Taloudellinen apu

Ensisijaisesti taloudellista apua tulee hakea Kelalta ja sosiaalitoimelta. Olethan selvittänyt mahdollisuutesi Kelan etuuksiin ja toimeentulotukeen? Olethan tietoinen myös Oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonnan palveluista?

Hyödyllisiä linkkejä:
Lappeenrannan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvontaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Takuu-SäätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lappeenrannasta on mahdollisuus saada ruoka-apua useammista paikoista  www.ruoka-apu.fi 


Kirkkon diakoniatyö jakaa EU:n myöntämää ruoka-apua kuivaruokakasseina. EU-ruoka on tarkoitettu vähävaraisille henkilöille ja perheille, eikä saadakseen tarvitse tehdä erillistä talousselvitystä. EU-ruokakassi on mahdollisuus saada kerran kalenterikuukaudessa ja haku sovitaan etukäteen  oman alueen diakoniatyöntekijän kanssa.


Diakoniatyöltä on mahdollisuus hakea taloudellista avustusta vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Avustushakemus täytetään henkilökohtaisesti oman asuinalueen diakoniatyöntekijän kanssa (mikäli on määrätty edunvalvoja, avustushakemus täytetään yhteistyössä edunvalvojan kanssa). Toimeentulotukihakemus tulee olla käsittelyvaiheessa vähintään vireillä. Avustushakemustamme varten tarvitaan tositteet koko perheen kaikista kuukausituloista (myös mm. Kelan etuuksista, toimeentulotuesta ja muusta saamastasi avusta) ja menoista.

Avustuksemme ovat pääsääntöisesti kertaluonteisia ja pienimuotoisia esim. ruokaan, minkä tarkoituksena on auttaa vaikeimman yli. Emme osallistu muun muassa sakkoihin, vuokratakuisiin tai -rästeihin.