Arjen ongelmat

Meillä seurakunnassa on tarjota apua sinulle monenlaisiin arjen huoliin, mm. ruoka-apua, hyviä neuvoja ja mukavaa juttuseuraa. Jokaisessa seurakunnassamme on diakoneja, jotka auttavat seurakuntalaisia, kulkevat rinnalla ja jakavat iloja ja suruja. 

Kerro mitä tarvitset, niin mietitään yhdessä ratkaisuja. Voit ottaa yhteyttä oman seurakuntasi diakoniatyöntekijään soittamalla tai sähköpostilla. Voit myös ottaa yhteyttä seurakunnan nettisivujen chatin kautta tai tulla suoraan tapahtumiin juttelemaan. 

 

Diakoniatyö auttaa sinua. Yhteen liitetyt kädet

Painaako mieltäsi yksinäisyys, talous, päihteet, ihmissuhdepulmat, terveys- tai mielenterveyshuolet? 

Diakoniatyöntekijän kanssa voit jakaa huolesi ja jutella siitä, mitä voit tehdä ja mistä saisit apua. Diakoniatyöntekijän kanssa on mahdollista neuvotella myös taloudellisesta tuesta. Avustus- ja neuvontapalvelumme on maksutonta ja eikä edellytä kirkon jäsenyyttä.  Tapaamisajan voit varata oman asuinalueesi diakoniatyöntekijältä.

 

Pelastusrengas

Apua ja neuvontaa rahahuoliin

Talousongelmissa tulee ensin ottaa yhteyttä Kelaan ja sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on ilmaista.

Jos muualta saatu raha ei riitä, seurakunnan diakoniatyöllä on mahdollisuus avustaa kiireellisessä hätätilanteessa. Meiltä voit saada esimerkiksi pienen lahjakortin ruokaan. Tavoitteena on, että avustus auttaa sinut ja perheesi vaikeimman yli, jotta teidän on sen jälkeen helpompi selvitä joko omin voimin tai yhteiskunnan tuella. 

Avustushakemus tulee täyttää henkilökohtaisesti diakoniatoimistolla. Hakemusta varten tarvitset mukaasi kaikki tositteet tuloista, menoista, mahdollisesta toimeentulotuesta ja muusta saamastasi avusta. 

Voit hakea apua sen seurakunnan diakoniatyöstä, jonka alueella asut. Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

 

Leipää

Tarvitsetko ruoka-apua?

Päiväkeskus Tikankulma 

Kahvia ja ruokakasseja saat päiväkeskus Tikankulmasta (Siltakatu 2).

Tervetuloa piipahtamaan kahvilla! Kahvin lisäksi tarjolla on mukavaa juttuseuraa. 

Jaamme myös kauppojen ylijäämäleipää, sämpylää ja pullaa päivittäin niin kauan kuin kasseja riittää.

Kuivaruoka-aineksia sisältävän "EU-kassin" voit hakea tiettyinä aikoina Tikankulmasta. Uuden kassin voit hakea aikaisintaan kuukauden päästä siitä, kun hait edellisen. 

Ajat, jolloin kahville voi tulla, kasseja voi noutaa, ja muu ajankohtaisin tieto kerrotaan Tikankulman FaceBook-sivuilla (ks. alla). Voit myös soittaa Tikankulman puhelimeen 040-0542 654. Tikankulman ohi kulkiessasi voit kurkata ajantasaisen tiedon myös ikkunan infonäytöltä. 

Haluatko tietää lisää Tikankulmasta? Kurkkaa päiväkeskuksen omat sivut

Tästä näet Tikankulman ajankohtaiset tiedot: 

 

Ruoka-apua seurakunnissa 


Joutsenon seurakunta: Joutsenon seurakunnan alueella asuvat henkilöt ja perheet voivat hakea ruoka-apua ja muuta pienimuotoista taloudellista apua vaikeassa tilanteessa. Diakoniatyö jakaa myös EU:n myöntämää ruoka-apua. Kasseja voi tiedustella diakoniatyöntekijöiltä. Yhteystiedot: Ekke Rikka p. 040 3126720 / ekke.rikka@evl.fi ja Katri Smolander p. 0403126322 / katri.smolander@evl.fi

