Diakoniatyöntekijä tavattavissa

Keskusteluapu

Elämässä voi joutua kohtaamaan vastoinkäymisiä kuten ihmissuhdevaikeuksia, yksinäisyyttä, surua, sairautta, rahahuolia, työttömyyttä, mielenterveys- tai päihdeongelmia. Sinun ei tarvitse jäädä yksin. Olemme sinua varten silloin kun haluat keskustella elämäntilanteesi kysymyksistä. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ajanvaraus

Diakonian ajanvaraus puhelimitse tai sähköpostitse kotiosoitteen mukaan oman asuinalueen diakoniatyöntekijälle.

Toimistomme sijaitsevat osoitteessa Valtakatu 38, 3.kerroksessa. Ei avovastaanottoa.

Diakonissa Marika Gustafsson p. 040 3126 321 marika.gustafsson@evl.fi (Alakylä, Harapainen, Kahilanniemi, Keskus, Kimpinen, Lepola, Peltola, Taikinamäki)

Diakoni Tuija Kokki p. 040 3126 721 tuija.kokki@evl.fi  (Kariniemi, Kivisalmi, Linnoitus, Pallo, Pikisaari, Rakuunamäki, Tyysterniemi, Voisalmi)

Diakonissa Pirkko-Liisa Ojanen p. 040 3126 320 pirkko-liisa.ojanen@evl.fi (Keskus, Kesämäki, Kiviharju, Kuusela, Leiri, Mattila, Mäntylä, Tykki)

Diakoniapappi kappalainen Outi Apell p. 040 3126 304 outi.apell@evl.fi
Huom! Ei avustusasioita.

Taloudellinen avustaminen

Olethan selvittänyt mahdollisuutesi Kelan etuuksiin ja toimeentulotukeen? Ensisijaisesti taloudellista apua tulee hakea Kelalta ja sosiaalitoimelta.

Diakoniatyöltä on mahdollisuus hakea taloudellista avustusta vaikeassa tilanteessa. Avustus on pääsääntöisesti kertaluonteista ja pienimuotoista, minkä tarkoituksena on auttaa vaikeimman yli. Emme osallistu vuokrarästeihin.

Avustushakemus tulee täyttää henkilökohtaisesti diakoniatoimistolla. Hakemusta varten tarvitset mukaasi kaikki tositteet tuloista, menoista, mahdollisesta toimeentulotuesta ja muusta saamastasi avusta. Diakoniatyön avustukset ovat esim. pienimuotoisia avustuksia ruokaan.

Hyödyllisiä linkkejä:
Lappeenrannan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonta
Takuu-Säätiö

Kenkiä.

DIAKONIATYÖN NORMAALI VIIKKOTOIMINTA ON PERUTTU TOISTAISEKSI KORONA-TARTUNTAVAARASTA JOHTUEN. TERVEYTTÄ JA LEVOLLISUUTTA MEILLE KAIKILLE! PITÄKÄÄMME HUOLTA TOINEN TOISISTAMME.

OLETKO KIINNOSTUNUT TOIMIMAAN VAPAAEHTOISENA?

Onko Sinulla hetki aikaa auttaa lähimmäistä lähellä tai kaukana? Auttavia käsipareja ja kuuntelevia korvia tarvitaan! Etsimme jatkuvasti vapaaehtoisia mm. lähimmäisiksi vanhuksille. Tai tulisitko mukaan Yhteisvastuukeräyksen Arkienkeliksi? Tule kirkon suurkeräyksen lipaskerääjäksi tai avuksi tapahtumien toteutukseen.

KOKOAVA TOIMINTA

Järjestämme Lappeenrannan seurakunnan alueella erilaista ryhmätoimintaa. Toteutamme myös leiripäiviä ja retkiä. Kokoavan toiminnan tavoitteena on virkistäytyminen ja yksinäisyyden lievittäminen sekä osallisuuden vahvistaminen kirkon sanoman ja kristittyjen välisen yhteyden kautta.

Avointa ryhmätoimintaa

KESÄMÄESSÄ Peittokerho, parillisen viikon torstaina klo 13-15, Ristikankaankatu 9, kerhohuone. Yhdessäolon ryhmä. Mahdollisuus kutoa Äiti Teresa - neulepeittoja. Lisätietoja diakonissa Pirkko-Liisa Ojanen p. 040 3126 320.

KIVISALMESSA Eläkeläisten kerho, parillisen viikon tiistaina klo 14-15.30, Saarenkatu 3, kerhohuone. Vaihtelevat keskusteluaiheet ja vierailijoita. Lisätietoja diakoni Tuija Kokki p. 040 3126 721.

PELTOLASSA Savonkadun peittokerho parillisen viikon tiistaina klo 13-15, Savonkatu 38, kerhohuone. Yhdessäolon ryhmä. Mahdollisuus kutoa Äiti Teresa -neulepeittoja. Otetaan vastaan villalankalahjoituksia. Lisätietoja diakonissa Marika Gustafsson p. 040 3126 321.

VOISALMESSA Eläkeläisten kerho, kerran kuukaudessa, Voisalmentie 2, Pajurannan kahvio. Vaihtelevat keskusteluaiheet. Lisätietoja diakoni Tuija Kokki p. 040 3126 721.

Vertaistukea

Näkövammaisten Hetki-ryhmä,  kerran kuukaudessa perjantaisin, Valtakatu 38, 2. krs.  Lisätietoja diakonissa Marika Gustafsson p. 040 3126 321

Omaishoitajien ryhmä,  kerran kuukaudessa torstaina klo 13-14.30, Kirkkokatu 10 A, kokoushuone, (5.krs). Lisätietoja diakoni Annika Meskanen p.040 3126 620.

Toimintaa ikäihmisille

KESKUSTASSA Eläkeläisten toimintapäivä "Lempi ja Toivo"  kerran kuukaudessa torstaisin klo 10-14, päiviin ennakkoilmoittautumiset. Toimintapäivistä ilmoitetaan noin kahta viikkoa etukäteen kirkollisissa ilmoituksissa (Lpr srk,diakoniatyö). Lisätietoja diakoniatyöntekijöiltä.

Kesäretki

Diakoniatyön perinteistä kesäretkeä ei toteuteta v. 2020 kesäkuussa. Pyrimme toteuttaaan diakoniaretken v. 2020 aikana. Lisätietoja diakoniatyöntekijöiltä.