LAHJOITA keräykseen - autat ikäihmisiä Suomessa ja maailmalla!

Avaa lahjoituskirje Lappeen seurakunnan yhteisvastuukeräyksen lahjoitustavatLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lappeen Marian kirkon salissa pääoven vieressä on lahjoituskirstu 7.6.-31.12.2021

Verkkopankissa  yhteisvastuu.fi/lappee

MobilePay numeroon 70631

Lahjoittamalla valtakunnallisille keräystileille Lappeen viitenumerolla

Saaja: Kirkkopalvelut ry /Yhteisvastuukeräys

viitenumero: 304272

Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Nordea FI16 2089 1800 0067 75

Aktia FI82 4055 0010 414841

Vietätkö merkkipäiviä? Etsitkö erilaista lahjaideaa muistamiseksi? On ilo antaa tai ottaa vastaan hyvää tekevä yhteisvastuullinen lahja. Diakoniatyöntekijöiltä saat yhteisvastuulippaan merkkipäiväksi kotiin tai voit ohjata muistamiset Lappeen yhteisvastuukeräykseen yllä olevilla eri lahjoitustavoilla. Lisätietoa diakoniatyöntekijöiltä: Annika Meskanen p. 040 3126620, annika.meskanen@evl.fi tai Sirkka Kiuru p. 040 3126621, sirkka.i.kiuru@evl.fi

Adresseja on myynnissä diakoniatoimistolla, Valtakatu 38 yhteisvastuun hyväksi. Hinta 12€, käteismaksu tasarahalla on kätevin.

Voit lahjoittaa kättentöitä esim. villasukkia tai lapasia myytäväksi yhteisvastuun hyväksi.

Yhteisvastuun keräyslupa RA/2020/639/Kirkkopalvelut ry

KIITOS LAHJOITUKSESTASI!

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee ikäihmisiä Suomessa ja maailmalla. Monet vanhukset elävät taloudellisessa ja sosiaalisessa ahdingossa. Koronaepidemia on kurittanut entisestään juuri näitä kaikkein hauraimpia. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisessa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä Suomessa ja maailmalla. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja keräyksen esimiehenä on Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.

20 % keräystuotosta käytetään taloudellisessa ahdingossa olevia ikäihmisiä tukeviin toimiin tai diakonia-avustuksiin paikallisseurakuntien diakoniatyön kautta.

10 % Kirkon diakoniarahastolle heikoimmassa asemassa olevien ikäihmisten taloudelliseen auttamiseen ja elämänlaadun kohentamiseen yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

10 % ohjataan Seurakuntaopiston kokoamalle kansanopistoverkostolle, joka toteuttaa vähävaraisille ikäihmisille suunnattuja digitaalisten taitojen maksuttomia kurssituksia vuodesta 2022 alkaen.

60 % keräystuotosta käytetään katastrofien, konfliktien ja luonnonmullistusten aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineiden ihmisten auttamiseen kehittyvissä maissa. Tuki keskittyy erityisesti hauraimpiin yhteisöihin, vanhuksiin ja perheisiin. Avun vien perille Kirkon Ulkomaanapu.

Lisätietoja saat Yhteisvastuun sivuilta https://www.yhteisvastuu.fi/