Diakoniatyöntekijä tavattavissa

Keskusteluapu

Elämässä voi joutua kohtaamaan vastoinkäymisiä kuten ihmissuhdevaikeuksia, yksinäisyyttä, surua, sairautta, rahahuolia, työttömyyttä, mielenterveys- tai päihdeongelmia. Sinun ei tarvitse jäädä yksin. Olemme sinua varten silloin kun haluat keskustella elämäntilanteesi kysymyksistä. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ajanvaraus

Diakonian ajanvaraus puhelimitse tai sähköpostitse kotiosoitteen mukaan oman asuinalueen diakoniatyöntekijälle.

Toimistomme sijaitsevat osoitteessa Valtakatu 38, 3.kerroksessa. Ei avovastaanottoa.

Diakonissa Marika Gustafsson p. 040 3126 321 marika.gustafsson@evl.fi (Alakylä, Harapainen, Kahilanniemi, Keskus, Kimpinen, Lepola, Peltola, Taikinamäki)

Diakoni Tuija Kokki p. 040 3126 721 tuija.kokki@evl.fi  (Kariniemi, Kivisalmi, Linnoitus, Pallo, Pikisaari, Rakuunamäki, Tyysterniemi, Voisalmi)

Diakonissa Pirkko-Liisa Ojanen p. 040 3126 320 pirkko-liisa.ojanen@evl.fi (Keskus, Kesämäki, Kiviharju, Kuusela, Leiri, Mattila, Mäntylä, Tykki)

Diakoniapappi kappalainen Outi Apell p. 040 3126 304 outi.apell@evl.fi
Huom! Ei avustusasioita.

Taloudellinen avustaminen

Olethan selvittänyt mahdollisuutesi Kelan etuuksiin ja toimeentulotukeen? Ensisijaisesti taloudellista apua tulee hakea Kelalta ja sosiaalitoimelta.

Diakoniatyö jakaa EU:n myöntämää ruoka-apua kuivaruokakasseina. Apu on tarkoitettu vähävaraisille henkilöille ja perheille, eikä tarvitse erillistä talousselvitystä. Infoa kaupunkimme ruoka-apupaikoista mm. www.ruoka-apu.fi

Diakoniatyöltä on mahdollisuus hakea taloudellista avustusta vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Avustus on pääsääntöisesti kertaluonteista ja pienimuotoista, minkä tarkoituksena on auttaa vaikeimman yli. Emme osallistu vuokrarästeihin.

Avustushakemus tulee täyttää henkilökohtaisesti diakoniatoimistolla. Hakemusta varten tarvitset mukaasi kaikki tositteet tuloista, menoista, mahdollisesta toimeentulotuesta ja muusta saamastasi avusta. Diakoniatyön avustukset ovat esim. pienimuotoisia avustuksia ruokaan.

Hyödyllisiä linkkejä:
Lappeenrannan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonta
Takuu-Säätiö

Kenkiä.

OLETKO KIINNOSTUNUT TOIMIMAAN VAPAAEHTOISENA?

Onko Sinulla hetki aikaa auttaa lähimmäistä lähellä tai kaukana?
​​​​Auttavia käsipareja ja kuuntelevia korvia tarvitaan.
Etsimme jatkuvasti vapaaehtoisia mm. lähimmäisiksi vanhuksille.

Tulisitko mukaan Yhteisvastuukeräyksen Arkienkeliksi?
Mikä olisi sinulle hyvä tapa auttaa?
Ota rohkeasti yhteyttä!

KOKOAVA TOIMINTA

Peruttu toistaiseksi 1.12.2020 alkaen.​​​

​​​​​​​Kokoavaa toimintaa

Järjestämme Lappeenrannan seurakunnan alueella erilaista ryhmätoimintaa. Toteutamme myös leiripäiviä ja retkiä. Kokoavan toiminnan tavoitteena on virkistäytyminen ja yksinäisyyden lievittäminen sekä osallisuuden vahvistaminen kirkon sanoman ja kristittyjen välisen yhteyden kautta. Tulethan pienryhmiimme vain terveenä, huolehdit käsihygieniasta ja turvaväleistä. Ryhmät kokoontuvat syys-toukokuussa. Lisätietoja ryhmänohjaajilta, yhteystiedot alla.

Avointa ryhmätoimintaa
Lähiryhmät ovat taolla 1.12.2020 alkaen, osa ryhmistä kokoontuu puhelinryhminä.

KESÄMÄESSÄ Eläkeläisten Peittokerho, parillisen viikon to klo 13-15 Ristikankaankatu 9, kerhohuone. Yhdessäolon ryhmä. Mahdollisuus kutoa Äiti Teresa - neulepeittoja. Lisätietoja diakonissa Pirkko​​-Liisa Ojanen p. 040 3126 320.

KIVISALMESSA Eläkeläisten kerho , parillisen viikon tiistaina klo 14-15.30, Saarenkatu 3, kerhohuone. Vaihtelevat keskusteluaiheet ja vierailijoita. Lisätietoja diakoni Tuija Kokki p. 040 3126 721.

PELTOLASSA/KESKUSTASSA Eläkeläisten peittokerho parillisen viikon tiistaina klo 13-15, (Savonkatu 38, kerhohuone). HUOM! Ryhmä kokoontuu toistaiseksi Lappeen seurakuntasalissa os. Kirkkokatu 10 A. Yhdessäolon ryhmä. Mahdollisuus kutoa Äiti Teresa -neulepeittoja. Otetaan vastaan villalankalahjoituksia. Korona-aikana puhelinryhmät. Lisätietoja diakonissa Marika Gustafsson p. 040 3126 321.

VOISALMESSA Eläkeläisten kerho, kerran kuukaudessa, Voisalmentie 2, Pajurannan kahvio. Vaihtelevat keskusteluaiheet. Lisätietoja diakoni Tuija Kokki p. 040 3126 721.

Vertaistukiryhmätoimintaa

Näkövammaisten Hetki-ryhmä,  kerran kuukaudessa perjantai-iltapäivisin klo 13-14.30, Valtakatu 38, 2. krs.  Korona-aikana puhelinryhmät. Lisätietoja diakonissa Marika Gustafsson p. 040 3126 321

Toimintaa ikäihmisille

KESKUSTASSA Eläkeläisten toimintapäivä "Lempi ja Toivo"  kerran kuukaudessa torstaisin klo 10-14, päiviin ennakkoilmoittautumiset. Toimintapäivistä ilmoitetaan noin kahta viikkoa etukäteen kirkollisissa ilmoituksissa (Lpr srk,diakoniatyö). Lisätietoja diakoniatyöntekijöiltä.

Retki

Retkitoiminta tauolla.