Avioliiton esteiden tutkinta

Ennen naimisiin menoa on suoritettava avioliiton esteiden tutkinta. Esteiden tutkinnalla varmistetaan, että kihlakumppanit voivat avioliittolain mukaan solmia keskenään avioliiton, ja ettei avioliitolle ole laillista estettä. Esteiden tutkinta on edellytyksenä avioliittoon vihkimiselle.

Esteiden tutkinnan pyynnön voit tehdä sähköisestiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai täyttämällä ja tulostamalla lomakkeenLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja palauttamalla se keskusrekisteriin tai omaan seurakuntatoimistoosi JoutsenoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä.
Samalla voit palauttaa myös lomakkeen, jossa kysytään lupa avioliittoaikomuksen/avioliittotiedon ilmoittamisestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lomakkeet voi täyttää myös suoraan paikan päällä ilman ajanvarausta.

Yhteystiedot:
Lappeenrannan seurakuntien palvelupiste
Koulukatu 12 A
53100 Lappeenranta

Avioliittoasiat:
puh. 040 3126 283

Ennen vihkimistä avioliiton esteet tutkitaan. Sillä varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu ja pari voi mennä naimisiin. Esteiden tutkintaa pyydetään viimeistään viikkoa ennen häitä.

Avioliiton esteiden tutkinta ja esteettömyystodistus