Taloudellinen apu


Ensisijaisesti taloudellista apua tulee hakea Kelalta ja sosiaalitoimelta. Olethan selvittänyt mahdollisuutesi Kelan etuuksiin ja toimeentulotukeen? Olethan tietoinen myös Oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonnan palveluista?

Hyödyllisiä linkkejä:
Lappeenrannan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvontaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Takuu-SäätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lappeenrannasta on mahdollisuus saada ruoka-apua useammista paikoista  www.ruoka-apu.fi 

Ongelmia sähkölaskujen kanssa?
Kelalta on mahdollisuus hakea sähkötukea. Kelaan puoleen voi kääntyä vaikka sähkölasku olisi pieni, tällöin saattaa saada normaalia toimeentulotukea. Tässä ajassa ainakin asuntolainat kannattaa yrittää neuvotella pienemmille erille tai pelkille koroille. Sähkövähennys tehdään puolestaan kotitalousvähennyksenä. Se on voimassa vain tammi-huhtikuun aikana ja sähköenergiaan tulee kulua yli 2000 euroa.
 

 

DIAKONIATYÖLTÄ ON MAHDOLLISUUS HAKEA PIENIMUOTOISTA TALOUDELLISTA AVUSTUSTA VAIKEASSA TALOUDELLISESSA TILANTEESSA


- Avustushakemus täytetään henkilökohtaisesti oman asuinalueen diakoniatyöntekijän kanssa (mikäli hakijalle on määrätty edunvalvoja, avustushakemus täytetään yhteistyössä edunvalvojan kanssa).
- Toimeentulotukihakemus tulee olla käsittelyvaiheessa vähintään vireillä, mielellään päätös toimeentulotuesta.
- Avustushakemustamme varten tarvitaan tositteet koko perheen kaikista kuukausituloista (myös mm. Kelan etuuksista, toimeentulotuesta ja muusta saamasta avusta) ja -menoista.
- Avustuksemme ovat pääsääntöisesti kertaluonteisia ja pienimuotoisia esim. ruokaan, minkä tarkoituksena on auttaa vaikeimman yli.
- Emme osallistu muun muassa sakkoihin, vuokratakuisiin tai -rästeihin. 

Voit kysyä diakoniatyöntekijältä myös kuivaruoka-kassia akuuttiin hätään!