Ilmiöt ja kannanotot

Otsikoissa nyt! Kuka käyttää kirkon ääntä? Mitä mieltä piispat ovat?

Kirkko on kristittyjen, kaikkien jäsentensä yhteisö. Julkisuudessa kirkon suulla puhuu moni eri taho. Kirkon historia on alusta alkaen moniäänisyyden historiaa. Moniäänisessä kirkossa on tilaa erilaisille ajatuksille.

Lappeenrannan seurakunnissa kantaa ottavat ennen kaikkea yleinen kirkkoneuvosto ja -valtuustoLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lappeenrannan seurakuntayhtymällä on myös operatiivinen johtoryhmä, joka koostuu yhtymän seurakuntien kirkkoherroista ja muista viranhaltijoista. Johtoryhmäläisten ajatuksia asioihin ja ilmiöihin voit seurata johdon blogistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Ajassa-blogiLinkki avautuu uudessa välilehdessä antaa näkökulmia ajankohtaisiin ilmiöihin.

 

Miten kirkko ottaa kantaa?

Valtioneuvostolle annettavat kannanotot syntyvät kirkolliskokouksessa ja kirkkohallituksen täysistunnoissa.  Lausunnot liittyvät usein ministeriöiden lakiesityshankkeisiin.

Kannanotot syntyvät prosessissa, jossa on työryhmä- ja tai toimikuntatyöskentelyä, päätöksenteko ja toisinaan myös äänestys.

Kirkon oppiin, henkilöstöpolitiikkaan tai kansainvälisiin suhteisiin liittyviä asioita käsitellään myös piispainkokouksessa, Kirkon sopimusvaltuuskunnassa ja Kirkon ulkoasiain neuvostossa.

Lue lisää.