Sammonlahden seurakunnassa käynnissä olevat vaalit

Seurakuntaneuvoston vaali

Seurakuntamme vaalilautakunta kokoontui ti 31.1. ja totesi, että seurakuntaneuvoston vaalia varten jätettiin yksi ehdokaslista. Listalla on neljätoista ehdokasta, joista kaksi on antanut suostumuksensa SN:n varajäsenyyteen.

Näin ollen vaalista muodostui sopuvaali, jonka lopputulos vahvistetaan 26.3. ja uusi neuvosto pääsee aloittamaan työskentelynsä toukokuun alussa.

Listan ehdokkaat ovat: Tiina Aalto-Huhtinen, Eija Haiko, Ansa Lassila, Tuomo Lindh, Reijo Mustonen, Ritva Mällinen, Heli Pirttiaho, Merja Saalasti, Lea Tuuva Kultanen, Antti Erämo, Kaija Nikunen, Terttu Takoja ja varajäsenet Taavi Aalto ja Riikka Väisänen. 

Kirkkoherranvaali

Sammonlahden seurakunnassa on käynnissä myäs kirkkoherran vaali. Kirkkoherra, lääninrovasti Juha Eklund siirtyy lähes neljänkymmenen virkavuoden jälkeen ”eläkeukkojen” joukkoon 1.8.2023 alkaen. Kirkkoherran virkaa haki kuusi henkilöä; Johanna Björkholm-Kallio, Maarit Hirvi, Pasi Riepponen, Pirkko Hänninen ja Sari Kosonen. Vaaliprosessin edetessä virkaa hakeneet esiteltiin 14.3. vaalipaneelissa seurakuntaillassa, jossa seurakuntalaiset pääsivät esittämään ehdokkaille kysymyksiä ja keskustelemaan myös kasvokkain. Ehdokkaiden esittelyvideot on nyt nähtävissä myös tällä sivulla.

Ennen valintaa ehdokkaat käyvät läpi myös ulkopuolisen henkilöarvioinnin, jonka tulokset esitellään Sammonlahden seurakuntaneuvostolle. Lopullisen valinnan tekee seurakuntaneuvosto kokouksessaan 28.3.2023. Valittu kirkkoherra aloittaa virassaan 1.8.2023.

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Sammonlahden seurakunta
Hietakallionkatu 7
53850 Lappeenranta

Ota yhteyttä

Seurakuntasihteeri
Sammonlahden seurakunta
Hietakallionkatu 7
53850 Lappeenranta
Sammonlahden kirkko 30-v logo

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Sammonlahden seurakuntakeskus

Sammonlahden kirkko