Näkövammaiset henkilöt ovat tervetulleita mukaan kaikkeen Lappeenrannan seurakuntayhtymässä järjestettävään toimintaan

Tietoa seurakuntien toiminnasta:

Nettisivuilla tiedotetaan Lappeenrannan ev.lut. seurakuntien toiminnastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Kirkolliset ilmoitukset Linkki avautuu uudessa välilehdessäilmestyvät viikottain Etelä-Saimaan Keskiviikko-lehdessä.
SeurakuntatervehdysLinkki avautuu uudessa välilehdessä -lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa.  Lehti on kuunneltavissa Luetus-ohjelmassa. Lehti on saatavana myös Daisy-versiona.

Seurakunnassa järjestetään näkövammaisille henkilöille kohdennettua vertaistuellista toimintaa:

Hetki-ryhmä kerran kuukaudessa, ryhmäpäivät tällä sivulla.

Leiripäivä keväällä yhteistyössä Imatran seurakunnan kanssa.

Joulujuhla yhteistyössä Imatran seurakunnan ja näkövammaisten paikallisyhdistyksen kanssa. Juhla järjestetään parittomina vuosina Imatralla,  parillisina vuosina Lappeenrannassa, seuraava pe 2.12.2022 Lappeenrannassa, Piiluvan leirikeskuksessa Kivisalmessa os. Taipalsaarentie 476.

Kirkkopyhä keväällä vaihdellen jossain Etelä-Karjalan rovastikunnan kirkossa. Tiedustelut ensisijaisesti näkövammaisten yhdistys.

Lisäksi mahdollisuus:
- Henkilökohtaisiin keskusteluihin
- Koti- ja laitoskäynteihin

HETKI-ryhmä

on näkövammaisille suunnattu vertaistuellinen keskusteluryhmä päiväkahveineen. Ryhmä kokoontuu elo-toukokuussa kerran kuukaudessa perjantai-iltapäivisin klo 13.00-14.30os. Valtakatu 38, 2. krs (esteetön pääsy hissillä).

Syyskauden 2022 ryhmätapaamiset:
pe 12.8. klo 13-14.30
pe 9.9. klo 13-14.30
pe 7.10. klo 13-14.30
pe 4.11. klo 13-14.30
pe 2.12. joulujuhla klo 11.30-14, Huom! Piiluvan leirikeskuksessa

Kuva: Näkövammaisen henkilön tunnus.

Kansainvälistä valkoisen kepin päivää vietetään
15. lokakuuta. Päivä muistuttaa liikkumisen, liikenteen ja ympäristön suunnittelusta näkövammaisten kannalta sekä lisää valkoisen kepin tunnettuutta muille liikkujille.

Sokeiden viikkoa vietetään marraskuun toisella ehjällä viikolla. Viikon tarkoitus on nostaa esille näkövammaisille tärkeitä ja ajankohtaisia asioita. Vuonna 2021 teemana on "Sano se sanoin" ja vuonna 2022 "Kuvailu ja sosiaalisen median saavutettavuus".

Kuva: Avoinna oleva pistevirsikirja.

Kaikissa Lappeenrannan kirkoissa voi kääntyä vahtimestari-suntion puoleen ja kysyä isotekstisiä tai pistevirsikirjoja.
Kauneimpien joululaulujen aikaan pääkirkossa on saatavana lainaan myös Kauneimmat joululaulut - vihkosia pisteillä.

Tärkeitä yhteystietoja:

Etelä-Karjalan näkövammaiset ry:nLinkki avautuu uudessa välilehdessä toimisto p. 040 486 0056eknakovammaiset@gmail.com).

Eksoten kuntoutusohjaajaLinkki avautuu uudessa välilehdessä Hanna Räisänen p. 044 791 5764, hanna.x.raisanen@eksote.fi . Hanna pyrkii vierailemaan seurakunnan Hetki-ryhmässä jokaisella ryhmän toimintakaudella.

NKL:n (näkövammaisten keskusliiton) oikeuksienvalvojana Etelä-Karjalassa toimii toimeentuloturvan asiantuntija
Vuokko Jantunen p. 050 526 3725, vuokko.jantunen@nkl.fi.

Imatran seurakunnan näkövammaistyön yhteyshenkilö, diakoni Liisa Töllinen, p. 0407550507

Yhteystiedot, näkövammaistyön yhteyshenkilö

Diakonissa
Lappeenrannan seurakunta
Valtakatu 38, 3. krs
53100 Lappeenranta

Erilaisia näkövammaisille suunnattuja apuvälineitä esim. puhuvia kelloja voi tilata Aviris-myymälästä. Mikäli olet hankkimassa itsellesi ensimmäistä puhuvaa kelloa ota yhteys diakoniatyöntekijään.

Ensimmäinen kuva: Viininpunainen suorakaiteen muotoinen laatikkomallinen puhuva kello, jossa kaksi mustaa nappulaa päällä.
Toinen kuva: musta nahkarannekkeinen puhuva rannekello. Kellotapulissa on mustat numerot valkoisella taustalla. Kellotapulin oikealla sivulla on kaksi ruuvia.

Saavy Kirkkoposti - podcast kuunneltavissa evl:n nettisivuilta https://evl.fi/osallistu/antia-arkeen/toimintaa-erityisryhmille/saavu-kirkkoposti