Vapaaehtoistoiminta seurakunnissa

Vapaaehtoistyöntekijä voi vaikuttaa ja kantaa vastuuta – palkkana vilpitön ilo apuna olemisesta

Lappeenrannan vapaaehtoistehtäviä löydät vapaaehtoistyo.fi-sivustolta.

Seurakuntien vapaaehtoisvoimin pyöritettävä toiminta on tärkeää ja tarpeellista. Vapaaehtoisten avulla voimme järjestää sellaista toimintaa, johon työntekijämme eivät yksin pystyisi. Toiminta luo sisältöä myös vapaaehtoisille.

Toivotamme kaikki halukkaat tervetulleeksi käyttämään omia lahjojaan seurakuntien tarjoamissa eri tehtävissä. Omaa osaamistaan ei kannata väheksyä – jokaisella on taito tehdä jotakin.

Vapaaehtoistyöhön voi panostaa oman aikataulun ja voimien mukaan. Vapaaehtoistyö tarjoaa tekijälleen monia ilonhetkiä, ja voi laajentaa esimerkiksi tuttava- ja ystäväpiiriä.

Yhteisvastuu Yh

Diakoniatyöhön voi osallistua myös vapaaehtoisena auttajana ja tukijana.

Lähimmäispalvelu ohjaa apua tarvitsevan ja auttajan yhteen. Erityisesti moni vanhus kaipaa lähimmäisystävää, jonka kanssa keskustella. Monissa kerhoissa tehdään käsitöinä apua vanhuksille, maailman kriisialueille sekä NaistenPankin hyväksi. Kerhojen ja juhlien järjestämiseen tarvitaan kahvinkeittäjiä ja apukäsiä järjestelyihin.

Mikäli haluaisit tulla mukaan vapaaehtoiseksi tai kuulla lisää diakonian vapaaehtoistyön mahdollisuuksista, ota meihin rohkeasti yhteyttä.

Kiinnostaako vapaaehtoistyö lähetystyössä tai haluaisitko toimia kenties kerhoisovanhempana?

Myös lähetystoiminnassa tarvitaan vapaaehtoisia. Klikkaa itsesi lähetystyön sivuille ja lue lisää! Kerhoisovanhemmuudesta pääset lukemaan lisää tästä.