Diakoniatyön kaikki kerhot ovat avoimia ja niihin voi tulla mukaan myös kesken toimintakauden.

Joutsenon seurakunnassa

Hyvän mielen Kahvila 31.5. alkaen kirkon puutarhassa tiistaisin klo 12-14 läpi kesän, Penttiläntie 1. Vapaaehtoinen kahvimaksu.

Eläkeläisten kerhokirjeen saajaksi voi liittyä ilmoittautumalla diakoniatyöhön Katrille 040 3126322 tai katri.smolander@evl.fi Kerro samalla toivotko kirjepostia vai sähköpostia. Kerhokirje sisältää hartauden, aivojumppaa ja tekemistä sekä pohdintaa vaihtelevista teemoista.

Lappeen seurakunnassa

Tähkäkerho on ikäihmisten hetki kohtaamiselle, hiljentymiselle, eri aiheille ja päiväkahville/teelle.

Vainikkalassa, Huolintatie 5 as. 2, klo 13-14.30 parittomien viikkojen tiistaina. Toimintaa ei toistaiseksi järjestetä pienessä kokoontumistilassa. Lisätietoja diakoni Annika Meskanen p. 0403126 620, annika.meskanen@evl.fi

Simolassa Tähkäkerho kokoontuu kodeissa. Lisätietoja diakonissa Sirkka Kiuru p. 040 3126 621.

Naisten Pankki Lappeenranta on kaikenikäisille hyvän asian puolesta toimiva iloinen ryhmä. Lisätietoja diakonissa Sirkka Kiuru p. 040 3126 621.

Diakonian kirjeposti ikäihmisille tuo virkistystä arkeen, hengellistä sisältöä ja ajankohtaisia aiheita. Ilmoittaudu mukaan kirje-tai sähköpostituslistalle, niin lähetämme sinulle postia kirkkovuoden aikana. Annika Meskanen p.0403126620, annika.meskanen@evl.fi.

Lappeenrannan seurakunnassa

Ikäihmisille suunnatut avoimet ryhmämme ​​​​​​kokoontuvat syys-toukokuussa arkipäivisin eri kaupunginosissa
(Keskusta, Kesämäki, Kivisalmi, Peltola, Voisalmi).

Lauritsalan seurakunnassa

Tirilän Ystäväkerho Onninkadun kerhohuoneessa (Onninkatu 10, Lappeenranta) kerran kuussa tiistaisin klo 14. Kerhon ohjaajana toimii Meeri Karhu puh. 050 367 4763. Lisätietoja diakonissa Tuija Tiainen puh. 040 3126 422.

Ystäväkerho tiistaisin Puodissa ja Pannussa, Kauppalankatu 1. Vapaaehtoisten vetämässä kerhossa keskustellaan mielenkiintoisista aiheista ja vietetään mukavaa yhdessäoloa. Kerhoissa pidetään hartaus ja järjestetään kahvitarjoilu.

Sammonlahden seurakunnassa

Solina-kerho Sammonlahden kirkolla on aikuisille mahdollisuus tavata kahvikupin ääressä ennestään tuttuja, ja saada uusia ystäviä, sekä osallistua vaihtelevaan kerho-ohjelmaan! Tapaaminen on tarkoitettu sekä miehille että naisille. Tapaamme parillisten viikkojen keskiviikkona klo 12.30-14.00, siis joka toinen viikko. Kokoonnumme kirkon 2. kerroksessa Majakka-salissa. Yläkertaan pääsee kirkon aulasta portaita, tai hissillä naulakoiden takaa. Kahvitarjoilusta huolehtivat vapaaehtoiset kerhoemäntämme Helvi ja Eila. Lisätietoja ryhmän sisältöjen ohjaajilta diakoni Soili Hämäläinen-Mujo p. 040 3126 520 ja diakoni Anni Wahlroos p. 040 3126 521.

Naisten Pankin neuleklubi Sammonlahden kirkon takkahuoneessa (2. krs, yläkertaan pääsee myös hissillä), joka toinen keskiviikko parittomilla viikoilla. Neuleklubi on kaikilla avoin, käsitöistä innostuneiden kokooontumismahdollisuus. Voi olla, että sieltä löytyy uusia ystävyyksiä, ja takuuvarmasti ainakin ideoita ja innostajia uusiin töihin. Huom.: neuleklubi tauolla! Nyt tauon aikana neulomme mm. sylipeittoja vanhuksille joululahjaksi! Kaikenlaiset lämmittävät ja turvallisuutta lisäävät huivit ja peitot ovat tervetulleita, ja niitä voi toimittaa kesän aikanakin kirkon seurakuntatoimistoon. Lisätietoja muissa srk:n tiedotuksissa.

Neuleklubin tuotoksia myymme erilaisissa tilanteissa Kirkon Ulkomaan avun kumppanin Naisten Pankin toiminnan hyväksi. Naisten Pankista saamillaan pienillä lainoilla naiset köyhissä maissa voivat saada tärkeän mahdollisuuden hankkia perheelleen elannon. Sukkia ja lapasia ja liinoja ym. artikkeleita voi ostaa myös seurakuntatoimistosta. Neuleklubilla on toimistossa myytävänä myös kotona tehtyjä kortteja monenlaisiin tarpeisiin. Neuleklubissa voi toki myös tehdä omia käsitöitä mukavassa seurassa.