Diakoniatyöntekijä tavattavissa

Lappeen diakoniatyö auttaa ja tukee myös koronan aiheuttaman erityistilanteen aikana. Olemme tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostilla ja viestillä. Säännöllinen toiminta, kotikäynnit ja lähikohtaamiset ovat toistaiseksi tauolla erityistilanteen vuoksi. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, jos tarvitset tukea elämäntilanteessasi eri syistä. Keskusteluapua - taloudellista apua - muuta tukea

Keskusteluapu

Olemme sinua varten silloin, kun haluat keskustella luottamuksellisesti elämäntilanteesi kysymyksistä.

Voit varata ajan soittamalla tai ottaa yhteyttä sähköpostitse. Keskusteluajan voi varata diakoniatoimistolle tai halutessasi tulemme myös kotikäynnille.

Yhteystietomme:

Diakonissa Sirkka Kiuru p. 040 3126621, sirkka.i.kiuru@evl.fi

Diakoni Annika Meskanen p.040 3126620, annika.meskanen@evl.fi

Diakoniatoimiston osoite: Valtakatu 38, 2.kerros

Taloudellinen avustaminen

Diakoniatyöltä on mahdollisuus hakea pientä taloudellista avustusta vaikeassa tilanteessa. Ensisijaisesti taloudellista apua tulee hakea Kelalta ja sosiaalitoimelta, joten on hyvä, että olet selvittänyt mahdollisuutesi toimeentulotukeen ja muihin etuuksiin. Lappeen diakoniatyöltä voi avustusta hakea Lappeen seurakunnan alueella asuvat.

Seurakunnan antama taloudellinen apu on pääsääntöisesti kertaluonteista tukea, jonka tarkoitus on auttaa vaikeimman yli. Taloudellista apua hakiessa täytetään avustushakemus, jota varten tarvitset mukaasi kaikki tositteet tuloista, menoista ja mahdollisesta toimeentulotuesta tai muusta saadusta avusta.

Diakoniatyön avustukset ovat esim. pienimuotoisia avustuksia ruokaan tai johonkin välttämättömään laskuun.

Hyödyllisiä linkkejä

Kansaneläkelaitos
Eksote/Sosiaalipalvelut
Lappeenrannan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonta
Takuu-Säätiö

Osallistu Yhteisvastuukeräykseen

Voit osallistua Lappeen seurakunnan yhteisvastuukeräykseen. Tästä lisätietoja: yhteisvastuu.

Kokoava toiminta on peruutettu kevään 2020 osalta erityistilanteen vuoksi

Tavoitat meidät puhelimitse, viestillä tai sähköpostilla.

Lappeen seurakunnan diakoniatyö tarjoaa mahdollisuuden yhteisiin kokoontumisiin, hiljentymiseen ja osallistumiseen. Tervetuloa mukaan!

Tähkäkerho on avoin päivätuokio hartauden, päiväkahvin ja erilaisten aiheiden äärellä.

* Vainikkalassa, Rivitalo, Huolintatie 5 as 2.  klo 13-14.30, joka toinen tiistai.Kevät 2020: 14.1., 28.1.,11.2.,25.2.,10.3.,24.3.,7.4.,21.4. ja 5.5.

* Tähkäkerho ja lähetyspiiri Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1.

klo 13-14.30,  tiistaisin kerran kuukaudessa. Kevät 2020: ti 21.1., ti 18.2.,ti 17.3., ti 14.4. ja ti 12.5.

* Simolassa kokoontuu kodeissa, lisätiedot Sirkka Kiuru p. 040 3126621

Olokolo kokoontuu kerran kuukaudessa Ylämaan Kosenkodissa, perjantaisin klo 13. Hartaushetki ja keskustelua.

Omaishoitajien ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa torstaisin klo 13-14.30, Kirkkokatu 10A, kokoushuone, ylimmäinen kerros. Kevään 2020 kokoontumiset to 16.1., to 13.2., to 12.3., to 16.4. ja to 14.5.

Kirkonkulman aamu- diakonan aamupala ja kohtaamisia on tämän kevään osalta peruuntunut.