuntumassta

14.6.2017 09.53

Torstaista sunnuntaihin kestävä musiikkitapahtuma rajoittaa kulkureittejä keskustassa.
  • Kirkko mukana SuomiAreenalla: ”Ihmisten keskellä uskonto haastaa, osallistuu ja kysyy”

6.6.2017 10.14

”Kirkon mukanaolo SuomiAreenalla on luontevaa, koska uskonto on monella tapaa osa ihmisten todellisuutta – ei omalla aidatulla alueellaan, vaan ihmisten keskellä. Se haastaa, osallistuu, kysyy enemmän kuin vastaa ja tuo oman perspektiivinsä asioihin”, toteaa arkkipiispa Kari Mäkinen.
  • Reformaatiokappeli avaa jälleen ovensa

1.6.2017 12.50

Lappeenrannan hiekkalinnan yhteyteen tehdään tänäkin vuonna kappeli. Uusi kappeli ei eroa ulkoisesti edeltäjästään. Sen sijaan muutokset löytyvät sisustuksesta, joka heijastaa meneillään olevaa reformaation 500-vuotisjuhlavuotta. Tämän johdosta kappelia kutsutaankin tänä vuonna reformaatiokappeliksi.