Rippijuhlat

Rippikoulu on tutkimusmatka elämään. Sen aikana tutustutaan kristinuskon sisältöön, seurakuntaan ja sen toimintaan sekä pohditaan, mitä kristillinen usko ja seurakunta voi merkitä nuoren elämässä. Valtaosa lappeenrantalaisnuorista osallistuu rippikouluun.

Rippikoulun käynyt nuori voidaan konfirmoida. Konfirmaatiossa on kysymys kastetun vahvistamisesta; siinä nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen.

Konfirmaatio antaa nuorelle oikeuden kummin tehtäviin ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen antaa mahdollisuuden myös kirkkohäihin.

Konfirmaation jälkeen ystävät ja sukulaiset kokoontuvat rippijuhlaan. Juhlaa vietetään kotona tai muussa juhlapaikassa konfirmaatiomessun jälkeen.  Myös seurakuntayhtymän tilat ovat käytettävissä.

Lue lisää rippikoulusta

Kaikki kevään rippikoulujen tapaamiset ja leirit on peruutettu.

Rippikouluopetus kuitenkin jatkuu etänä ja verkossa. Jokainen rippikouluryhmä saa ohjeet omalta ohjaajatiimiltä maaliskuun aikana.

Kesän leiritoiminnasta ei ole vielä päätetty mitään uutta. Seuraamme ja arvioimme tilannetta kuitenkin koko ajan. Tiedotamme uusista toimenpiteistä ja ohjeista heti, kun niistä on päätetty.

Pyrimme siihen, että jokainen 15-vuotias voi käydä rippikoulun ja osallistua konfirmaatioon.

Hyvän Jumalan siunausta ja rauhaa!