Uutislistaukseen

Lappeenrannan seurakuntayhtymän kiinteistöihin kohdistunut töhrimistä

Sunnuntai-aamuna havaitun Lappeen Marian kirkon seinän töhrimisen lisäksi ilkivaltaa on tehty myös Lappeenrannan kirkon vallikellarin oveen.

Seurakuntien rakennuksiin kohdistuva ilkivalta ei ole valitettavasti poikkeuksellista, aika ajoin sitä ilmenee useammassakin osoitteessa. Töhrintää on tehty niin tyhjänä olevaan Koulukatu 10 seurakuntarakennukseen, vieressä olevaan Koulukatu 12 rakennuksen porttikongiin, kuin niiden alla olevaan parkkihalliinkin. Lisäksi näiden kiinteistöjen kohdalla on säännöllisesti jouduttu puhdistamaan myös ihmisten virtsaa ja ulosteita. 
Talousjohtaja Kari Virtanen sanookin näiden olevan valitettavan usein toistuvaa ilkivaltaa, johon ei harmillisesti pääse monestikaan puuttumaan. Siivoamisesta vastaa kiinteistöhuoltoyhtiö ja seinien ja ovien töhrimisiä puhdistetaan säännöllisesti tietyin väliajoin. – Kaikki on tietysti liikaa, olipa kiinteistön omistaja kuka hyvänsä. 

Kirkot ja kappelit joutuvat sen sijaan harvemmin ilkivallan kohteeksi, mutta niihin kohdistunut ilkivalta johtaa aina rikosilmoitukseen ja tutkintaan. Hyödyksi käytetään mm. valvontakameroiden kuvaa. Virtanen sanookin tehneensä rikosilmoituksen. – Olemme kiitollisia kaikista huomioista koskien kiinteistöihimme kohdistunutta ilkivaltaa. Erityisesti näistä viimeaikaisista, 6.-7.2. tapahtuneista töhrinnöistä, sanoo Virtanen. 

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse 0295414559. 

-    Edellisenä syksynä Lappeenrannan kirkkoon ja Ristikankaan kappeliin kohdistunut ilkivalta saatiin selvitettyä ja tekijät on määrätty korvaamaan töhryjen poistamisesta aiheutuneet kulut, kertoo Virtanen. Hän toivookin, että asia saadaan selvitettyä myös tällä kertaa. – Oikeudenmukaisintahan se olisi, että ilkivaltaan syyllistynyt joutuisi puhdistamisen korvaamaan, eivätkä seurakuntalaiset.  
 

11.2.2021 08.30