Lappeen seurakunta: Lappeen seurakunnan alueella asuvat voivat hakea taloudellista avustusta ruokaan tai muuhun välttämättömään menoon.Taloudellisesti vaikeassa tilanteessa on hyvä, että olet selvittänyt mahdollisuutesi toimeentulotukeen, muihin etuuksiin tai sosiaalitoimen apuun. Seurakunnan antama taloudellinen apu on pääsääntöisesti kertaluonteista tukea, jonka tarkoitus on auttaa vaikeimman yli. EU:n myöntämää kuivaruokaa on myös Lappeen diakoniatyöllä jaossa. EU-ruokakassi on tarkoitettu vähävaraisille ja sen voit saada ilman taloudellista selvitystä. Voit sopia hakuajan diakoniatyöntekijän kanssa. Yhteystiedot: Annika Meskanen p. 040 3126 620, annika.meskanen@evl.fi ja Sirkka Kiuru p. 040 3126 621, sirkka.i.kiuru@evl. fi. 

Lappeenrannan seurakunta:
Vaikeassa taloudellisessa tilanteessa selvitä ensimmäiseksi mahdollisuutesi Kelan etuuksiin ja sosiaalitoimen apuun ja tukeen. Lappeenrannan seurakunnan alueella asuvat voivat hakea seurakunnan diakoniatyöltä pienimuotoista ja pääsääntöisesti kertaluonteista taloudellista avustusta. Pidempiaikaisena apuna kauttamme voi saada EU-kuivaruokakassin kerran kuukaudessa ilman talousselvitystä. EU-kassin hakuaika tulee sopia etukäteen diakoniatyöntekijän kanssa. Yhteystiedot: Marika Gustafsson p. 040 3126 321, marika.gustafsson@evl.fi, Tuija Kokki p. 040 3126 721, tuija.kokki@evl.fi ja Pirkko-Liisa Ojanen p. 040 3126 320, pirkko-liisa.ojanen@evl.fi.

Sammonlahden seurakunta: Ruoka-apua jaetaan hakemusten perusteella sammonlahtelaisille vähävaraisille henkilöille ja perheille. Tied. ja yhteydenotot Mervi Karhula 040 3126 520 ja Anni Wahlroos 040 3126 521. 

 

Koulujen ylijäämäruoasta lämmin lounas

Kouluilta yli jäänyttä lounasruokaa jaetaan toistaiseksi klo 14 alkaen, joka arkipäivä eri paikassa. Tarkista ajankohtainen tieto Hävikistä hyödyksi -hankkeen sivuilta. Ruoka vaihtelee koulujen ruokalistan mukaan. Emme tiedä etukäteen, kuinka monelle ruokaa riittää. 

RUOKAJAKELUPAIKAT:

Maanantaina
Lappeenrannan seurakuntayhtymä, Päiväkeskus Tikankulma, Siltakatu 2

Tiistaina
Katulähetys, Ratakatu 13

Keskiviikkona
ViaDia, Koulukatu 28 C

Torstaina
Sammontorin asukastila, Sammontori 2

Perjantaina
Lappeenrannan seudun työnhakijat, Meijerinkatu 4

 

Kahvia

Uusia ystäviä ja juttuseuraa yksinäisyyteen

Työttömyys, oma tai läheisen sairastuminen tai muu elämän kriisi saattaa aiheuttaa yksinäisyyttä. Yksin ei kuitenkaan kannata jäädä. Tule mukaan toimintaamme! 

Lappeenrannan ev.lut. seurakunnat järjestävät joka päivälle monipuolista toimintaa, johon olet tervetullut osallistumaan. Voit tehdä vapaaehtoistyötä, keskustella, hioa kädentaitoja, nauttia musiikista, hiljentyä hengellisten tilaisuuksien ääreen tai tulla yhteiselle aterialle.

Vertaistuellisia ryhmiä järjestetään mm. sureville, omaishoitajille, eri vammaisryhmille sekä työttömille. 

Päiväkeskus Tikankulmaan olet tervetullut sellaisena kuin olet. Katso, millainen Tikankulma on. Aukioloajat näet FaceBook-sivuilta

Kaikki kerhot, piirit ja tilaisuudet löytyvät tapahtumakalenteristamme. Tietoa säännöllisesti kokoontuvien ryhmien toiminnasta löydät Tule mukaan -sivuilta. Tärkeää tekemistä löytyy mm. sivuilla Vapaaehtoistyo.fi.

Pelastusrengas. Apua uppoavalle.

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Työpaikkapapit auttavat työhyvinvoinnin edistämisessä. He käyvät säännöllisesti erilaisissa työyhteisöissä. 

Työelämä

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa