Diakoniatyöntekijä tavattavissa

Keskusteluapu

Olemme sinua varten silloin, kun haluat keskustella luottamuksellisesti elämäntilanteesi kysymyksistä.

Voit varata ajan soittamalla tai ottaa yhteyttä sähköpostitse. Keskusteluajan voi varata diakoniatoimistolle tai halutessasi tulemme myös kotikäynnille.

Yhteystietomme:

Diakonissa Sirkka Kiuru p. 040 3126621, sirkka.i.kiuru@evl.fi

Diakoni Annika Meskanen p.040 3126620, annika.meskanen@evl.fi

Diakoniatoimiston osoite: Valtakatu 38, 2.kerros

Taloudellinen avustaminen

Diakoniatyöltä on mahdollisuus hakea pientä taloudellista avustusta vaikeassa tilanteessa. Ensisijaisesti taloudellista apua tulee hakea Kelalta ja sosiaalitoimelta, joten on hyvä, että olet selvittänyt mahdollisuutesi toimeentulotukeen ja muihin etuuksiin. Lappeen diakoniatyöltä voi avustusta hakea Lappeen seurakunnan alueella asuvat.

Seurakunnan antama taloudellinen apu on pääsääntöisesti kertaluonteista tukea, jonka tarkoitus on auttaa vaikeimman yli. Taloudellista apua hakiessa täytetään avustushakemus, jota varten tarvitset mukaasi kaikki tositteet tuloista, menoista ja mahdollisesta toimeentulotuesta tai muusta saadusta avusta.

Diakoniatyön avustukset ovat esim. pienimuotoisia avustuksia ruokaan tai johonkin välttämättömään laskuun.

Hyödyllisiä linkkejä

Kansaneläkelaitos
Eksote/Sosiaalipalvelut
Lappeenrannan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonta
Takuu-Säätiö

Osallistu Yhteisvastuukeräykseen

Voit osallistua Lappeen seurakunnan yhteisvastuukeräykseen. Tästä lisätietoja: yhteisvastuu.

Diakonian ryhmätoiminta on toistaiseksi tauolla koronatilanteen vuoksi.

Lappeen seurakunnan diakoniatyö tarjoaa mahdollisuuden yhteisiin kokoontumisiin, hiljentymiseen ja osallistumiseen. Tervetuloa mukaan!

Tähkäkerho on avoin päivätuokio hartauden, päiväkahvin ja erilaisten aiheiden äärellä.

* Vainikkalassa, Rivitalo, Huolintatie 5 as 2.  klo 13-14.30, joka toinen tiistai. Kokoontumisia ei toistaiseksi aloiteta. Diakonian kirjepostia lähetetään ryhmäläisille.

* Tähkäkerho ja lähetyspiiri Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1. klo 13-14.30,  tiistaisin kerran kuukaudessa. Kokoontumisia ei toistaiseksi aloiteta. Diakonian kirjepostia lähetetään ryhmäläisille. Lisätiedot Annika Meskanen p.0403126620, annika.meskanen@evl.fi

* Simolassa kokoontuu kodeissa, lisätiedot Sirkka Kiuru p. 040 3126621

Olokolo kokoontuu kerran kuukaudessa Ylämaan Kosenkodissa, perjantaisin klo 13. Hartaushetki ja keskustelua.

Kirkonkulman aamu- diakonan aamupala ja kohtaamisia joka toinen tiistai klo 9-10.30 Lappeen seurakuntasalissa, Kirkkokatu 10 A. Syksyllä 2020 diakonian aamupalaa ei järjestetä koronatilanteen vuoksi.