Joutsenon kirkko juhlavalaistuksessa kirkon 100-vuotis juhlaviikolla 2021
Kuva: Joutsenon kirkko juhlavalaistuksessa kirkon 100-vuotis juhlaviikolla 2021.

 

Joutsenon seurakunnassa tapahtuu 

Joutsenossa järjestetään monenlaista säännöllistä toimintaa, kuten kerhoja ja piirejä vauvasta vaariin.

LähetystyöLinkki avautuu uudessa välilehdessä ylläpitää käsityöpuoti Viisaria ja lähetyskirppistä seurakuntakeskuksen yläkerrassa (Penttiläntie 5). Myytäviä tuotteita valmistetaan kaikille avoimessa askartelu- ja nikkaripiirissä. Lähetystyö järjestää vuosittain myös talkootapahtumia, myyjäisiä ja hyväntekeväisyyslounaita. Lähetyspiirit kokoontuvat kodeissa ja seurakunnan tiloissa.

Joutsenossa toimii tällä hetkellä kaksi aktiivista kuoroa: gospelkuoro ja kirkkokuoro. Kuorot esiintyvät erilaisissa seurakunnan tapahtumissa sekä järjestävät konsertteja. Kokoamme myös erilaisia kokoonpanoja soitinyhtyeistä bändeihin. Otamme mielellämme uusia halukkaita mukaan seurakunnan musiikkitoimintaan.

Hyvän mielen Kahvila -toiminta yhdistää kaiken ikäisiä! Yhteinen kahvihetki sekä ohjelmatuokiot virkistävät arjen keskellä. Talvikaudella kahvila toimii seurakuntakeskuksessa ja kesällä kirkon puutarhassa. Kahvikärry kurvailee kesäkaudella myös ympäri Joutsenon keskustaa.  

Diakoniatyön ryhmätoiminnasta saa tukea eri elämänvaiheisiin. Sururyhmät auttavat läheisensä menettänyttä, ja eläkeläisille suunnattu kerhokirje tavoittaa myös yhteiskunnan rajoitusten aikana yksinäisyyttä kokevan ja piristävää tekemistä arkeen. Vapaaehtoistyönä valmistettuja huiveja ja sukkia kääritään jouluna vanhuksille lahjoiksi sekä lahjoitetaan lohtuhuiveina sureville. Diakoniatyöntekijöiden kautta voi saada tukea vaikeassa taloudellisessa tilanteessa.  

Alakouluikäisille järjestetään iltaisin kerhotoimintaa. Tällä hetkellä seurakunta järjestää askartelu- ja kokkikerhoa sekä salibandykerhoa, joihin on ollut syksyllä ennakkoilmoittautuminen. Kerho voi merkitä varhaisnuorille uusia virikkeitä sekä luontevaa yhteyttä seurakuntaan. Samalla kerhot tukevat kotien kasteopetusta. Seurakunnan nuorisotyönohjaaja vierailee kouluissa kertomassa tarkemmin kerhotoiminnasta sekä pitämässä päivänavauksia ja tuntivierailuja. Lisäksi seurakunnan varhaisnuorisotyö järjestää kuusi leiriä vuodessa. 

Seurakunnan nuorisotoiminta on tarkoitettu kaikille nuorille yläkoululaisista ylöspäin. Tule tutustumaan, Arkin avoimet keskiviikkona klo 14-16 (Penttiläntie 5), kohtaat työntekijän ja saat tarkempaa tietoa.

Joutsenon seurakunta ja sen työntekijät haluavat olla monessa mukana. Niinpä jos keksit ehdoksia, missä voimme olla mukana tukemassa ja vaikuttamassa, ota yhteyttä!