Diakonia Lappeen seurakunnassa

Keskusteluapua ja tukea

Erilaisten elmänkysymysten, huolten tai hengellisen pohdinnan kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Olemme sinua varten silloin, kun haluat keskustella luottamuksellisesti kirkon työntekijän kanssa. Voit varata ajan puhelinkeskustelulle tai tapaamiseen diakoniatoimistossa, muissa seurakuntamme tiloissa esim. Nuijamaan seurakuntatalolla,Ylämaan kirkon tiloissa tai voimme sopia kotikäynnistä tarvittaessa.

Yhteystiedot

Diakonissa Sirkka Kiuru p. 040 3126621, sirkka.i.kiuru@evl.fi

Diakoni Annika Meskanen p.040 3126620, annika.meskanen@evl.fi

Diakoniapappi Teemu Muuri p.040 3126604, teemu.muuri@evl.fi 

Diakoniatoimiston osoite: Valtakatu 38, 2.kerros

Taloudellista apua ja ohjausta

Lappeen seurakunnan alueella asuva voi hakea diakoniatyöltä pientä taloudellista avustusta vaikeassa tilanteessa. Ensisijaisesti taloudellista apua tulee hakea Kelalta ja sosiaalitoimelta, joten on hyvä, että olet selvittänyt mahdollisuutesi toimeentulotukeen ja muihin etuuksiin.Seurakunnan antama taloudellinen apu on pääsääntöisesti kertaluonteista tukea, jonka tarkoitus on auttaa vaikeimman yli. Taloudellista apua hakiessa täytetään avustushakemus, jota varten tarvitset mukaasi kaikki tositteet tuloista, menoista ja mahdollisesta toimeentulotuesta tai muusta saadusta avusta. Diakoniatyön avustukset ovat esim. pienimuotoisia avustuksia ruokaan tai johonkin välttämättömään laskuun. 

EU:n myöntämää kuivaruokaa on myös Lappeen diakoniatyöllä jaossa. EU-ruokakassi on tarkoitettu vähävaraisille henkilöille ja perheille ja sen voit saada ilman taloudellista selvitystä. Voit sopia hakuajan diakoniatyöntekijän kanssa. 

Hyödyllisiä linkkejä

KansaneläkelaitosLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Eksote/SosiaalipalvelutLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Lappeenrannan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvontaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Takuu-SäätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Toimintaa ja osallistumisen mahdollisuuksia 

Lappeen seurakunnan diakoniatyö tarjoaa mahdollisuuden yhteisiin kokoontumisiin, hiljentymiseen ja osallistumiseen. Tervetuloa mukaan! Kokoava toiminta on ollut toistaiseksi tauolla koronatilanteen vuoksi. Toiminnan aloittamisesta ilmoitamme myöhemmin.

Kirkonkulman aamu- diakonan aamupala ja kohtaamisia joka toinen tiistai klo 9-10.30 Lappeen seurakuntasalissa, Kirkkokatu 10 A. 

Diakonian kirjeposti ikäihmisille tuo virkistystä arkeen, hengellistä sisältöä ja ajankohtaisia aiheita. Ilmoittaudu mukaan kirje-tai sähköpostituslistalle, niin lähetämme sinulle postia kirkkovuoden aikana. Annika Meskanen p.0403126620, annika.meskanen@evl.fi. 

Helmikärry Lappeen kirkkopuistossa: kohtaamisia ja virvokkeita kesällä. Voit bongata kärryn ja diakoniatyöntekijöitä kesäaikaan kirkkopuistossa. Lisätietoa diakoniatyöntekijöiltä.

Tähkäkerho on avoin päivätuokio hartauden, päiväkahvin ja erilaisten aiheiden äärellä.

* Vainikkalassa, Rivitalo, Huolintatie 5 as 2.  klo 13-14.30, joka toinen tiistai. Lisätiedot diakoni Annika Meskanen p.0403126620,annika.meskanen@evl.fi

* Tähkäkerho ja lähetyspiiri Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1. klo 13-14.30,  tiistaisin kerran kuukaudessa. Kokoontumisia ei toistaiseksi aloiteta. Lisätiedot diakoni Annika Meskanen p.040 3126620, annika.meskanen@evl.fi

* Simolassa kokoontuu kodeissa, lisätiedot Sirkka Kiuru p. 040 3126621

Olokolo kokoontuu kerran kuukaudessa Ylämaan Kosenkodissa, perjantaisin klo 13. Hartaushetki ja keskustelua.

Tapahtumista ja muista tilaisuuksista ilmoitamme ilmaisjakeluna jaettavassa ES Keskiviikkolehdessä,Kaakonkulman kirkollisissa, nettisivuilla ja Lappeen facebookissa.

Osallistu Yhteisvastuukeräykseen

Voit osallistua Lappeen seurakunnan yhteisvastuukeräykseen. Tästä lisätietoja: yhteisvastuu. Linkki avautuu uudessa välilehdessä