Uutislistaukseen

Jouluradio soi jälleen

18 vuotta täyttävä Jouluradio uskoo musiikin voimaan ja panostaa suomalaisiin muusikoihin ja nuoriin tekijöihin.

Joulukoristeita.

Jouluradion lähetys kuuluu analogisilla radiokanavilla loppiaiseen 6. tammikuuta asti. Jouluradion koko kansalle tarjoavat seurakunnat ympäri Suomea. Lappeenrannan seurakuntayhtymän tarjoamaa Jouluradiota voi kuunnella Lappeenrannassa radiosta taajuudella 101,3 MHz.

Jouluradion pääkanava on sekoitus perinteisiä joululauluja, yllättäviä tulkintoja sekä uutta joulumusiikkia. Sen rinnalla soivat netissäLinkki avautuu uudessa välilehdessä yhdeksän muuta monimuotoista joulukanavaa. Jouluradio kuuluu myös kaapeliverkossa ja Elisa Viihteen kautta. ”Tänä vuonna Jouluradiota tarvitaan ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Me tuomme tähän hulluun vuoteen jotakin tuttua ja turvallista, ikiaikaistakin. Jouluradion kuuntelun perinne luo lohdun ja ilon monille synkkään vuoteen”, pohdiskelee Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Tänä syksynä Jouluradiota ovat kehittäneet ja innovoineet Metropolian opiskelijat. Jouluradion innovoinnissa ja kehittämisessä on ollut mukana 18 opiskelijan monialainen ryhmä. ”Olen varma, että tämän erikoisen vuoden 2020 Jouluradio yllättää, lohduttaa ja luo toivoa ennen kuulumattomilla tavoilla - ja jännissä yhteyksissä”, Kalliorinne lupaa.

Jouluradion tuottaja-toimittaja on Katri Saarela, musiikkipäällikkönä toimii tänä vuonna Aura Neuvonen ja musiikkitoimittajana Mika Saarelainen. "Tässä oudossa maailmantilanteessa kuljemme kohti talven kohokohtaa eli joulua. Kaikki on epävarmaa - emmekä edes tiedä. minkälaisella kokoonpanolla voimme viettää joulua. Meille on tärkeää, että joulumusiikista ei ainakaan tingitä. Joulumusiikki saa tänäkin jouluna tulla lähelle, koskettaa ja antaa joulumielen. Kannustankin ihmisiä kuuntelemaan, mitä eväitä joulumusiikki voisi tuoda omaan elämään", Katri Saarela sanoo.

Täysi-ikäinen eli 18-vuotias Jouluradio on suosittu joulumusiikkimediakonsepti. Se oli Suomen neljänneksi kuunnelluin radiokanava joulukuussa 2019.

1.12.2020 15.10