Joutsenon seurakunnan diakoniatyö

APUA ja TUKEA

Diakoniatyöstä voi saada tukea ja apua vaikeassa elämäntilanteessa. Taloudellista avustusta hakiessa tulee osoittaa tiliote tuloista ja menoista. Avustushakemus täytetään yhdessä työntekijän kanssa. Välitämme myös EU-elintarvikeapua.

Toimistomme sijaitsevat Joutsenon seurakuntakeskuksessa, Penttiläntie 5.

Ota yhteyttä ja varaa keskusteluaika tai aika avustushakemuksen tekoon puhelimitse tai sähköpostilla. Kts. yhteystietomme sivun alaosasta.

Katso myös ruokajakelupaikat ja muut kootut vinkit ja linkit:

Apua ja tukea: Arjen haasteetLinkki avautuu uudessa välilehdessä

TOIMINTAA

Eläkeläisten kerhokirje tuo virikettä kotiin postin välityksellä

Voit liittyä ilmoittautumalla diakoniatyöhön Katrille. Kerro samalla toivotko kirjepostia vai sähköpostia. Kerhokirje sisältää hartauden, aivojumppaa ja tekemistä sekä pohdintaa vaihtelevista teemoista.

Hyvän mielen kahvila on seurakuntamme kohtaamispaikka

Hyvän mielen Kahvila 7.10. alkaen seurakuntakeskuksessa, Penttiläntie 5, torstaisin klo 12-14 on koko seurakunnan kohtaamispaikka!

Avoinna on myös kirppis ja lähetyspuoti Viisari. Ohjelmatuokioita klo 13. Esim. to 14.10. klo 13 Maria Kuusiniemi laulattaa yhteislauluja. Vapaaehtoisella kahvimaksulla hankitaan toisenlaisia lahjoja avuksi Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Ryhmätoiminta

Palvelukodeissa ja asumisyksiköissä vierailemme sovitusti kerran kuukaudessa.

AJANKOHTAISTA

Uusi kuorma EU-elintarvikkeita saapuu Joutsenoon vähävaraisten tai taloudellisissa vaikeuksissa olevien tueksi lokakuun lopulla. Jakelu pyritään käynnistämään viimeistään 25.10. alkaen.

LÄMMIKETTÄ VANHUKSILLE -neulehaaste on taas täällä!

Neulo tai virkkaa sukat vanhukselle tai lapaset hoitajalle.

Lankoja on saatavilla myös Joutsenon seurakunnan diakoniatoimistosta. Valmiita käsitöitä voi toimittaa Lappeenrannan seurakuntien toimistoihin, Joutsenossa diakoniatoimistoon, Penttiläntie 5. Lahjat toimitetaan perille ennen joulua.

TEHDÄÄN YHDESSÄ VANHUKSILLE LÄMMIN JOULU!  Lisätietoja Katri Smolander p. 040 3126 322.

Vuoden 2020 Lämmikettä vanhuksille -neulehaasteeseen saatuja villasukkia, huiveja ja lapasia.
Kuvassa vuoden 2020 Neulehaasteen satoa! Saimme vanhuksille joulupaketteihin ihania huiveja, villasukkia, torkkupeittoja, lapasia.. Lahjat toimitettiin perille hoivakoteihin ja kotihoitoon joulun alla.

Ekke Rikka

54100 Joutseno

Katri Smolander

54100 Joutseno

Jani Mäkitalo
Seurakuntapastori (diakonia)
54100 Joutseno

Yhteisvastuukeräys tempaus Pahvihahmo kirkonpenkkiin. Hahmot koolla Lauritsalan kirkossa.
Yhteisvastuukeräyksen hyväksi tempaistiin Pahvihahmoilla. Hahmot koolla Lauritsalan kirkossa toukokuussa 2021.